خبرنگاران کاشت و پرورش سنبل

به گزارش وبلاگ اشاره، کمتر از یک ماه دیگر نوروز از راه می رسد و حیف است سفره هفت سین تان سنبل نداشته باشد. سنبل با بهار می آید و نماد آن است، پس ما هم آن را پرورش می دهیم تا خانه مان بهاری گردد.

خبرنگاران کاشت و پرورش سنبل

یکی از دوستداشتنی ترین بوهایی که در بهار می شنویم، بوی گل های سنبل است. سنبل در واقع از خانواده سوسن است و اگر از نزدیک نگاهی به هر کدام از گل های گیاه بیاندازید این شباهت را خواهید دید.

سنبل گونه های مختلفی دارد که می توانید از بین آنها گونه سنبل مورد علاقه تان را انتخاب نموده و پرورش دهید.

شرایط رشد

- نور

سنبل تان را می توانید از مکانی با آفتاب مستقیم، تا مکانی با اندکی سایه بکارید. مانند بیشتر گل های پیازی که در بهار مشاهده می کنیم، گل سنبل هم خیلی زود و قبل از باز شدن کامل برگ درختان از بین می رود.

- آبیاری

بعد از اینکه پیاز را کاشتید آن را به خوبی آبیاری کنید. اگر باران نیامد و یا گیاه را در خانه و در گلدان کاشته اید، در زمستان هم اندکی به گیاه آب دهید. اجازه دهید خاک در بین دو آبیاری به طور کامل خشک گردد تا پیازها پوسیده نشوند. البته می توانید بعد از تمام شدن گلدهی سنبل، پیاز آن را از خاک درآورید و بعدا آن را مجددا بکارید.

- دما

این گیاه باید در زمستان در معرض هوای سرد قرار گیرد تا با رسیدن بهار گلدهی را آغاز کند. عمر گل سنبل بسته به واریته ای که می کارید فرق دارد اما درکل همه آنها عمر کمی دارند و چند روز بعد از گلدهی از بین می فرایند.

- خاک

سنبل نسبت به پی اچ خاکی که در آن کاشته می گردد حساس نیست اما در خاکی که اندکی اسیدی تر است رشد بهتری دارد. سنبل از خاک خیلی خیس خوشش نمی آید.

- زمان گلدهی

سنبل بسیار زود گل می دهد و بسته به گونه ای که تهیه نموده اید گل ها از اواخر زمستان تا اوایل بهار ظاهر می شوند. بعد از تمام شدن گلدهی گیاه ساقه گل را بچینید تا تمام انرژی آن درون پیاز جمع گردد. تا زمانی که برگ ها آغاز به زرد شدن ننموده اند آنها را از گیاه جدا نکنید.

- کود دهی

هر سال بهار بعد از مشاهده رشد تازه در پیازها آنها را تغذیه کنید. برای تغذیه از کودهای مخصوص گیاهان پیازی استفاه کنید. کاشت سنبل در خاکی که کود زیادی به آن داده شده، باعث شل شدن و افتادن ساقه گیاه می گردد پس می توانید به جای کود دهی و تغذیه زیاد، مقداری مواد ارگانیک به خاک گیاه اضافه کنید.

- کاشت پیاز

- کاشت سنبل در زمین

سنبل ها موادی از خود ترشح می نمایند که در صورت برخورد با پوست موجب التهاب آن می شوند، پس در هنگام کاشت پیاز آن از دستکش بهره ببرید. برخی واریته های سنبل پیازهایی درشت دارند و برخی دیگر کوچکتر هستند. به هر حال عمق کاشت را از روی عرض پیاز هر گیاه تعیین می کنیم. به این ترتیب که پیاز را در عمقی 3 برابر عرض آن در زمین می کاریم. در بیشتر واریته ها این عمق چیزی در حدود 17 تا20 سانتی متر است. اگر در منطقه ای با آب و هوای گرم زندگی می کنید، می توانید عمق کاشت را کمتر در نظر بگیرید. در این منطقه ها باید پیاز را نزدیک تر به سطح زمین کاشت تا سرمایی که لازم دارد را دریافت کند. پیازها را در فاصله 15 سانتی متری از هم بکارید تا جا برای توسعه داشته باشند.

- کاشت سنبل در گلدان

همانطور که گفتیم گل سنبل برای گلدهی احتیاج به یک دوره سرما دارد. اگر گیاه را در باغچه بکارید، خود به خود این سرما را دریافت خواهد نمود. اما اگر آنها را درون گلدان و درون خانه کاشته اید بهتر است آنها را مدتی بیرون از خانه نگهدارید تا سرمایی که احتیاج دارند را دریافت نمایند. اگر نمی خواهید پیاز گیاه تان را تکثیر کنید، می توانید آنها را درون گلدان نزدیک تر به هم بکارید. تا زمانی که پیازها جوانه بزنند، خاک گلدان را مرطوب و نه خیس نگه دارید. آبیاری بعدی گیاه باید زمانی باشد که خاک گلدان به کلی خشک شده است. زمانی که گیاه جوانه زد آن را به مکانی با آفتاب غیر مستقیم ببرید.

اگر سنبل را در دماهای خنک تر نگه دارید، گل آن عمر بیشتری می نماید.

تکثیر

برای تکثیر گیاه می توانید پیازهای کوچکی را که در کنار پیاز اصلی رشد نموده اند از آن جدا نموده و جداگانه بکارید. ممکن است چند سال طول بکشد تا این پیازهای کوچک گل بدهند پس شکیبا باشید.

منبع: فوت و فن / thespruce.com

به "خبرنگاران کاشت و پرورش سنبل" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران کاشت و پرورش سنبل"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید