استقبال جوانان از تجارب کارآفرینان، افزایش 300 بیکار در هر ساعت
به گزارش وبلاگ اشاره، در همایش بزرگ و سراسری هشتم ملاقات با کارآفرینان برتر کشوری، هشت تن از بزرگان عرصه علم و عمل مهمان منطقه 7 بودند.
این همایش با حضور دکتر نگهبان شهردار و مدیران و معاونان منطقه 7 با 8 کارآفرین برتر کشوری مهندس نادر رفتاری صاحب امتیاز رستوران های زنجیره ای رفتاری، شهرام صالحی نوع پرور بنیانگذار گروه پوشاک تولیکا، مهندس زرین نژاد مدیر عامل کارخانه زرین سوله، دکتر علی اصغر جهانگیری مدیر عامل و موسس هگزان و برند کندلوس، مهندس معصومی مدیر عامل کارخانه تلاونگ، دکتر علی شاه حسینی موسس مجموعه آکادمی های زبان کیش نو و دکتر رامین فر پیشکسوت صنعت ساختمان و بنیانگذار کلینیک ساختمانی ایران و همچنین خانم رقیه حاتمی پور مدیر گروه بین المللی گردشگری و مسافرتی فلامینگو برگزار گردید.
نگهبان در این مراسم برگزاری همایش های کارآفرینی را یکی از اولویت های منطقه 7 از زمان حضور در این منطقه مطرح کرد و گفت: با توجه به شرایط روز جامعه و ورود سیل فارغ التحصیلان به عرصه کار و بازار، احتیاج استفاده از تجارب بزرگان عرصه کار و اشتغال بومی بیش از پیش احساس می گردد.
وی با بیان این که جوان ایرانی باید از کارآفرین ایرانی نقشه راه بیاموزد تاکید نمود :این همایش ها یاری به ترسیم نقشه راه حرکت و پویایی جوانان خواهد نمود و واسطه ای است برای نزدیکی قشر جوان و تحصیل نموده با آنانی که از نزدیک شرایط کار، بازار و فراوری را لمس کردند.
شهردار منطقه 7 نقش ایجاد ارتباط میان کارآفرینان و جوانان جویای نام و کار را بسیار مهم ارزیابی کرد و اضافه نمود: مسئولان شهری در هر مقامی باید از ظرفیت های موجود برای آشتی علم و صنعت استفاده نمایند و برگزاری همایش های رایگان کارآفرینی از این دست دغدغه های اصلی شهرداری منطقه 7 است تا جوانان پر توان این مرز و بوم بدانند فاصله ای میان کاریابی و کارآفرینی نیست مگر ایجاد باور در جوانان برای ایستادگی در برابر مسائل و احترام به هدف شخصی.
شهردار منطقه 7 اضافه نمود: این منطقه سعی می نماید در تمام عرصه ها حتی دستورات ابلاغی اداری، نگاهی کارآفرینانه به موضوعات داشته باشد که از آن جمله می توان به حرکت خیرین فرهنگی در طرح هبه کتاب، روش ها و برنامه های مناسب برای مبارزه جهادی با فقر، حذف مراسلات کاغذی و ارتباطات هفتگی شهروندان با شهردار منطقه به وسیله سامانه 1888 اشاره نمود.
کارآفرین واقعی همواره به دنبال ایده های برتر است
به گفته علی اصغرجهانگیری خالق شرکت هگزان؛ کارآفرین واقعی کسی است که در هر زمان و مکان به دنبال ایده های برتر است.
صاحب برند کندلوس معتقد است کارآفرین نباید عمرش را به انجام یک فعالیت اختصاص دهد، باید سراغ فعالیت های دیگر هم برود و مثلا صد ایده را به نتیجه برساند.
وی توضیح داد: اگر کارآفرین در یک شغل باقی بماند دیگر کارآفرین نیست.
جهانگیری با بیان این که هر ساعت 300 نفر به جمع بیکاران اضافه نموده می گردد گفت: امروز باید از منابع سرشار در کشور استفاده کرد و جوانان متاسفانه از بازار و ارتباط و ایده، آگاهی ندارند و این گنج سرشار پنهان مانده است.
وی جوانان را خطاب قرار داد و از آن ها خواست نسبت به بازار و اصناف نگاهی نوآورانه داشته باشند.
معصومی مدیر عامل کارخانه تلاونگ و عضو هیئت نمایندگان دوره هشتم اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران ایجاد کار جدید و تحول در صنعت را از جمله صفات ایجاد حدود 18 شرکت وابسته به تلاونگ دانست و گفت: علاقه به کوشش و نوآوری و توسعه خواه ناخواه موجب در اختیار گذاشتن علم برای همه عوامل همراه خواهد شد.
علی شاه حسینی دارای مدرک دکتری تخصصی مدیریت و برنامه ریزی امور فرهنگی و به عنوان مدرس دانشگاه است و نویسندگی مقالات و کتاب های مختلف به زبان های انگلیسی و فارسی در مجلات علمی پژوهشی بین المللی و مجلات علمی پژوهشی داخلی و همچنین تاسیس موسسه های آموزش زبان های آموزشی مختلف را در کارنامه دارد.
شاه حسینی که خود اجرای همایش را بر عهده داشت از حاضران خواست در 4 ساعت 8 جلد کتاب بخوانند.
ویژگی های لازم برای حرکت در جهت کار آفرینی
وی با بیان این نکته که حضور و ارائه تجربیات کارآفرینان حاضر در جلسه نعمتی بزرگ برای جوانان پویا و جویای فرزانگی است گفت: پذیرش ریسک، تمرکز بر هدف، فراموشی شکست ها و درس دریافت برای ادامه جهت و تغییر و تبدیل عادت ها از جمله صفات مورد احتیاج برای حرکت به سوی کارآفرینی است .
علی شاه حسینی همچنین توصیه کرد: جوانان، مثلث کوشش و توکل و توسل را سر لوحه فعالیت های خود قرار دهند تا غیر ممکن های ظاهری به ممکن تبدیل گردد.
رقیه حاتمی پور مدیر گروه بین المللی گردشگری و مسافرتی فلامینگو کارآفرین نمونه ای است که که پس از سه دهه پیروز شد برای اولین بار درهای اهرام اسرارآمیز مصر را به روی تورهای مسافرتی ایرانی باز کند.
این بانوی کارآفرین گفت: فلامینگو از سال 1990 در امارات متحده عربی و از سال 1377 در تهران فعالیت کاری خود را با هدف سفر و گردشگری، خدمات توریستی و تجاری شروع نموده و گروه فلامینگو با استفاده از نیروهای زبده و تحصیل نموده و با بهره گیری از روشهای صحیح تجارت و اصول علمی صنعت گردشگری و با اعتقاد به مشتری مداری روز به روز گامهای بلندی را در این عرصه پرارزش بر می دارد.
وی یکی از بهترین راه چارهها برای حرکت به سمت کارآفرینی را مطالعه سرنوشت و آگاهی از دیروز و امروز کارآفرینان دانست و اضافه نمود: ترسیم آرزو بخش مهمی برای دستیابی به آرزو ست.
حاتمی پور با بیان این که فراوری فکر مسبب فراوری ثروت است ادامه داد: نوشتن برنامه، تحقیق همیشگی و برکت روزی حلال از جمله وسایل اساسی در طی این جهت است.
نادر رفتاری صاحب امتیاز رستوران های زنجیره ای رفتاری گفت: من نسل سوم از قدمت 106 ساله رستوران های رفتاری هستم و به مدت 30 سال رهرو پدر و عموی خود بودم اما در کنار این مهم فعالیت های توسعه ای و فراوریی همچون فراوری یخچال خودرو و چراغ های لیفت خودرو و دیگر محصولات به شکل انحصاری را ادامه دادم.
وی سختکوشی را سرلوحه قرار داده و بنا به اظهارات خود از ابتدا پشت میز نشین پدر در رستوران رفتاری نبوده و از کمترین پست کاری شروع و به این عرصه وارد شده است.
رفتاری دنباله روی از سنت کاری پدران همراه با تطبیق آن با علم روز را از علل پیروزیت خود در صنعت توسعه ای رستوران های زنجیره ای دانست.
کارآفرین های بزرگ به سادگی به این صندلی نرسیده اند
همچنین شهرام صالحی نوع پرور بنیانگذار گروه پوشاک تولیکا گفت: آنالیز زندگی، مصائب و سختی های موجود در راه های رسیدن قهرمانان صنعت و تجارت ایران به اهداف خود یکی از شیوه های بسیار موثر در حوزه کارآفرینی است.
وی که صاحب شرکت فراوریی بزرگ پوشاک بانوان است تاکید نمود: همه کارآفرینان با شباهت بسیار به یکدیگر، نگرش، تفکر و عقیده واحدی به کار و زندگی دارند و تمامی آن ها به سادگی به صندلی امروزشان نرسیدند.
صالحی نوع پرور گفت: هدف و استراتژی رسیدن به آن، تنها 20 درصد فعالیت کارآفرینان است و مابقی احساس خوب داشتن به کار و نوع فعالیت و ایمان و باور مطلق به کاری است که انجام می دهیم.
وی با تشریح روزهای سخت پشت سرگذاشته شده و اهداف پیش رو، ایمان به خدا و باور داشتن به خود را دو رکن اساسی گام گذاشتن در راه پیروزیت دانست.
مهندس زرین نژاد مدیر عامل کارخانه زرین سوله نیز از سیر و سفر به اقصی نقاط ایران و شهرک های صنعتی گفت و اضافه نمود: شناخت شرایط موجود و احتیاجهای روز جامعه و نزدیک شدن به مسائل راه چاره اصلی در رسیدن به هدف والای کارآفرینی است.
کارآفرین نمونه سال 90 هدف گذاری خوب و همراهی خانواده و فرزندان را از ارکان مهم در جهت کاری مطرح کرد.
در ادامه رامین فر پیشکسوت صنعت ساختمان و بنیانگذار کلینیک ساختمانی ایران جسارت و پشتکار را لازمه هر کاری دانست و جوانان را بر گذر و درس دریافت از فراز و فرودهای زندگی توصیه کرد و گفت: یک حرکت! یک دیدگاه! موجب رسیدن به یک راه چاره خواهد شد و به یاد دارم حتی کوهنوردی هم که می رفتم از بیراهه ها عبور می کردم، باید پذیرش ریسک داشت.
وی که جوانان را به رهایی از نشدن ها دعوت می کرد ادامه داد: در کنار نگاه به کارآفرینی باید نگاهی نوآورانه و فرهنگ سازانه به موضوعات انتخابی در حیطه کارآفرینی داشت، همانگونه که کلینیک ساختمانی برای نخستین بار در ایران برای افزایش طول عمر ساختمان ها و ابنیه شکل گرفت.
رامین فر پیشکسوت صنعت ساختمان تاکید نمود: این احتیاج است که انسان را وادار به عمل و تفکر می نماید و بهترین تجهیزات برای رسیدن به اهداف، خود شناسی است.
در انتها این نشست و کارگاه تخصصی - علمی جمع حاضر با بیان دیدگاه های خود در جلسه پرسش و پاسخ با کارآفرینان برتر و نمونه کشوری شرکت کردند.
منبع: خبرگزاری مهر