دعوت ازدانش بنیان ها و دانشگاه ها برای فراوری پهپاد های رصد خطوط ریلی
به گزارش وبلاگ اشاره، شرکت رجا به منظور بهره گیری از توان فناوران داخلی فراخوانی را برای فراوری سامانه ثبت و پردازش داده های برداشتی از خطوط ریلی به وسیله پهپاد از شرکت های دانش بنیان و دانشگاه های سراسر کشور دعوت به همکاری نموده است.
به گزارش جام جم آنلاین، شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران در جهت توسعه فناوری های نوین و بومی سازی فناوری ها و بعلاوه تعامل با ذی نفعان و هم افزایی بین اعضای اکوسیستم فناوری در صنعت حمل ونقل ریلی در راستای حل مسائل این حوزه با تأکید بر استفاده حداکثری از ظرفیت و توانمندی متخصصین داخلی از شرکت های دانش بنیان و دانشگاه های سراسر کشور جهت طراحی، پیاده سازی، تست و راه اندازی سامانه مکانمند پردازش تصویر داده های مصور برداشتی از خطوط ریلی از شرکت های دانش بنیان و دانشگاه های سراسر کشور دعوت به همکاری نموده است.
در متن این فراخوان، در خصوص قابلیت های مورد نظر برای این سامانه موارد زیر ذکر شده است:
1- قابلیت تشخیص عیوب اجزای مختلف پل (عرشه، پایه، کوله ها و اتصالات) مانند شوره زدگی، شکستگی و درز و ترک، نشست پایه و مسدود شدن دهانه ها، زنگ زدگی و خوردگی اتصالات پل و ارائه تغییرات آن ها در بازه های زمانی مورد نظر داشته باشد.
2- قابلیت شناسایی عیوب روباره های تونل و ترانشه های راه آهن شامل شناسایی درز و ترک، رانش و ریزش، حرکات جانبی، تغییرات فیزیکی، و شناسایی راستا های زهکشی و نفوذ آب و ثبت و نمایش تغییرات آن ها در بازه زمانی مورد نظر را داشته باشد.
3- قابلیت شناسایی عیوب روسازی خط شامل خوردگی، درز و ترک و شکستگی، انحنا و تاب خوردگی خط، درز و ترک تراورس و خوردگی و بازشدن اتصالات خطوط و ارائه تغییرات آن ها در بازه های زمانی مورد نظر را داشته باشد.
4- قابلیت شناسایی اِلمان ها و علائم مربوط به خط و اطراف آن مانند چراغ علائم یا میله راهنما، باکس سوزن و تجهیزات منصوب بر روی خط مانند سوزن خط و ارائه تغییرات آن ها در بازه های زمانی مورد نظر را داشته باشد.
5- قابلیت شناسایی و ثبت اطلاعات مربوط به اموال انباشته شده در اطراف خطوط ریلی و ارائه تغییرات آن ها در بازه های زمانی مورد نظر را داشته باشد.
گرافیک قوی و کاربر پسند، قابلیت برنامه نویسی و افزودن ماژول های تازه به نرم افزار و سفارشی سازی ابزار ها و دستورات، امکان تهیه گزارش از خروجی ها به صورت فیلم، تصویر، گراف، جدول اکسل و نقشه، دارا بودن داده پایگاه قوی و با قابلیت قرارگیری در بستر وب مانند قرارگیری خروجی نرم افزار در بستر وب جی ای اس، قابلیت شناسایی و نمایش تغییرات عوارض مورد آنالیز در یک سری زمانی به صورت نقطه، خط، پلیگون، نمودار، تصویر دوبعدی و سه بعدی و الگوریتم های عددی هم به اسم قابلیت های پیشنهادی برای این سامانه و نرم افزار مورد نظر آن ذکر شده است.
بعلاوه موارد زیر به اسم معیار های ارزیابی طرح های ارائه شده در این فراخوان ذکر شده است:
1- موجود بودن نرم افزار تجاری سازی شده یا آمادگی بالای فناوری پیشنهادی برای تجاری سازی
2- تناسب حداکثری نرم افزار موجود با احتیاج های اعلام شده از سوی راه آهن
3- تکمیل بودن پروپزال دریافتی از سوی شرکت (فنی و اقتصادی)
4- تجربه کاری و توانمندی پیشنهاد دهنده در زمینه اجرای پروژه
5- پیشنهاد تکمیلی در حوزه سایر احتیاج های راه آهن، حوزه های ایمنی، مدیریت بحران، پیشگیری از سرقت و پایش زیرساخت ها
در این راستا از تمامی شرکت ها و مراکز فناورانه دعوت شده است که با در نظر گرفتن معیار های ارزیابی، مدارک و پیشنهاد های خود را حداکثر تا تاریخ 15 شهریور 1400 به مرکز توسعه، آموزش و فناوری راه آهن جمهوری اسلامی ارسال نمایند. طرح های ارسالی در کارگروه های مربوطه آنالیز و ارزیابی شده و طرح های برتر به وسیله فرآیند رویداد های سه شنبه های ریلی با طعم فناوری معرفی و حمایت خواهند شد.
برای کسب اطلاعات تکمیلی می توانید به ادمین کانال Railtechnology@ در فضای مجازی پیغام ارسال نموده یا با شماره 55125155 تماس بگیرید.
منبع: جام جم آنلاین