مدل دیوار سبز؛ گیاهان عمودی با یک جهان طرح و نقش!

به گزارش وبلاگ اشاره، مدل دیوار سبز بستگی به انتخاب طراح یا صاحب خانه از بین دیوار سبز کابلی و دیوار سبز مدولار دارد. البته نوع گیاه نیز در انتخاب مدل این نوع دیوار ها تاثیر زیادی خواهد داشت.

مدل دیوار سبز؛ گیاهان عمودی با یک جهان طرح و نقش!

وبلاگ اشاره | سرویس دکوراسیون - تا چه حد با دیوار سبز آشنایی دارید؟ آیا در خصوص گیاهان مناسب برای دیوار سبز اطلاعاتی دارید؟ اگر با دیوار سبز آشنایی نداشته و یا حداقل از لحاظ اسمی با آن بیگانه هستید، باید بدانید که هنگامی که گیاهان سبز به صورت عمودی بر روی دیوار رشد می نمایند به آن دیوار سبز می گویند. از این نوع دیوار معمولا برای طراحی دکوراسیون ترس و بالکن استفاده می گردد.

رشد دیوار سبز

دیوار سبز به دو روش طبیعی و آگاهانه رشد می نماید. در حالت طبیعی گیاه به صورت خودرو بر روی نمای ساختمان آغاز به رشد و گسترش می نماید. همانند گیاه مو چسب که بر روی نمای ساختمان های قدیمی رشد می نماید. در حالت آگاهانه نیز با شناخت نسبت به گیاهان و معماری منظر نسبت به ساخت و طراحی دیوار سبز اقدام می نمایند. دیوار های سبز امروزه بسیار محبوب بوده و بسیاری از معماران و طراحان داخلی علاقه مند به استفاده از آن ها هستند.

فواید استفاده از دیوار های سبز

دیوار سبز فواید بسیار زیادی داشته و محاسن آن تنها معطوف زیبایی اش نمی گردد. از جمله این محاسن می توان به افزایش قیمت ملک، دید و منظری بی نظیر برای ساکنان و همسایگان، افزایش فضای سبز محدوده، رعایت توسعه پایدار، کاهش دما در تابستان، بهبود کیفیت هوا، ایجاد نوعی مقاومت و جلوگیری از جریان های هوایی و باران ها و در صورت به کار رفتن در نما بهبود عملکرد از حیث حرارت و دما اشاره نمود.

انواع دیوار سبز

گونه ها و انواع دیوار سبز را می توان به صورت زیر معرفی کرد:

  • دیوار سبز کابلی (گسترده)
  • دیوار سبز مدولار حجمی و گلدان های دیواری (مدولار یا فلاورباکس)

شرکت های ایرانی به طور گسترده ای در بخش داخلی و خارجی منزل از جمله دیوار های حیاط، دیوار های داخلی و نما، از این دیوار ها بهره برده و استفاده می نمایند. در ادامه به آنالیز معایب و مزایای دو مدل از این دیوار ها خواهیم پرداخت.

دیوار سبز مدل کابلی اکتیو

از مزایای این دیوار می توان به سرعت اجرا و نصب بالا، سبکی، اجرا در فضای وسیع، آبیاری آسان، هزینه کم نگهداری، مصرف کم آب، توانایی استفاده از تاسیسات و تجهیزات در داخل سازه و ایجاد طرح جدید اشاره داشت. هم چنین این مدل دیوار سبز معایبی همانند محدودیت در انتخاب نوع گیاهان، کند بودن رشد گیاهان و کم شدن قدرت اجرایی به دلیل نبود تکیه گاه نیز دارد.

دیوار سبز مدل مدولار

دیوار سبز مدل مدولار نیز همانند نوع قبلی دارای یک سری معایب و مزایا است. از مزایای آن می توان به امکان اجرای آن در فضا هایی با مساحت کم، تنوع در گیاهان، قابلیت ایجاد فضایی با کد های عرضی مختلف و ایجاد تنوع در سطح توسط پوشش گیاهی، سبز بودن دیوار در روز اول کاشت و امکان تطبیق طرح کاشت با فضا های سبز ارگانیک اشاره نمود. هم چنین این مدل دارای معایبی نظیر کند بودن اجرا، مصرف زیاد آب، هزینه های تعمیر و نگهداری بالا، وزن بالا به دلیل تعدد فضا های کاشت و خاک، یکنواختی بصری به جهت یکارچگی سازه و در نهایت احتیاج به نور زیاد برای آن دسته از گیاهان پوششی است.

انتخاب نوع گیاهان

انتخاب نوع گیاهان دیوار سبز، بستگی به عوامل بسیاری از جمله روش اجرای دیوار سبز، موقعیت اقلیمی و اکولوژیک سایت شامل نور، دما، رطوبت محیط و … دارد. بهتر است گیاهانی را انتخاب کنید که بومی منطقه باشند. زیرا گیاهان غیر بومی هزینه های نگهداری بسیار زیادی داشته و هم چنین سختی و دشواری بیشتری برایتان خواهد داشت. هم چنین بهتر است از گیاهان همیشه سبز در این راستا بهره برده تا در تمامی فصول، دیوارتان زیبایی خود را حفظ نموده و همیشه کارکرد خود را نگه دارد.

اگر تصمیم دارید که از طراحی دیوار سبز در منزل خود بهره ببرید، حتما باید در انتخاب گیاهان خود به سراغ گیاهان آپارتمانی بروید تا در شرایط آپارتمان و فضای بسته سلامت و مقاومت خود را حفظ نماید. علاوه بر این بهتر است به سراغ گونه هایی از گیاهان بروید که رشد بسیاری ندارند و گیاهان کوچکتر با رشد کمتر هستند. این موضوع باعث می گردد که هرس از آن ها به حداقل برسد.

مدل دیوار سبز برای دکوراسیون حمام

شاید به نظرتان استفاده از گیاهان یکنواخت، زیبایی خاصی نخواهد داشت. اما حتما با دیدن تصویر بالا نظرتان عوض خواهد شد. به حالت سه بعدی و زیبای آن نگاه کنید که چگونه به محیط نشاط و انرژی مثبت می بخشد. از طرفی استفاده از گیاهان سبز در حمام یکی از اصول فنگ شویی است. نکته حائز اهمیت این است که در چنین فضایی بهتر است ابعاد محدودی برای آن در نظر گیرید تا به نتیجه ای معکوس دست نیابید.

مدل دیوار سبز برای فضای نشیمن

استفاده از دیوار های سبز به صورت بالا، با حجم کم و متصل به دیوار یک انتخاب هوشمندانه برای فضای داخلی نشیمن است. این بدین منظور است که شما نباید فضای داخلی منزل را با فضای خارجی اشتباه بگیرید؛ بنابراین بهتر است در فضای داخلی به حد اعتدال از این ویژگی بهره برید. به تصویر بالا به دقت نگاه کنید و از آن الهام بگیرید.

دیوار سبز برای فضای پاسیو

اگر فضای پاسیو و نورگیرتان بی اندازه بی روح و خالی از حس زندگی است می توانید از آن بهره برده و به آن جانی دوباره ببخشید. به خصوص اگر فضای کمی دارید و نمی توانید از هر ترفندی برای زینت بخشیدن به آن بهره ببرید، با بهره بردن از این ایده به مقصود خود دست یابید. از طرفی نحوه کاشت و اجرای این نمونه، خود نوعی خلاقیت و زیبایی خاص خود را دارد. در واقع با اجرای مورب این گیاهان، دیوار را از سادگی درآورده و به زیبایی فضا بیفزایید.

مدل دیوار سبز برای دکوراسیون فضای خارجی

با دیدن این نمونه می توانید دریابید که در اجرای برخی دیوار ها می توانید از طرح های مختلف بهره برده و آن چه را که به نظرتان بر زیبایی فضایتان می افزاید اجرا کنید. انتخاب نوع و رنگ گیاهان نیز از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است که باید در خصوص آن نهایت وسواس را خرج کنید.

مدل دیوار سبز با ابعاد کوچک

با دیدن این نمونه در می یابید که دیوار های سبز به طور حتم ابعاد بسیار زیادی را نباید داشته باشند و در حقیقت ابعاد انتخابی برای آن بسته به احتیاج فضا و نیز رعایت تعادل بصری است.

کلام آخر

به ما بگویید در مطالب بعدی شما را با مدل کدام یک تزیینات موجود در منزل آشنا کنیم؟ می توانید به وسیله بخش ارسال نظر در پایین همین مطلب ایده های خود را با ما و سایر مخاطبان وبسایت وبلاگ اشاره در میان بگذارید.

منبع: setare.com

به "مدل دیوار سبز؛ گیاهان عمودی با یک جهان طرح و نقش!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مدل دیوار سبز؛ گیاهان عمودی با یک جهان طرح و نقش!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید