شنبه یا پنج شنبه ؛مساله گردشگری این نیست!
به گزارش وبلاگ اشاره، خبرنگاران : به گفته کارشناسان تعطیلات دوروزه آخرهفته می تواند به صورت معناداری بر افزایش سفرها، به ویژه سفرهای داخلی، اثر بگذارد وبا رونق سفرهای داخلی شاهد شکوفایی اقتصاد گردشگری و رونق منطقه ها روستایی ،اشتغالزایی ،مهاجرت معکوس خواهیم بود.
هما حاصلی /در آذرماه سال گذشته دولت لایحه ای تحت عنوان لایحه اصلاح ماده 87 قانون مدیریت خدمات کشوری به منظور افزایش تعطیلات آخر هفته ارائه کرد.گرچه دولت در پی تعطیلی پنج شنبه ها بود اما نمایندگان با استدلال همگام شدن با زارارهای جهانی پیشنهادتعطیلی شنبه را مطرح کردند.خاتمه هفته گذشته کلیات لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته به 2 روز در کمیسیون اجتماعی مجلس به تصویب رسید اما در مورد اینکه تعطیلی روز پنج شنبه باشد یا شنبه تصمیم گیری نشد.
در سال های اخیر با میل بیشتر مردم به سفر و ازدحام مخرب در تعطیلات مناسبتی و مسائل ناشی از آن فعالان گردشگری پیگیر دو روزه شدن تعطیلات در راستای توزیع زمانی و مکانی سفر بودند.
به گفته کارشناسان تعطیلات دوروزه آخرهفته می تواند به صورت معناداری بر افزایش سفرها، به ویژه سفرهای داخلی، اثر بگذارد وبا رونق سفرهای داخلی شاهد شکوفایی اقتصاد گردشگری و رونق منطقه ها روستایی ،اشتغالزایی ،مهاجرت معکوس خواهیم بود.
اما نکته قابل تامل اینجاست که گرچه تصویب این لایحه خبری خوشایند برای گردشگری خواهد بود اما باید توجه داشت که اکنون تنها یکی از شروط رونق گردشگری فراهم شده است و برای گره گشایی از بازار سفر باید به واقعیت های آزاردهنده ای توجه کرد که دولتمردان برای رسیدن به مطلوب بازار سفر باید در جهت برطرف آنها قدم بردارند . شنبه یا پنج شنبه هم برای بازار گردشگری فرقی نمی کند!
رستوران های روباز مشهد
رستوران نزدیک حرم مشهد
فهرست وسایل سفر به مشهد با اتوبوس
تورم سرسام آور این روزها که شامل تورها،اقامتگاهها و حمل و نقل و تفریحات سفر شده است سفر را حتی به همان شیوه سنتی و جاده ای هم برای بیشتر خانوارها غیرممکن نموده است. طبق آمارها در سال گذشته 70 درصد ایرانیان حتی یک سفر هم نرفته اند!
ضمن آنکه از بین گردشگران ایرانی 76 درصد افراد تمایلی به استفاده از اقامتگاههای عمومی ندارند که یا در منزل بستگان اقامت می نمایند ویا چادرمانی را به ماندن در اقامتگاههایی که با بضاعت مالی آنها فاصله قابل توجه دارد ترجیح می دهند.
به گفته دکتر فرید جواهرزاده، رئیس انجمن علمی طبیعت گردی ایران با توجه به کاهش سهم خانوارها در سبد مصرف گردشگری ،تصویب تعطیلات دو روزه سرانجام هفته به شرطی خوب است که زیرساخت ها و امکانات رفاهی برای گردشگران فراهم گردد و شرایط مالی آحاد مردم نیز بهبود پیدا کند. بعلاوه مبحث زیرساختی نیز از دیگر عوامل تاثیرگذار است. باید در کلانشهرها امکانات زیرساختی مناسب اعم از حمل و نقل، راه های دسترسی، اقامتگاه ها، فضاهای تفریحی و تفرجگاه ها فراهم گردد بنابراین صرفا نباید انتظار داشته باشیم با تعطیلات دو روزه، بلافاصله سفرهای ما توسعه پیدا کند، باید شرایط مالی و زیرساخت هایمان را نیز بهبود دهیم وی اذعان دارد با اجرای طرح دو روزه تعطیلات سرانجام هفته می توانیم تورهای یک روزه و یک و نیم روزه برای خانوارهای ایرانی ایجاد کنیم. چارچوب های مالی، تسهیلات دولتی وخصوصی و رفاهی نیز باید متناسب با این موضوع مد نظر قرار دهیم تا بتوانیم آمار سفرهای سرانجام هفته مان را افزایش دهیم.
در همین تعطیلات اخیر در نیمه خرداد بسیاری خانوارهای ایرانی برای سفر با گرانی و نایابی بلیت هواپیما ،نرخ های سرسام آور هتل و اقامتگاههای بومگردی روبرو شدند و در نتیجه عطای سفر را به لقای آن بخشیده و این چند رو تعطیلی خانه نشین بودند . در حالی که وعده ها و طرح های مجذوب کنندهی که برای سفر مقرون به صرفه در سال های اخیر از زبان دولتمردان شنیده شده همچنان روی کاغذ است و هرگز سفر،سهم و حق همه نبوده و نیست !
سفر بسان کالایی لاکچری است برای اقشار اندکی از جامعه که اگر به فرض در یک تعطیلات، 5 میلیون از جمعیت 80 میلیون نفری به جاده بزنند برای شلوغی و ازدحام و اعلام آمارهای دهان پر کن کافی است.
اکنون باید دید با مهیا شدن بستر رونق سفر با تصویب لایحه دو روزه شدن تعطیلات آیا متولیان گردشگری کشور برنامه ای برای رونق بازار سفر و بازگرداندن این مقوله مجذوب کننده به سبد خانوار آحاد جامعه دارند یا آنکه سهم عمده خانوارهای جامعه خانه نشینی و حسرت های سرانجام هفته خواهد بود.
منبع: توریسم آنلاین