آنالیز گوشی سامسونگ گلکسی A54؛ میان رده یا پرچم دار مالی؟آنالیز گوشی گلکسی A54

به گزارش وبلاگ اشاره، گلکسی A54 جدیدترین گوشی میان رده سامسونگ به شمار میرود که با قیمت نسبتا بالایی به بازار عرضه شده است. این گوشی از لحاظ مشخصات فنی و قابلیت های نرم افزاری در شرایط بسیار خوبی قرار گرفته است به گونه ای که شاید بتوان آن را یک پرچم دار مالی هم به حساب آورد. از آن جایی که گلکسی A54 رسما در بازار هم در دسترس قرار گرفته است، تصمیم گرفتیم به نقد و آنالیز کامل آن بپردازیم تا ببینیم آیا این گوشی به عنوان یک میان رده ارزش خرید دارد یا خیر. با خبرنگاران مگ در این نقد و آنالیز همراه شوید.

آنالیز گوشی سامسونگ گلکسی A54؛ میان رده یا پرچم دار مالی؟آنالیز گوشی گلکسی A54

آنالیز گوشی گلکسی A54

جعبه گشایی گلکسی A54

گلکسی A54 مثل هر گوشی دیگری از برند سامسونگ که به تازگی راهی بازار می شوند، از شارژر و هدفون درون بسته بندی بهره نمی برد و فقط به همراه یک کابل شارژ، سوزن سیم کارت و تعدادی برگه و دفترچه راهنما عرضه می گردد. بنابراین باید به صورت جداگانه برای هندزفری یا هدفون بی سیم و بعلاوه آداپتور شارژر آن هزینه کنید که مبلغ کمی هم ندارند.

طراحی و کیفیت ساخت

نام گوشیگلکسی A54
ابعاد و وزن8.2 × 76.7 × 158.2 میلی متر - 202 گرم
جنس بدنهپنل پشتی از شیشه و فریم از پلاستیک
استاندارد ضد آبIP67 (عمق 1 متری آب تا 30 دقیقه)
پشتیبانی از کارت حافظهدارد
پشتیبانی از جک هدفونندارد

از لحاظ طراحی، گلکسی A54 شباهت بسیار زیادی به گوشی های پرچم دار سامسونگ از سری گلکسی S23 دارد. این یعنی شما روی پنل پشتی سه دوربین را مشاهده می کنید که بدون هیچگونه ماژولی روی پنل قرار دارند که این موضوع ظاهر گوشی را به مراتب زیباتر و ساده تر از قبل نموده است. البته این طراحی سبب شده وقتی گوشی را به پشت روی یک سطح صاف مثلا روی میز قرار می دهید، لق بزند و تایپ کردن با آن کار بسیار سختی باشد.

نقطه عطف طراحی این گوشی اما باز هم پنل پشتی آن است؛ جایی که شاهد استفاده از گوریلا گلس 5 در آن هستیم تا حس و حال نزدیک به پرچم داران را به کاربران القا کند. البته این پنل اندکی براق است که اگرچه مقدار براقیت آن خیلی زیاد نیست اما در مقایسه با نسل های قبل یعنی گلکسی A53 و A52s، که کاملا مات بودند، این براقیت خیلی نکته مجذوب کنندهی نیست چون جاذب اثر انگشت است. هرچند گوشی در نهایت درون یک قاب قرار می گیرد و این موضوع که پنل پشتی جاذب اثر انگشت است خیلی کاربر را آزار نخواهد داد.

نکته جالب دیگر در رابطه با طراحی گلکسی A54 فریم آن است. معمولا سامسونگ فریم گوشی را آلومینیومی و پنل پشتی گوشی هایش را شیشه ای یا پلاستیکی می ساخته اما این بار تصمیم گرفته پنل پشتی را شیشه ای و فریم را پلاستیکی طراحی کند تا بدین ترتیب گلکسی A54 از لحاظ مواد به کار رفته در فرایند فراوری، اندکی از پرچم دارها ضعیف تر باشد. گفتنی است فریم ها در این گوشی کاملا مات هستند و برخلاف پنل پشتی، اصلا اثر انگشت جذب نمی نمایند.

گلکسی A54 از استاندارد ضد آب IP67 بهره می برد تا در برابر آب و گرد و غبار مقاومت بالایی داشته باشد. این قابلیت معمولا در هیچ میان رده دیگری به جز میان رده های سامسونگ در دسترس نیست و اگر هم باشد، مقدار استاندارد آن پایین تر است؛ بعلاوه گوشی در پشت و جلو از شیشه گوریلا گلس 5 محافظت می گردد که اگرچه تازهترین شیشه محافظ نیست اما دوام بسیار بالایی در برابر خط و خش و ضربه دارد.

گلکسی A54 روی فریم های خود پورت ها و کلیدهای کمی دارد. فقط یک پورت USB-C در پایین به همراه دو حفره مربوط به میکروفون و یک بلندگو، یک حفره ی دیگر در بالا برای میکروفون که در کنار آن درگاه سیم کارت و کارت SD هم به چشم می خورد و در نهایت هم کلیدهای تنظیم صدا و پاور که روی فریم سمت راست تعبیه شده اند. خبری از جک هدفون هم در این گوشی نیست که البته از نبود آن اصلا متعجب نشده ایم.

روی پنل جلوی این محصول هم یک دوربین سلفی را درون حفره ای بسیار کوچک شاهد هستیم که باعث شده برخلاف مدل مقرون به صرفه تر یعنی گلکسی A34، ظاهر گوشی مدرن تر باشد. اما وجود حواشی نسبتا زیاد در اطراف صفحه، شباهت به گوشی های پرچم دار را کمرنگ تر نموده و دائما یادآوری می نماید که گلکسی A54 هنوز یک گوشی میان رده است.

البته این هایی که می گوییم نمی تواند یک ضعف برای گلکسی A54 باشد چون در تمامی میان رده ها چنین طراحی وجود دارد. فقط انتظار داشتیم برای محصولی با این قیمت، اندکی شرایط بهتر باشد. چون مثلا وجود حفره زیاد در اطراف نمایشگر باعث شده گلکسی S23 پلاس علی رغم بهره مندی از نمایشگری 6.6 اینچی، تقریبا هم مقدار با گلکسی A54 به حساب بیاید چون حفره های اطراف نمایشگر S23 پلاس به مراتب کمتر هستند.

گلکسی A54 یک گوشی 6.4 اینچی است که طبق استاندارد کنونی، یک گوشی نه چندان بزرگ محسوب می گردد. در نتیجه همین موضوع وقتی آن را در دست می گیرید می بینید که کار کردن با آن حتی با یک دست (حتی دست کوچک) هم خیلی کار سختی نخواهد بود. گوشی به لطف ارتفاع، ضخامت و وزن نسبتا مناسبی که دارد (158.2 میلی متر، 8.2 میلی متر - 202 گرم) بسیار خوش دست است و اصلا شما را خسته نمی نماید.

گلکسی A54 در مقایسه با قبل اندکی عریض تر هم شده چرا که نسبت تصویر آن از 20:9 به 19.5:9 تغییر یافته تا تقریبا 2 میلی متر عریض تر از گلکسی A53 باشد. این تفاوت به سادگی حس می گردد چون گوشی هم عریض تر شده و هم کوتاه تر.

گلکسی A54 از حسگر اثر انگشت زیر صفحه هم بهره می برد که از نوع اپتیکال است و سرعت و دقت بالایی دارد. برخلاف مدل های پرچم دار که از سنسور اثر انگشت اولتراسونیک بهره می برند اما با این حال گلکسی A54 در این بخش نقطه ضعف خاصی ندارد چون سنسور اپتیکال هم کار خود را به برترین شکل ممکن انجام می دهد.

کیفیت نمایشگر گلکسی A54

نام گوشیگلکسی A54
مقدار نمایشگر6.4 اینچ
وضوح، رفرش ریت، چگالی و نسبت نمایشگر به بدنه1080 × 2340 - 120 هرتزی - 403 پیکسل بر هر اینچ - 82.9٪
فناوری ها+HDR10
محافظ صفحهگوریلا گلس 5

گلکسی A54 در بخش نمایشگر یک میان رده تمام عیار محسوب می گردد. نمایشگر این گوشی از نوع OLED و در مقدار 6.4 اینچی است که از رفرش ریت 120 هرتز و وضوح 2340 × 1080 پیکسل هم بهره می برد. چگالی تصویر در این پنل به 403 پیکسل در هر اینچ می رسد که این یعنی تجربه گشت و گذار در منوهای مختلف گوشی بسیار لذت بخش خواهد بود و رنگ ها هم به شکل مجذوب کنندهی برایتان به نمایش در خواهند آمد. بیشینه روشنایی در گلکسی A54 به 980 نیت می رسد که استثنائی است. بعلاوه کمترین مقدار روشنایی صفحه هم به 1.7 نیت می رسد که باز هم یک عدد فوق العاده عالی محسوب می گردد.

گلکسی A54 از استانداردهای HDR10 و +HDR10 هم پشتیبانی می نماید که یعنی مشاهده محتوایی که از این فناوری ها بهره می برند بسیار مجذوب کننده خواهد بود. یک نکته مثبت دیگر در رابطه با گلکسی A54، پشتیبانی از رفرش ریت متغیر است. یعنی گوشی وقتی هیچ تعامل لمسی با آن نداشته باشید، رفرش ریت را به 60 هرتز می رساند و به محض لمس دوباره صفحه، آن را به 120 هرتز افزایش می دهد. این قابلیت کمک می نماید در مصرف انرژی به شکل قابل توجهی صرفه جویی گردد. هرچند بازی هایی که از این مقدار رفرش ریت پشتیبانی نمی نمایند یا ویدیوهایی با رفرش ریت 24، 48 و 60 فریم بر ثانیه، تغییری در مقدار رفرش ریت صفحه ایجاد نخواهند کرد.

ظرفیت و طول عمر باتری

گلکسی A54 از یک باتری 5000 میلی آمپر ساعتی به عنوان منبع تغذیه خود بهره می برد که به لطف قابلیت های متعددی که دارد از جمله رفرش ریت نسبتا تطبیق پذیر، کمک نموده تا طول عمر باتری آن در بخش های مختلف بسیار عالی باشد. شما می توانید امتیاز و مدت زمان مورد احتیاج برای شارژ شدن این گوشی را در بخش باتری در جدول زیر مشاهده کنید.

نام گوشیگلکسی A54
ظرفیت باتری5000 میلی آمپر ساعت
سرعت شارژر25 وات - درون جعبه قرار ندارد
دوام باتری در وب گردی17 ساعت و 55 دقیقه
دوام باتری در پخش ویدیو20 ساعت و 11 دقیقه
دوام باتری در انجام مکالمه29 ساعت و 16 دقیقه
شارژ بعد از 30 دقیقه٪56
شارژ کامل63 دقیقه

از لحاظ شارژر هم گلکسی A54 از یک شارژر 25 واتی سریع پشتیبانی می نماید که سرعت بسیار بالایی ندارد اما با توجه به سیاستی که سامسونگ در زمینه شارژر در پیش گرفته، می توان همین 25 وات را هم عالی در نظر گرفت. البته این شارژر درون جعبه قرار ندارد و باید به صورت جداگانه برای خرید آن هزینه کنید که این یکی از اصلی ترین نقاط ضعف این گوشی در مقایسه با میان رده های سایر شرکت ها نظیر شیائومی محسوب می گردد.

بلندگوی گلکسی A54

گلکسی A54 از بلندگوی استریوی هیبریدی بهره می برد به این معنا که یک بلندگو روی فریم زیری گوشی و دیگری در بالای نمایشگر تعبیه شده که هم هنگام مکالمه، صدای طرف مقابل را به گوشتان می رساند و هم به عنوان بلندگوی دوم ایفای نقش می نماید. گلکسی A54 توانسته در تست بلندگو امتیاز خوب را از وب سایت GSMArena دریافت کند. این گوشی در مقایسه با A53 در پخش صداهای فرکانس پایین عملکرد بهتری از خود به نمایش گذاشته و از لحاظ شفافیت و وضوح صدا هم شرایط در نسل تازه بهتر است. شما می توانید تست بلندگوی این گوشی را در زیر مشاهده کنید.

نرم افزار و سخت افزار

نام گوشیگلکسی A54
سیستم عامل و رابط کاربریاندروید 13 - One UI 5.1
پشتیبانی نرم افزاری و امنیتی4 / 5 ساله
پردازنده و گرافیکاگزینوس 1380 - گرافیک Mali-G68 MP5
رم و حافظه داخلی6/128، 8/128، 8/256 گیگابایت

در بخش نرم افزار، به لطف One UI 5.1 که سوار بر اندروید 13 شده، شرایط فوق العاده ای را شاهد هستیم. شما عملا از لحاظ امکانات نرم افزاری هیچ چیزی کم نخواهید داشت خصوصا اینکه می دانید تا 4 سال قرار است به این قابلیت ها اضافه هم گردد چون گلکسی A54 در دسته محصولاتی قرار گرفته است که سامسونگ آن ها را 4 سال به اندروید تازه آپدیت می نماید. تفاوت گلکسی A54 با یک گوشی گران قیمت نظیر S23 از لحاظ قابلیت نرم افزاری به نظر می رسد فقط حضور سامسونگ DeX در مدل های پرچم دار باشد.

از لحاظ سخت افزاری، با حضور تراشه اگزینوس 1380 به عنوان جانشین شایسته اگزینوس 1280، شما در انجام بازی ها یا کار با اپلیکیشن های سنگین با مشکل خاصی روبرو نخواهید شد چون این تراشه از 8 هسته با ترکیب 4 + 4 بهره می برد که چهار هسته نخست از نوع Cortex-A78 با فرکانس 2.4 گیگاهرتز و چهار هسته دوم هم از نوع Cortex-A55 با فرکانس 2 گیگاهرتز هستند. پردازشگر گرافیکی Mali-G68 MP5 هم یک گرافیک بسیار بهینه و قدرتمند به شمار میرود که می تواند در انجام کارهای سنگین شما را کمک کند. هرچند نمی توان انتظار داشت گلکسی A54 با بالاترین جزئیات ممکن، بازی ها یا اپ های سنگین را اجرا کند.

نام گوشیگلکسی A54
گیک بنچ 6 (تک و چند هسته ای)1008 / 2797
AnTuTu 9506678
GFX Car Chase ES 3.1 (onscreen)25
GFX Car Chase ES 3.1 (offscreen)31
3DMark Wild Life2818

در کنار این تراشه از 6/8 گیگابایت حافظه رم و 128/256 گیگابایت حافظه داخلی هم استفاده شده تا بدین ترتیب کاربران تجربه بسیار خوبی از کار با تمام مدل های گلکسی A54 داشته باشند. در رابطه با پایداری این محصول هم باید بگوییم بعد از 20 دقیقه فشار سنگین، گرافیک توانسته عملا تمام توان خود را حفظ کند اما پردازنده نوسان شدیدی دارد و حتی در یک برهه زمانی، 46٪ از توان خود را هم از دست داد.

دوربین گلکسی A54

نام گوشیگلکسی A54
دوربین اصلی50 مگاپیکسلی با لرزشگیر اپتیکال
دوربین فوق عریض12 مگاپیکسلی با زاویه دید 123 درجه ای
دوربین ماکرو5 مگاپیکسلی
کیفیت فیلم برداری4K@30 و 1080P@30/60
دوربین سلفی - کیفیت فیلم برداری32 مگاپیکسلی 4K@30 و 1080P@30/60

گلکسی A54 روی پنل پشتی خود از سه دوربین بهره می برد که شامل 50 مگاپیکسلی اصلی با لرزشگیر اپتیکال، 5 مگاپیکسلی ماکرو و 12 مگاپیکسلی فوق عریض می شوند. دوربین سلفی این گوشی هم 32 مگاپیکسلی با قابلیت فوکوس اتوماتیک است. شما می توانید عملکرد این دوربین ها را در زیر مشاهده کنید تا ببینید آیا گلکسی A54 می تواند تصاویری مطابق رضایت شما ثبت کند یا خیر.

دوربین اصلی - نور روز

در نور روز، کمتر گوشی میان رده ای قادر است تصاویری به خوبی گلکسی A54 ثبت کند. نه تنها رنگ ها دقیق و باطراوت هستند بلکه کنتراست تصاویر هم بالاست و گسترده دینامیکی هم به مقدار کافی وجود دارد. بعلاوه پردازش تصاویر هم خیلی مصنوعی نیست تا در عین زیبا بودن، تصاویر طبیعی از آب در بیایند.

دوربین اصلی - شب

در نور شب وقتی حالت شب فعال باشد گلکسی A54 تصاویر بسیار خوبی ثبت می نماید که هم جزئیات آن ها خوب است، هم گستره دینامیکی بالایی دارند و هم تعادل نور سفید دقیق است.

دوربین فوق عریض - نور روز

در نور روز عملکرد دوربین فوق عریض واقعاً خوب است و می توانید حتی آن ها را با خیال راحت به اشتراک بگذارید. جزئیات کافی، رنگ ها مشابه رنگ تصاویر ثبت شده به وسیله دوربین اصلی و کنتراست هم بالا است.

دوربین فوق عریض - شب

در نور شب، تصاویر قابل قبولی می توانید با دوربین فوق عریض ثبت کنید اما تصاویر آنقدرها باکیفیت نیستند که بخواهید روی آن ها حساب ویژه ای باز کنید. رنگ ها خیلی مجذوب کننده نیستند اما گستره دینامیکی عالی است و جزئیات هم به خوبی به تصویر کشیده شده اند.

پرتره

پرتره های ثبت شده با گلکسی A54 واقعاً برای یک گوشی میان رده عالی هستند. سوژه به خوبی از پس زمینه جدا می گردد، حتی در شرایط نسبتا پیچیده. هرچند در حالت پیش فرض شاید مقدار تاری پس زمینه زیاد از حد باشد که می توان آن را تنظیم کرد. حتی در این حالت HDR هم وجود دارد تا بدین ترتیب در شرایط سخت نوری هم بتوان تصاویر خوبی ثبت کرد.

ماکرو

در حالت ماکرو تصاویر نسبتا خوبی از دوربین 5 مگاپیکسلی گلکسی A54 ثبت می شوند؛ جزئیات بالاست، رنگ ها دقیق هستند و گستره دینامیکی هم به مقدار کافی عالی هست.

دوربین سلفی

دوربین سلفی کیفیت خوبی دارد چون جزئیات را به خوبی به تصویر کشیده و رنگ ها را هم طبیعی و دقیق نشان می دهد. گستره دینامیکی هم عالی است.

ویدیو - دوربین اصلی

در رابطه با دوربین گلکسی A54 در فیلم برداری یک سری نکته وجود دارد. نخست اینکه لرزشگیر اپتیکال آن فقط در وضوح 1080P فعال می گردد و نه 4K. اما خوشبختانه کیفیت ویدیوها در همین وضوح هم واقعاً عالی است.

ویدیو - دوربین فوق عریض

دوربین فوق عریض اما آنقدرها مطابق استانداردها نیست چون ویدیوهای ضبط شده با آن خیلی پردازش شده به نظر می رسند. اگرچه باز هم کیفیت در وضوح 4K در مقایسه با دوربین فوق عریض بسکمک از گوشی ها بهتر است اما در وضوح 1080 شرایط نمایش رنگ ها آب رنگی می گردد اما گستره دینامیکی خوب است.

سخن پایانی؛ آیا گلکسی A54 ارزش خرید دارد؟

نقاط قوت گلکسی A54

  • طراحی عالی
  • بدنه شیشه ای باکیفیت با پشتیبانی از استاندارد ضد آب IP67
  • یکی از برترین نمایشگرهای سطح میان رده با پشتیبانی از رفرش ریت 120 هرتز و امکان نمایش دقیق رنگ ها
  • طول عمر بالای باتری
  • سیستم عامل و رابط کاربری غنی از امکانات با پشتیبانی نرم افزاری طولانی مدت
  • عملکرد خوب پردازشگر مرکزی
  • دوربین اصلی عالی با امکان ثبت تصاویر باکیفیت در تمامی سناریوها
  • دوربین سلفی بسیار خوب
  • پشتیبانی از کارت MicroSD

نقاط ضعف گلکسی A54

  • وجود رقبایی قدرتمندتر و با ارزش تر نظیر گلکسی S21 فن ادیشن
  • عدم بهره مندی از شارژر درون جعبه
  • پردازنده ضعیف تر از اسنپدراگون 778G در گلکسی A52s
  • لرزشگیر اپتیکال فقط در وضوح 1080P کار می نماید
  • قیمت بالا در مقایسه با سایر رقبا

گلکسی A54 در مقایسه با A53 پیشرفت های بسیار زیادی داشته اما در مقایسه با گلکسی A52s از لحاظ توان پردازشی اندکی ضعیف تر است که اصلا انتظار نداشتیم چنین چیزی را ببینیم. با این حال از لحاظ دوربین، کیفیت ساخت، امکانات نرم افزاری، پشتیبانی نرم افزاری، طراحی، کیفیت نمایشگر، طول عمر باتری و مواردی از این دست، پیشرفت چشمگیری در مقایسه با دو نسل قبل داشته است به گونه ای که منطقی است آن را به دو گوشی یادشده ترجیح داد. هرچند باز هم این گوشی یک پرچم دار مالی نیست و باید آن را میان رده تلقی کرد. با تمام این تفاسیر به نظر شما آیا گلکسی A54 ارزش خرید دارد؟

منبع: GSMArena

سوالات متداول درباره گلکسی A54

آیا گلکسی A54 ضد آب است؟

بله. این گوشی از استاندارد ضد آب IP67 بهره می برد و در عمق 1 متری آب تا 30 دقیقه در برابر نفوذ آب به درون گوشی جلوگیری می نماید.

آیا گلکسی A54 جک هدفون دارد؟

خیر. این گوشی جک هدفون ندارد و باید برای اتصال هدفون به آن از مدل های بلوتوثی یا مدل هایی با رابط USB-C بهره ببرید.

گلکسی A54 چند سال آپدیت می گردد؟

4 سال از لحاظ نرم افزاری (سیستم عامل) و 5 سال از لحاظ امنیتی.

آیا گلکسی A54 از اینترنت 5G پشتیبانی می نماید؟

بله. این گوشی اینترنت 5G را هم پشتیبانی می نماید.

منبع: دیجیکالا مگ

به "آنالیز گوشی سامسونگ گلکسی A54؛ میان رده یا پرچم دار مالی؟آنالیز گوشی گلکسی A54" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آنالیز گوشی سامسونگ گلکسی A54؛ میان رده یا پرچم دار مالی؟آنالیز گوشی گلکسی A54"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید