آکواریوم استانبول: غاری از آبزیان ریز و درشت

به گزارش وبلاگ اشاره، اگر به استانبول سفر می کنید، حتما به آکواریوم سر بزنید و از زیبایی های آن لذت ببرید. مخصوصا اگر می خواهید سفر به استانبول را با بچه ها برنامه ریزی کنید، سر زدن به این جاذبه را حتما در فهرست تفریحات تان قرار دهید. اما پیش از رفتن به این مکان تفریحی، باید اطلاعاتی درباره آن داشته باشید. بنابراین در این مقاله از خبرنگاران ، آکواریوم استانبول را به شما معرفی می کنیم.

آکواریوم استانبول: غاری از آبزیان ریز و درشت

مشخصات آکواریوم استانبول

آکواریوم استانبول که در سال 2011 افتتاح شد، عنوان بزرگ ترین آکواریوم موضوعی دنیا را از آن خود نموده است. اما آکواریوم موضوعی چیست؟ در این آکواریوم، بخش های متفاوتی وجود دارد که محیط آبی نقاط مختلف دنیا را معرفی می نماید. هر یک از این نقاط به شکل همان فضا طراحی شده تا بینندگان علاوه بر موجودات آبی، با بافت گیاهی و محیط آن منطقه نیز آشنا شوند.

مساحت آکواریوم استانبول که در دو طبقه ساخته شده به حدود 22 هزار مترمربع می رسد. بیش از 17 هزار گونه جانوری در این آکواریوم نگه داری می گردد. و دیگر اینکه حجم آب این آکواریم در حدود هفت هزار متر مکعب است.

از جمله موجوداتی که در آکواریوم استانبول وجود دارد، می توان به این گونه ها اشاره نمود: بادکنک ماهی، آراپایما، ماهی مرکب بنگگای، مارماهی خالدار، مارماهی راهدار، سفره ماهی و پنگوئن.

آکواریوم استانبول کجا واقع شده است؟

آکواریوم استانبول در منطقه باکیرکوی، در محله شلینکوی استانبول واقع شده است. این منطقه تقریبا در مرکز استانبول است.

آدرس آکواریوم استانبول روی گوگل مپ

بخش های آکواریوم استانبول

آکواریوم استانبول بخش های مختلفی دارد که یکی پس از دیگری واقع شده است. شما با گذر از هر بخش پوشش گیاهی، جانداران دریایی و شرایط جغرافیایی آن منطقه را مشاهده می کنید. طول جهتی که از بخش های هفتگانه آکواریوم استانبول می گذرد، حدود 1.2 کیلومتر است.

بخش های مختلف آکواریوم استانبول از این قرارند:

  • دریای سیاه
  • تنگه بسفر استانبول
  • دریای مرمره
  • تنگه داردانل
  • دریای اژه
  • کانال سوئز
  • دریای سرخ
  • قاره جنوبگان
  • دریای مدیترانه
  • تنگه جبل الطارق
  • شرق اقیانوس اطلس
  • شیار میانی اقیانوس اطلس
  • غرب اقیانوس اطلس
  • کانال پاناما
  • اقیانوس آرام
  • زیردریایی ناتلیوس
  • جنگل های بارانی آمازون

در ادامه هر یک از این بخش ها را به طور جداگانه معرفی می کنیم.

1- دریای سیاه

اولین بخش آکواریوم استانبول، دریای استانبول است. در این بخش انواع ماهی ها و آبزیان دریای سیاه را می بینید. علاوه بر این یک فیلم کوتاه از آکواریوم استانبول هم در این بخش برای شما به نمایش درمی آید. کشتی بازسازی شده نوح، از برجسته ترین دیدنی های بخش دریای سیاه است.

2- تنگه بسفر استانبول

پس از دریای سیاه، وارد تنگه بسفر می شویم. در این بخش ماهی ها و موجودات دریایی را می بینیم که تنگه بسفر محل زندگی آنهاست. آکواریوم های بخش تنگه بسفر به شکل دو دالان ساخته شده است، زیرا تنگه بسفر در واقعیت محلی برای ورود ماهی ها به دریای سیاه است. در ضمن در بخش تنگه بسفر، سطوحی از زمین شیشه ای است. با این ابتکار شما می توانید ماهی هایی را ببینید که زیر پای شما این طرف و آن طرف می فرایند.

3- دریای مرمره

بخش دریای مرمره، یک سوپرایز مجذوب نماینده برای شما دارد. در این بخش، از معماری و طراحی بازار بزرگ استانبول استفاده شده است. علاوه بر این تصاویری از عمارت های مهم محله مرمره استانبول نیز به نمایش درآمده است.

پس از اینکه از دیدنی محله مرمره و بازار بزرگ استانبول فارغ شدید، به مخزن آکواریوم ها راهنمایی می شوید. مخزن آکواریوم مرمره بزرگترین مخزن آکواریوم استانبول است. در این مخزن انواع کوسه ها، سفره ماهی ها و ماهی های دریای مرمره را خواهید دید.

4- تنگه داردانل

در بخش تنگه داردانل انواع ماهی های ویژه این بخش را در مخزن های بزرگ مشاهده می کنید. از جمله ماهی های این بخش می توان به شانک ماهی، بزماهی و ماهی زبردم اشاره نمود. اما تنها ماهی ها، دیدنی های این بخش نیستند. اطلاعات درباره ویژگی های جغرافیایی و تاریخی تنگه داردانل از دیگر مجذوب نمایندهیت های این بخش است. وجود یک اسب چوبی که به داستان اسب تروا اشاره می نماید از جمله اطلاعات تاریخی این بخش است.

5- دریای اژه

در بخش دریای اژه، شما همراه با ماهی ها به سفری تاریخی می روید. در این بخش علاوه بر آبزیانی مانند شقایق ماهی و خرچنگ های مختلف، مجسمه های تاریخی و اساطیری نیز به نمایش درآمده اند. از آنجایی که دریای اژه میان ترکیه و یونان واقع شده، در این بخش به فرهنگ و تمدن یونان پرداخته شده است. وجود مجسمه ای بزرگ از پوزوئیدون، خدای دریاها و رودهای یونان باستان، از این جمله است.

6- کانال سوئز

در بخش کانال سوئز، دنبال ماهی نگردید. در این بخش آکواریومی برای نمایش آبزیان وجود ندارد. اما دیدنی های بخش کانال سوئز کم نیست. نخست مجسمه ای از سازنده فرانسوی کانال سوئز، یعنی فردینان دُلسپس، را می بینید. علاوه بر این اطلاعاتی درباره کانال سوئز و ماکت هایی از آن در این بخش نیز دیده می گردد.

7- دریای سرخ

پس از کانال سوئز، وارد بخش دریای سرخ می شوید. آکواریوم های این بخش پر است از ماهی های کوچک و بزرگ و رنگارنگ. اگر واقعا به موجودات دریایی علاقه دارید، زمان بیشتری را به این بخش از آکواریوم استانبول اختصاص دهید. علاوه بر آبزیان، صخره های مرجانی زیبایی نیز در میان آب های این آکواریوم ها به نمایش درآمده اند.

8- قاره جنوبگان

حالا نوبت قطب جنوب است. نمادها و نشانه های قاره جنوبگان در این بخش از آکواریوم فراوان است. از جمله آنها می توان به یک کوه کوچک یخی، ماهی ها و آبزیان مخصوص این منطقه و پنگوئن های بامزه اشاره نمود. دمای بخش قاره جنوبگان آکواریوم استانبول به میزان قابل توجهی کمتر از سایر بخش هاست.

9- دریای مدیترانه

در دریای مدیترانه، آکواریوم هایی با انواع ماهی های زیبا و شگفت انگیز وجود دارد. وجود چند غار ظاهر این بخش را طبیعی تر نموده است. در کنار این آکواریوم ها هم بُردهایی با محتوای آموزشی به چشم می خورد. علاوه بر این غارهای آهکی دریای مدیترانه در این بخش بازسازی شده اند. موسیقی و نور به خوشایندتر کردن این فضا یاری نموده است.

10- تنگه جبل الطارق آکواریوم استانبول

پس از دریای مدیترانه به تنگه جبل الطارق می رسید. آکواریومی که در این بخش وجود دارد، بسیار زیباست و ماهی های داخل آن شگفت آورند. تنگه جبل الطارق در دنیای واقعی در دریای مدیترانه، بین مراکش و اسپانیا واقع شده است. طراحان آکواریوم سعی نموده اند شباهت هایی بین دنیای واقعی و داخل آکواریوم به وجود بیاورند. از دیگر دیدنی های این بخش می توان به مجسمه هرکول در ورودی اشاره نمود.

11- شرق اقیانوس اطلس

این بخش یکی از مجذوب نماینده ترین بخش های آکواریوم استانبول است. شما در این بخش، یک کشتی قدیمی را می بینید که بسیار هنرمندانه طراحی و بازسازی شده است. این کشتی از انواع کشتی های باری لیبرتی است؛ کشتی هایی که نمادی از قدرت صنعتی امریکا در جنگ دنیای بوده اند. اما پس از کشتی زمان دیدنی ماهی ها و موجودات آبزی است که در آکواریوم دیده می شوند.

12- شیار میانی اقیانوس اطلس

بخش بعدی آکواریوم هم، در همین کشتی لیبرتی است. شما از پنجره های کشتی می توانید انواع ماهی های دریا نظیر کوسه، سگ ماهی، اسب دریایی و… را دیدن کنید. اگر می خواهید اطلاعات بیشتری درباره ماهی ها و سایر آبزیان این منطقه به دست بیاورید، از مانیتور لمسی 40 اینچی موجود در این بخش بهره ببرید.

13- غرب اقیانوس اطلس

در بخش غرب اقیانوس اطلس، با آکواریومی بسیار بزرگ روبرو می شوید. آکواریومی که وزنش به بیش از 22 تن می رسد. انواع مختلفی از ماهی های غرب اقیانوس اطلس در این آکواریوم زندگی می نمایند. اما کمی آن طرف تر از این آکواریوم بزرگ، یک استخر کوچک وجود دارد و در آن موجودات کوچک دریایی زندگی می نمایند.

14- کانال پاناما در آکواریوم استانبول

در کانال پاناما، چندین آکواریوم با میزان های مختلف را می بینید؛ آکواریوم هایی که انواع آبزیان این منطقه را در خود جای داده است. اما از دیگر دیدنی های این بخش، آشنایی با مراحل ساخت این کانال است. در ساخت کانال پاناما در آکواریوم استانبول، پچیدگی ها و سختی های فراوانی وجود داشته است؛ از جمله انتقال یک کشتی بزرگ به آنجا.

15- اقیانوس آرام

در این بخش چندین آکواریوم وجود دارد که در آنها ماهی ها و سایر آبزیان اقیانوس آرام به نمایش درآمده اند. در بخش اقیانوس آرام نیز یک مانتیور بزرگ دیده می گردد که اطلاعات مختلفی را در اختیار بینندگان قرار می دهد. در وسط این بخش یک اکواریوم استوانه ای گذاشته وجود دارد. داخل این آکواریوم چندین ستاره دریایی دیده می گردد.

16- زیردریایی ناتلیوس

شاید سوار یک زیردریایی واقعی شدن، برای همه ما کمی غیرمعمول باشد. در آکواریوم استانبول، امکان سوار شدن زیردریایی، برای بازدیدنمایندگان فراهم شده است. اگرچه این زیردریایی واقعی نیست، اما بسیار عالی شبیه سازی شده است. زمانی که سوار این زیردریایی می شوید، انواع موجودات نظیر اسب دریایی را از فاصله کمتر می بینید.

17- جنگل های بارانی آمازون در آکواریوم استانبول

با رسیدن به بخش جنگل های بارانی آمازون، گردش شما در آکواریوم استانبول رو به انتها می گذارد. این بخش تقریبا 1000 مترمربع مساحت دارد و در آن پوشش گیاهی آمازون بازسازی شده است. علاوه بر این، محیط گلخانه ای و وجود حیوانات، این بخش را بیشتر به آمازون شبیه نموده است. انواع ماهی های ناحیه آمازون نیز در آکواریوم این بخش در رفت و آمد هستند.

امکانات مجموعه آکواریوم استانبول

اما امکانات آکواریوم استانبول، به بخش های مختلف و ماهی هایش ختم نمی گردد. در این مرکز، خدمات تفریحی دیگری نیز ارائه می گردد. شما در این مجموعه علاوه بر اینکه می توانید به ماهی ها غذا بدهید، بد نیست سری هم به هزارتوی آیینه بزنید.

در ضمن اگر گرسنه باشید در این مجموعه سه کافه و یک رستوران وجود دارد که با انواع خوراکی ها و غذاهای خوشمزه میزبان شما خواهند بود.

و در نهایت اگر دلتان بخواهید یک یادگاری شیرین از این آکواریوم با خود ببرید، به هدیه فروشی مجموعه بروید. در این فروشگاه که بیش از 400 مترمربع مساحت دارد، کالاها و اجناس مربوط به آکواریوم نظیر عروسک انواع ماهی ها فروخته می گردد.

چگونه به آکواریوم استانبول برویم؟

سیستم حمل و نقل استانبول قوی است. بنابراین شما برای رفت و آمد در شهر می توانید به راحتی از این سیستم بهره ببرید. کافی است استانبول کارت داشته باشید تا از این طریق هزینه های سفر استانبول تان هم کمتر گردد.

برای رفتن به آکواریوم استانبول هم می توانید از همین سیستم حمل و نقل بهره ببرید. مترو، اتوبوس و تاکسی های استانبول شما را از هتل محل اقامت یا هر جای دیگر به این آکواریوم می رسانند. برای اطلاعات دقیق تر درباره جهت این وسایل، اطلاعاتی که در ادامه می آید به شما یاری می نماید.

1- تاکسی

دم دستی ترین و راحت ترین وسیله رسیدن به آکواریوم استانبول، تاکسی است. در واقع شما سوار ماشین می شوید و با خیال آسوده، روبروی آکواریوم پیاده خواهید شد. البته برای این آرامش باید هزینه کنید. در استانبول، هزینه پایه تاکسی 3 و نیم لیر است. هر یک کیلومتر را هم که ماشین طی کند، 2 لیر به حسابتان اضافه می گردد.

اگر قصد دارید با تاکسی به آکواریوم بروید، با یاری نقشه های آنلاین، فاصله تان و سپس هزینه تاکسی را محاسبه کنید. به این ترتیب بعد از رسیدن به مقصد از مشاهده قیمت شوکه نمی شوید.

2- اتوبوس

دیگر وسیله نقلیه برای رسیدن به این مقصد اتوبوس است. برای رفتن به آکواریوم استانبول از میدان تکسیم جهت را آغاز می کنید. از ایستگاه اتوبوس تکسیم باید سوار اتوبوس های تکسیم باکیرکوی بشوید. از این پس، 17 ایستگاه در پیش دارید. پس از این جهت در ایستگاه ساحل یدیکوله از اتوبوس پیاده شوید. سپس با اتوبوس خط BN1 (هالکالی استیشن) راه بیفتید به سمت آکواریوم استانبول.

3- جهت مترو و اتوبوس

برای برفتن به آکواریوم استانبول با مترو، باید از میدان تکسیم راه بیافتید. در ایستگاه مترو خط 2M را پیدا کنید و سوار شوید. بعد از اینکه به ایستگاه ینیکاپی رسیدید، از مترو پیاده شوید. باید کمی پیاده بروید تا به خیابان کندی برسید. در این خیابان ایستگاه اتوبوس لانگا داوود پاشا را بیابید و سوار اتوبوس شوید. خط این اتوبوس BN2 کوچوکچکمچه است. در این جهت هم 17 ایستگاه پیش روی شماست تا به آکواریوم استانبول برسید.

قیمت بلیط آکواریوم استانبول

قبل از خواند قیمت بلیط آکواریوم استانبول این موضوع را بدانید که برای خریدهای اینترنتی، تخفیف خوبی خواهید گرفت.

  • قیمت بلیط آکواریوم برای بزرگ سالان (خرید حضوری): 100 لیر (سال 2020)
  • قیمت بلیط آکواریوم برای بزرگ سالان (خرید اینترنتی): 70 لیر (سال 2020)
  • قیمت بلیط آکواریوم برای بچه ها بالای دو سال، دانشجویان و معلمان (خرید حضوری): 70 لیر (سال 2020)
  • قیمت بلیط آکواریوم برای بچه ها بالای دو سال، دانشجویان و معلمان (خرید اینترنتی): 50 لیر (سال 2020)
  • ورود به آکواریوم برای بچه ها زیر 2 سال رایگان است.

دنیای آکواریوم استانبول

آکواریوم استانبول، انواع مختلف ماهی ها و آبزیان دریاها و اقیانوس های نقاط مختلف دنیا را در خود جای داده است. علاوه بر این فضاسازی های این آکواریوم هم عالی است. بنابراین در صورتی که کمی به زندگی حیوانات و حیات زیر آب علاقه دارید، حتما به این آکورایوم سری بزنید. اگرچه در استانبول کاخ و مساجد فراوان بسیار زیبایی وجود دارد، اما همه تمرکزتان را روی مراکز تاریخی نگذارید. با تنوع دادن به بازدیدها، از تمام زیبایی های این شهر لذت ببرید.

منبع:عـلی بـابا

منبع: دیجیاتور

به "آکواریوم استانبول: غاری از آبزیان ریز و درشت" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آکواریوم استانبول: غاری از آبزیان ریز و درشت"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید