توسعه صادرات محصولات کشاورزی با افزایش کیفیت
به گزارش وبلاگ اشاره، معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: برنامه وزارت جهاد کشاورزی پنج برابر کردن صادرات برخی محصولات به اتحادیه اروسیا از راه گیلان است.
رییس سازمان حفظ نباتات کشور در جمع مدیران جهادکشاورزی گیلان با بیان اینکه یکی از اولویت های مهم وزارت جهاد کشاورزی توسعه صادرات و ارزآوری به کشور است، گفت: استان گیلان و پست قرنطینه آستارا یکی از درگاه های مهم صادرات محصولات کشاورزی به اتحادیه اوراسیا خصوصا کشور روسیه است.
شاهپور علائی مقدم یکی از برنامه های جهاد کشاورزی را هوشمندسازی و استاندارد سازی مرکز قرنطینه گمرک آستارا اعلام کرد و افزود: در حال حاضر حدود 600 هزار تن صادرات محصولات تازه خوری از جمله سبزی و صیفی به کشور روسیه و اتحادیه اوراسیا داریم که چشم انداز ما رسیدن این مقدار به دو و نیم میلیون تن است.
وی گفت: طبق تفاهم نامه اجرا شده بین جهاد کشاورزی استان و اداره کل گمرک استانداری، قرار است ساختمان پنجره واحد صادرات به اوراسیا در گمرک آستارا تجهیز شود که حدود 5 میلیارد تومان اعتبار به این موضوع اختصاص داده ایم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: بستر های تولید در استان گیلان بایستی شناسنامه دار شوند تا اطلاعات باغات این استان جمع آوری شود.
رییس سازمان حفظ نباتات کشور با اشاره به دو محصول مهم زیتون و کیوی در گیلان گفت: حدود 9 هزار هکتار باغات زیتون و حدود 7 هزار هکتار باغات کیوی در گیلان داریم که هر دو محصول مزیت های صادراتی خوبی دارد و بایستی بستر های تولید این محصولات را شناسنامه دار کرد.
شاهپور علائی مقدم با بیان اینکه شناسنامه دار کردن بستر های تولید به وسیله سامانه سماک که پنجره الکترونیکی برای محصولات سالم و بهداشتی است انجام می گیرد افزود: شناسنامه دار کردن بستر های تولید محصولات کشاورزی نظم نوینی در بخش کشاورزی و صادرات می بخشد.
وی از دیگر سیاست های وزارت جهاد کشاورزی را که به اقتصاد کشاورزی کمک می کند کشت قراردادی 12 محصول در کل کشور اعلام کرد و افزود: استان گیلان یکی از استان های پیشرو در کشت قراردادی محصولات استراتژیک مانند برنج است.
معاون وزیر جهادکشاورزی گفت: هزینه های کلی در کشت قراردادی برعهده دولت است که حدود 40 درصد دنیا به صورت کشت قراردادی به کشاورزی رونق داده است.
رییس سازمان حفظ نباتات کشور افزود: در کشورمان به طور میانگین حدود 2.9 کیلوگرم در هکتار مصرف آفت کش داریم که این مقدار نسبت به کشور های پیشرفته بسیار کم است، اما باید مصرف بهینه آفت کش ها را که جزو سیاست های سازمان حفظ نباتات است انجام بدیم.
شاهپور علائی مقدم به استفاده از ظرفیت کارشناسان و کلینیک های گیاه پزشکی برای استفاده بهینه از آفت کش ها تأکید کرد و گفت: حدود 16 هزار و 500 گیاه پزشک در کشور داریم که کشاورزان برای تجویز و برای استفاده بهتر و به موقع از آفت کش ها از این ظرفیت بهره مند شوند.
وی به سامانه مانیتورینگ سازمان نباتات کشور هم اشاره کرد و شرح داد: نسخه نویسی الکترونیکی به وسیله گیاه پزشکان اجرا شده و در بستر سامانه قرار می گیرد که یکی از روش های مصرف بهینه آفت کش ها در کشور است.
وبلاگ اشاره گیلان رشت
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان