فوت و فن آبیاری انواع گیاهان آپارتمانی که باید بدانید
به گزارش وبلاگ اشاره، امروزه با توسعه آپارتمان نشینی و از بین رفتن حیاط و باغچه ها، مردم دوست دارند که در محیط آپارتمان از گل های زیبا و سبز استفاده نمایند تا بتوانند حس طراوت و تازگی را در محیط کوچک خانه ایجاد نمایند.
به گزارش وبلاگ اشاره، نگهداری از گیاهان در آپارتمان کار ساده ای نیست و احتیاج به رعایت نکات خاصی دارد تا همواره سرحال باشند و بتوانند به منزل شما طراوت ببخشند. عوامل مختلفی ازجمله نور، خاک مناسب، کود، میزان آبیاری و... در نگهداری از گیاهان آپارتمانی نقش دارند. یکی از نکات مهمی که برای شاداب و سالم ماندن گیاهان باید به آن توجه کرد، آبیاری درست و به موقع آنهاست. ما در این مطلب به ارائه نکات مهم و همه آنچه باید درباره آبیاری گیاهان بدانید، پرداخته ایم؛ پس با ما همراه باشید.
تقریبا می توان گفت همه افرادی که در منزل گل و گیاه دارند، تصور می نمایند هر زمان خاک سطح گلدان خشک شد، زمان مناسب برای آبیاری گیاهان است. بعضی نیز به صورت تقویمی آبیاری گیاهان را انجام می دهند؛ یعنی به صورت منظم مثلا هفته ای یکبار یا سه روز یکبار یا یک روز درمیان به گیاهان خود آب می دهند. جالب است بدانید هر دو روش اشتباه است. آبیاری گیاهان روز و ساعت معینی ندارد و شما باید با چک کردن خشکی خاک گلدان به صورت عمقی زمان درست آبیاری گیاهان را تشخیص بدهید.
برای اینکه بتوانید آبیاری صحیح داشته باشید باید به نکات زیر توجه کنید. ابتدا بهتر است گیاهان را به سه دسته گیاهان پرآب، گیاهان با آبیاری میانه و گیاهان با آبیاری کم دسته بندی کنید. برای معین شدن میزان خشکی خاک می توانید یا با دست یا با سیخ چوبی آزمایش را انجام بدهید. به این صورت که انگشت دست یا سیخ چوبی را داخل خاک گلدان فرو کنید و اگر متوجه شدید خاک خشک است، باید آبیاری را انجام بدهید.
1ـ گیاهان پرآب
گیاهانی مانند بابا آدم و نخل اریکا که بیشتر از سایرین به آبیاری احتیاج دارند، وقتی سطح خاکشان یا به میزان دو بند انگشت از عمق خاکشان خشک شد، باید آبیاری شوند.
2ـ گیاهان با آبیاری میانه
گیاهانی مانند پتوس، آگلونما، گندمی، دیفن باخیا و شفلرا نه پرآب و نه کم آب هستند و زمانی که یک سوم خاک یا نصف خاک گلدان خشک شد، باید آبیاری شوند.
3ـ گیاهان با آبیاری کم
گیاهانی مانند سانسوریا، یوکا و زامیفولیا گیاهانی بسیار کم آب هستند؛ بنابراین هر زمان که خاک گلدان کاملا خشک شد یا دو سوم خاک گلدان خشک شد، احتیاج به آبیاری دارند.
نکات کلی برای آبیاری گیاهان
1ـ حتما به سایز گلدان توجه کنید. اگر سایز گلدان با توجه به گیاه استاندارد است، در هر وعده گیاه را کاملا سیراب کنید طوری که زیرگلدانی پر از آب گردد.
2ـ هرگز به صورت مستقیم از آب لوله کشی برای آبیاری استفاده نکنید. بهتر است از آب تصفیه شده و یا آب جوشانده برای آبیاری گیاهان بهره ببرید؛ زیرا آب لوله کشی دارای کلر و املاح است و به مرور زمان به ریشه گیاه آسیب می زند.
3ـ بهتر است آبی که با آن گیاهان را آبیاری می کنید، نه بیش از حد سرد و نه گرم باشد. سعی کنید از آب هم دمای محیط بهره ببرید.
4ـ برترین زمان برای آبیاری گیاهان صبح زود یا هنگام غروب آفتاب است.
5ـ هرگز از آب خارج شده از اسپیلت و کولر گازی برای آبیاری گیاهان استفاده نکنید.
6ـ اگر مجبورید از آب لوله کشی یا بیات برای آبیاری بهره ببرید، ابتدا بگذارید آب به مدت چند ساعت داخل ظرف بماند؛ سپس دو تا سه قطره آبلیمو به آن اضافه کنید تا کلر موجود در آب را از بین ببرد؛ سپس آب را پای گیاه بریزید.
7ـ هرگز آبی که در زیرگلدانی جمع شده است، دوباره استفاده نکنید؛ زیرا ممکن است دارای پشه و میکروب و باکتری باشد و به گیاه آسیب بزند.
8ـ هنگام آبیاری آب را از از بالا و با شدت داخل گلدان نریزید؛ زیرا موجب ایجاد حفره هایی در گلدان می گردد که به مرور زمان به ریشه گیاه آسیب وارد می نماید. باید آبیاری را آرام انجام بدهید و دستتان را پایین بگیرید.
9ـ هنگام آبیاری آب را از حاشیه گلدان داخل گلدان بریزید تا آب وارد غلاف ها و بندهای گیاهانی مانند سانسوریا نگردد؛ زیرا آبی که میان غلاف ها جمع گردد؛ به مرور زمان موجب پوسیدگی و از بین رفتن گیاه خواهد شد.
10ـ برای اینکه گیاهتان دارای رشد کافی و مناسب باشد، بهتر است هر سه ماه یکبار از قطره هیومیک اسید بهره ببرید و طبق دستور آن را داخل آبی که می خواهید با آن گلدان ها را آبیاری کنید، اضافه کنید.
منبع: فرادید
- نحوه ساخت 4 نوع آفتکش طبیعی و فوق العاده مؤثر برای گیاهان آپارتمانی
- کودهای مناسب انواع گیاهان آپارتمانی را بشناسید
- چگونه رطوبت گیاه را تامین کنیم؟ | 4 روش کاربردی برای تامین رطوبت گل و گیاه در خانه