ورزش سالمندان؛ باورهای غلط، فواید و تمام نکاتی که باید بدانید

به گزارش وبلاگ اشاره، دلایل فراوانی وجود دارند که منجر می شوند با افزایش سن دیگر مانند گذشته نباشیم، ورزش نکنیم و کم تحرک شویم. این رویداد ممکن است به علت مسائل سلامتی، وزن نامناسب، درد و نگرانی از آسیب تماشا استخوان و مفاصل باشد. یا شاید هم شما فکر می کنید کلا اهل ورزش نیستید و فعالیت بدنی هیچ سودی برایتان ندارد. ولی با بالا رفتن سن، داشتن یک سبک زندگی پرتحرک و شاداب بسیار پراهمیت تر خواهد شد!

ورزش سالمندان؛ باورهای غلط، فواید و تمام نکاتی که باید بدانید

یک پژوهش در سوئد نشان داده که فعالیت بدنی عامل بنیادین افزایش طول عمر است و سال های بیشتری را در اختیار شما قرار می دهد، حتی اگر در جوانی اهل ورزش نباشید و تصمیم بگیرید در دوران میانسالی به سراغ آن بروید! ولی این فعال بودن و ورزش کردن فقط درباره افزودن چند سال به عمر شما نیست. در حقیقت، افزودن زندگی و نشاط به سال های عمر شما است تا دوران پرانرژی و شاداب تری داشته باشید و کمتر با بیماری ها و مسائل جسمی و روحی روبه رو شوید.

تحرک و فعال نگه داشتن بدن به افزایش انرژی، سرپا بودن، محافظت از قلب، تناسب وزن و مهار بیماری ها و… یاری می نماید. ورزش منظم بعلاوه می تواند برای فکر و روان، روحیه و حافظه شما هم مفید باشد.

فرقی ندارد چند سالتان باشد و چه سطح تناسب اندامی داشته باشید، در هر صورت می توانید ورزش کنید و هیچ وقت برای بهبود سلامتی تان دیر نیست. نکته های ساده و کاربردی که در ادامه آورده ایم، به شما یاری می نمایند بالاخره ورزش را شروع کنید و در کنار سرگرم شدن و لذت بردن، به تقویت جسم و روان خود هم بپردازید. با ما همراه باشید.

فواید ورزش برای سلامت جسمی سالمندان

ورزش برای سالمندان می تواند فواید زیر را در پی داشته باشد:

حفظ یا کاهش وزن؛ از آنجا که سوخت وساز بدن شما به طور طبیعی با افزایش سن کاهش پیدا می نماید، داشتن یک وزن مناسب و حفظ کردن آن کار سختی خواهد شد. ورزش کردن به طور منظم می تواند میزان سوخت وساز بدن را بیشتر کند و بعلاوه حجم توده عضلانی را افزایش دهد. این دو نتیجه منجر می شوند کالری و چربی بیشتری بسوزانید و وزن خود را به خوبی مهار کنید.

کاهش خطرات مریضی و بیماری های مزمن؛ کسانی که اهل ورزش هستند، کارکرد سیستم ایمنی و گوارشی، فشار خون و تراکم استخوان بهتری دارند و کمتر به آلزایمر، دیابت، چاقی، بیماری های قلبی، پوکی استخوان و بعضی سرطان ها دچار می شوند.

تقویت پویایی، انعطاف پذیری و تعادل بدن؛ ورزش به افزایش نیرو، انعطاف پذیری و فرم بدن شما یاری می نماید و این ها هم می توانند تعادل و هماهنگی بدن شما را بهبود ببخشند تا به مسائل مفصلی و استخوانی دچار نشوید. تمرین های قدرتی بعلاوه برای کاهش خطر و نشانه های بیماری های مزمنی از جمله التهاب مفاصل سودمند هستند.

فواید ورزش برای سلامت روانی سالمندان

افزون بر گزینه های پیشین، ورزش دارای فواید زیر هم هست:

افزایش کیفیت خواب؛ هرچه سن شما بیشتر گردد، داشتن خواب مناسب و کافی بسیار مهم تر می گردد. فعال نگه داشتن بدن به شما یاری خواهد نمود تا شب ها زودتر به خواب بروید، خواب ژرف تری داشته باشید و پس از بیدار شدن هم حسابی شاداب و پرانرژی باشید.

تقویت روحیه و افزایش اعتماد به نفس؛ ورزش یک راه چاره عالی برای دوری از اضطراب و کاهش استرس به شمار می رود. اندروفین هایی که هنگام ورزش ترشح می شوند، به کاهش احساس غم، افسردگی و مسائل روحی یاری می نمایند. فعالیت بدنی و احساس قوی بودن هم اعتمادبه نفس بیشتری به شما می دهند و منجر می شوند حس بهتری به خود و زندگی تان داشته باشید.

بهبود کارکرد مغزی؛ فعالیت ها و تفریح هایی مانند بازی سودوکو یا جدول می توانند به فعال نگه داشتن مغز شما یاری نمایند، ولی فواید آن ها اصلا قابل مقایسه با ورزش نیستند. ورزش کارنمودهای گوناگون مغزی را تقویت می نماید و به جلوگیری از کاهش حافظه، آسیب های شناختی و زوال عقل منجر می گردد. جدا از این، از بسیاری از اختلال های مغزی مانند آلزایمر هم پیشگیری می نماید.

مقابله با موانعی که جلوی ورزش شما را می گیرند

شروع کردن یا پایبند ماندن به یک برنامه تمرینی می تواند در هر سنی چالش برانگیز باشد و افزایش سن هم همواره این کار را سختتر می نماید. شما ممکن است با مسائل و شرایط نامناسب فیزیکی، درد یا نگرانی برای آسیب تماشا و… روبه رو شده و به کلی دل سرد شوید. اگر هم پیشتر اهل ورزش نبوده باشید، اکنون نمی دانید از کجا کار خود را شروع کنید یا اینکه گمان می کنید زیادی پیر و ناتوان شده اید و دیگر نمی توانید مانند دوران جوانی فعال باشید. جدا از این ها، ممکن است کلا با ورزش حال نکنید!

اگرچه این بهانه ها می توانند دلایل خوبی برای عدم ورزش کردن با افزایش سن به نظر برسند، ولی دلایل بسیار بیشتری وجود دارند تا هرچه زودتر به سراغ ورزش بروید. فوایدی که بالاتر آنالیز کردیم، همگی دلایلی خوبی برای ورزش هستند و نشان می دهند چگونه با یک فعالیت ساده می توانید سلامت کلی خود را بهبود ببخشید. شما حتی برای بهره بردن از این فواید احتیاجی به باشگاه و ورزش های سخت ندارید و حتی با راه رفتن هم می توانید به آن ها دست پیدا کنید.

با در نظر گرفتن همه این ها، باید از این پس کوشش کنید فعالیت بیشتری داشته باشید و بهانه ها را کنار بگذارید.

6 باور نادرست درباره ورزش کردن و افزایش سن

1. ورزش هیچ فایده ای ندارد، ما در هر صورت قرار است پیر شویم!

فعالیت بدنی منظم به شما یاری می نماید جوان تر به نظر برسید، سرپا بمانید و احساس شادابی کنید. بعلاوه خطر ابتلا به بیماری های گوناگون را هم کاهش می دهد. به طور کلی، ورزش هم برای جوانان و هم سالمندان مفید است!

2. ورزش ممکن است خطر ضعف، ناتوانی و آسیب دیدگی را افزایش دهد!

ورزش کردن به طور منظم می تواند نیرو و استقامت شما را تقویت کند. به همین علت، جلوی از دست رفتن توده استخوانی را می گیرد، تعادل بدن را بهبود می بخشد و در حقیقت از شما در برابر آسیب های استخوان ها و مفاصل محافظت می نماید.

3. دیگر شدنی نیست، نمی توانیم مانند گذشته ورزش کنیم!

دگرگونی های هورمونی، تغییرات سوخت وساز و تراکم استخوان ها و توده عضلانی به این معنا است که نیرو و سطح کارکرد بدن شما با بالا رفتن سن کاهش پیدا می نماید. ولی بدین معنا نیست که شما دیگر نمی توانید ورزش کنید، پیشرفت داشته باشید و سلامت خود را بهبود ببخشید. نکته اصلی این است که اهداف خود را با توجه به سنتان معین کنید و از خودتان توقع خیلی بالایی نداشته باشید. بعلاوه یادتان باشد که تأثیر کم تحرکی روی توانایی فیزیکی بدن بسیار بیشتر از افزایش سن است.

4. برای ورزش کردن زیادی پیر شده ایم!

شما هیچ وقت برای فعال بودن و تقویت سلامتی خود پیر نیستید. در حقیقت، بزرگسالانی که دیرتر به سراغ ورزش رفته اند، با پیشرفت بیشتری نسبت به جوانان روبرو شده اند. اگر تا به امروز ورزش ننموده اید یا فاصله زیادی افتاده، به احتمال زیاد با آسیب های ناشی از ورزش کردنِ زیاد روبه رو نخواهید شد. به معنای دیگر، در مقایسه با کسانی که از جوانی اهل ورزش بوده اند، شانس کمتری برای آسیب دیدگی های درازمدت دارید. پس این باور نادرست را کنار بگذارید و با رعایت ایمنی و انجام فعالیت های ملایم، ورزش کردن را شروع کنید.

5. به علت معلولیت نمی توانیم ورزش کنیم!

برای نمونه، اگر معلول باشید و از ویلچر بهره ببرید، شاید چالش های زیادی پیش رو داشته باشید و نتوانید هر ورزشی را انجام دهید. با وجود این، همچنان می توانید وزنه های سبک بزنید، حرکات کششی کار کنید یا تمرین های مناسب جایگاه را انجام دهید. حتی یوگا و تای چی را هم می توانید در حالت نشسته و روی جایگاه اجرا کنید. این ورزش ها برای افزایش دامنه حرکتی، هماهنگی بدن و تقویت ماهیچه ها بسیار مناسب هستند.

6. بسیار ضعیف هستیم و سراسر بدنمان درد است!

تحرک داشتن و فعال بودن می تواند به شما برای مهار درد یاری کند و نیروی سراسر بدنتان را افزایش دهد. بسیاری از سالمندان پی برده اند که فعالیت منظم نه تنها جلوی کاهش نیرو و نشاط ناشی از پیری را می گیرد، بلکه آن ها را تقویت هم می نماید. نکته مهم این است که کار را به آرامی پیش ببرید و به خودتان زیادی فشار نیاورید.

چه کار کنیم اگر از ورزش خوشمان نمی آید؟

اگر از ورزش خوشتان نمی آید، تنها نیستید! ولی باید بدانید که ورزش کردن همواره هم به معنای خیس عرق شدن یا درد و خستگی ماهیچه ها نیست. شما برای نتیجه گرفتن و بهره بردن از فواید ورزش می توانید از ورزش های ساده و فعالیت های سرگرم نماینده هم یاری بگیرید. در وهله نخست، باید ورزشی را انتخاب کنید که حس خوبی به شما می دهد و منجر می گردد همواره به آن پایبند بمانید. جدا از این، از راه چارههای زیر هم می توانید بهره ببرید تا فعالیت بدنی بیشتری داشته باشید:

  • به موسیقی یا کتاب صوتی گوش دهید و هم زمان وزنه بزنید.
  • به مراکز خرید و فروشگاه ها بروید، گام بردارید و اجناس پشت ویترین را نگاه کنید.
  • تنیس بازی کنید و یک بازی رقابتی داشته باشید.
  • به دل طبیعت بروید و عکس برداری کنید.
  • دوستان تازهی در کلاس های یوگا یا سایر کلاس های ورزشی پیدا کنید.
  • روی تردمیل راه بروید و فیلم مورد علاقه خود را نگاه کنید.
  • به جای نشستن و سخن گفتن با دوستان، با یکدیگر راه بروید یا حرکات کششی انجام دهید.
  • هر زمان که اضطراب یا استرس داشتید، به جای نشستن کوشش کنید بیرون بروید و کمی بدوید.
  • یک هم باشگاهی داشته باشید که به شما انگیزه می دهد و مجبورتان می نماید کارهای تازه ای را امتحان کنید. حتی اگر از این کارهای تازه خوشتان نیاید، دست کم با دوست خود وقت گذرانده اید و شاد شده اید.

داشتن یک برنامه ورزشی متعادل

ترتیب تماشا یک برنامه تمرینی خیلی هم کار عجیب و سختی نیست. تنها نکته ای که باید یادتان باشد، تمرکز روی تنوع حرکات است تا هم سراسر بدن را تقویت کنید، هم برنامه خود را مجذوب کننده و لذت بخش نگه دارید. تمرین های ورزشی را می توان در چهار گروه تقسیم کرد. شما با در نظر گرفتن این گونه از تمرین ها باید برنامه ورزشی خود را آماده کنید:

1. تمرین های تعادلی

چه نوع تمرینی هستند؟ تمرین های تعادلی به شما یاری می نمایند تا بهتر و استوارتر بایستید، راه بروید یا ورزش کنید. یوگا، تای چی و تمرین هایی که روی فرم بدن تمرکز می نمایند، برای تعادل و هماهنگی بدن عالی به شمار می فرایند.

برای چه چیزی مناسب هستند؟ تعادل، هماهنگی، فرم بدن و شیوه راه رفتن شما را بهبود می بخشند. افزون بر این، جلوی آسیب دیدگی مفاصل و استخوان ها را هم که ناشی از فرم نامناسب بدن است، می گیرند.

2. تمرین های هوازی

چه نوع تمرینی هستند؟ تمرین های هوازی از گروه های عضلانی بزرگ بدن استفاده می نمایند و در یک دوره زمانی معین ضربان قلب و تنفس شما را افزایش می دهند. پیاده روی، پله نوردی، شنا کردن، دوچرخه سواری، قایق رانی، تنیس و پایکوبی از نمونه تمرین های هوازی هستند.

برای چه چیزی مناسب هستند؟ این تمرین ها به کاهش خستگی و تقویت ظرفیت تنفسی یاری می نمایند. جدا از این، به سرپا بودن بدن هم یاری می نمایند و منجر می شوند کارهای روزمره را بهتر انجام دهید.

3. تمرین های قدرتی

چه نوع تمرینی هستند؟ تمرین های قدرتی شامل حرکات با استفاده از وزنه ها می شوند و به تقویت ماهیچه های بدن می پردازند. برای نمونه، حرکات بدن سازی با یاری وزنه های سنگین می توانند برترین گزینه از تمرین های قدرتی به شمار بفرایند که حجم و نیروی ماهیچه های بدن را افزایش می دهند.

برای چه چیزی مناسب هستند؟ این تمرین ها از ریزش و تحلیل ماهیچه ها جلوگیری می نمایند، ماهیچه می سازند، تعادل بدن را بهبود می بخشند و نیروی کلی بدن را افزایش می دهند. انجام تمرین های قدرتی برای سالمندان بسیار لازم است تا بتوانند ماهیچه های خود را حفظ نموده و از آسیب های افزایش سن پیشگیری نمایند.

4. تمرین های انعطافی

چه نوع تمرینی هستند؟ تمرین های انعطافی توانایی مفاصل بدن شما را برای حرکت آزادانه در یک دامنه حرکتی کامل به چالش می کشند. برای نمونه، حرکات کششی به شما یاری می نمایند بخش های بدن خود را به خوبی حرکت دهید و با محدودیت های حرکتی روبرو نشوید. یوگا یکی از برترین ورزش ها برای بهبود انعطاف پذیری بدن به شمار می رود.

برای چه چیزی مناسب هستند؟ این تمرین ها به نرم ماندن بدن شما یاری می نمایند و جلوی خشکی و گرفتگی اعضای بدن را می گیرند. شما با یاری تمرین های انعطافی می توانید فعالیت های فیزیکی خود را بهتر انجام دهید و هنگام انجام کارهای روزمره مانند رانندگی کردن، راه رفتن، کفش پا کردن، حمام کردن و… با محدودیت های حرکتی و درد روبه رو نشوید.

فعالیت هایی که برای سالمندان مناسب هستند

پیاده روی؛ پیاده روی یکی از برترین کارها برای شروع ورزش کردن است. برای این کار به تجهیزات ورزشی احتیاج ندارید و تنها یک جفت کفش مناسب کافی است. بعلاوه در هر زمان و مکانی می توانید آن را انجام دهید و هیچ هزینه ای هم در پی نخواهد داشت.

ورزش های گروهی برای سالمندان؛ ورزش کردن در کنار دیگران می تواند انگیزه شما را افزایش دهد و این فعالیت ها را به یک تفریحِ لذت بخش دگرگون کند. تماشا دوستان و وقت گذراندن با آن ها بعلاوه برای کاهش استرس و مسائل فکری هم بسیار عالی است.

اروبیک آبی و سایر ورزش های آبی؛ ورزش کردن در آب منجر به کاهش استرس و فشارهای وارده بر مفاصل بدن می گردد. پس گزینه بسیار خوبی برای سالمندان خواهد بود.

یوگا؛ این ورزش مجموعه ای از حرکات و حالت های گوناگون بدن است که همراه با تکنیک های تنفسی اجرا می شوند. این تمرین ها می توانند نیرو، انعطاف پذیری و تعادل بدن را تقویت نمایند و برای هر کس با هر سطح تناسب اندامی مناسب هستند.

تای چی و چی کونگ؛ این ورزش ها که شامل سیستم های حرکتی با الهام از هنرهای رزمی هستند، می توانند تعادل، هماهنگی و نیروی بدن را افزایش دهند.

نکاتی برای شروع ورزش

ورزش کردن و فعال بودن یکی از برترین تصمیم هایی است که می توانید در میانسالی بگیرید. البته باید نکات مهمی را در نظر داشته باشید تا به خودتان آسیب نرسانید:

  • پیش از شروع برنامه ورزشی تان حتما با پزشک خود مشورت کنید، به ویژه اگر پیشتر به بیماری دچار بوده اید. شما باید از انجام فعالیت هایی که شرایطتان را بدتر می نمایند، خودداری کنید.
  • اگر شرایط خاصی دارید، برنامه خود را براساس آن ترتیب ببینید. برای نمونه، بیماران دیابتی باید زمان ورزش خود را با توجه به ساعت مصرف داروها و برنامه غذایی شان معین نمایند.
  • حواستان به واکنش بدنتان باشد. ورزش نباید به گونه ای باشد که احساس درد و ناراحتی کنید، آسیب ببینید یا حالتان بدتر گردد. اگر احساس سرگیجه، تنگی نفس و درد سینه کردید و با نشانه هایی مانند عرق سرد روبرو شدید، دست از ورزش بکشید و به پزشک خود اطلاع دهید.
  • برنامه خود را به آرامی پیش ببرید و به آن پایبند بمانید. اگر مدتی است که فعالیت ننموده اید، ناگهان به خودتان فشار وارد نکنید و به بدن خود اجازه دهید با شرایط تازه سازگار گردد.
  • با گرم کردن پیش از ورزش، سرد کردن پس از تمرین و نوشیدن آب کافی، بدن خود را آماده نگه دارید و از آسیب دیدگی ها جلوگیری کنید.
  • دست کم سه تا چهار هفته به یک برنامه تمرینی پایبند بمانید تا آن را به یک عادت تازه تبدیل کنید.

ورزش خود را به همراه یک رژیم غذایی سالم پیش ببرید

رژیم های غذایی درست به میزان ورزش می توانند تأثیر فراوانی روی سطح انرژی، خلق وخو و تناسب اندام شما داشته باشند. بسیاری از سالمندان پروتئین کافی و باکیفیت به بدن خود نمی رسانند؛ این در حالی است که آن ها به پروتئین بیشتری نسبت به جوانان احتیاج دارند. ولی رژیم های غذایی آن ها معمولا حاوی پروتئین کمی هستند.

سالمندان به علت حفظ انرژی و توده عضلانی بدن، بهبودی پس از بیماری و آسیب ها، و بهبود سلامت کلی بدن به پروتئین احتیاج دارند. پیشنهاد می گردد سالمندانی که بیماری کلیوی یا دیابت ندارند، کم وبیش 1 گرم پروتئین به ازای هر کیلو از وزن بدن خود مصرف نمایند. برای نمونه، یک سالمند 70 کیلویی باید روزانه 70 گرم پروتئین مصرف کند.

شما باید کوشش کنید که به سراغ منابع پروتئینی گوناگونی بروید و تنها به گوشت قرمز وابسته نباشید. ماهی ها، ماکیان، حبوبات و تخم مرغ گزینه های مناسبی هستند. بعلاوه مصرف کربوهیدرات های فرآوری شده از جمله شیرینی ها، کیک، پیتزا، کلوچه و چیپس را کاهش دهید و در عوض پروتئین باکیفیت بخورید. در خاتمه، برای خوراکی و تنقلات هم کوشش کنید از آجیل ها و دانه ها به جای چیپس؛ ماست یونانی به جای دسرهای شیرین؛ و سینه مرغ و حبوبات به جای پیتزا بهره ببرید.

چند نکته برای انگیزه داشتن

هنگامی که سروکله بیماری، آسیب دیدگی یا دگرگونی های آب وهوایی پیدا می گردد، از دست دادن انگیزه و بی حال وحوصله شدن بسیار آسان خواهد شد. ولی راه چارههایی وجود دارند تا با یاری آن ها بتوانید انگیزه خود را حفظ نموده و با این چالش ها مقابله کنید:

روی اهداف کوچک و کوتاه مدت تمرکز کنید؛ برای نمونه، در شروع به این فکر کنید که می خواهید با ورزش حس شادابی بیشتری داشته باشید و استرس خود را کاهش دهید. در همان ابتدای کار به کاهش وزن یا طول عمر بیشتر فکر نکنید.

به خودتان پاداش دهید؛ هر زمان یک تمرین را به طور کامل انجام دادید، به هدف خود رسیدید یا انگیزه خود را حفظ کردید، یک پاداش برای خود معین کنید. برای نمونه، فعالیت مورد علاقه تان را انجام دهید، فیلم ببینید، یک دوش آب گرم لذت بخش بگیرید. شما برای رسیدن به این پاداش ها کوشش خواهید کرد جلسه تمرینی خود را به خوبی و به طور منظم انجام دهید.

پیشرفت خود را پیگیری کنید؛ نوشتن و ثبت فعالیت های روزانه شما یا استفاده از نرم افزارهای ورزشی نه تنها به منظم ماندن شما یاری می نمایند، بلکه یادآور دستاوردها و پیشرفتتان هم خواهند بود تا با انرژی بیشتری به کار خود ادامه دهید.

از دیگران یاری بگیرید؛ هنگامی که با یک دوست یا اعضای خانواده ورزش می کنید، می توانید حسابی سرگرم شوید و یکدیگر را هم تشویق کنید تا انگیزه بیشتری داشته باشید.

اگر روال همیشگی زندگی تان به هم خورد!

اگر به سفر رفتید:

  • بسیاری از هتل ها باشگاه ورزشی دارند. بعلاوه می توانید بعضی ابزارهای ورزشی مانند کش بدن سازی یا کفش پیاده روی همراه خود داشته باشید و بدن خود را فعال نگه دارید.
  • بعلاوه می توانید با پای پیاده از تماشای های شهر بازدید کنید.

از همسر بیمارتان نگه داری می کنید و وقت کافی ندارید:

  • هنگامی که همسرتان خواب است، با یاری ویدیوهای ورزشی در اینترنت ورزش کنید.
  • از یک دوست یا فامیل بخواهید برای مدتی به خانه شما بیاید تا شما بتوانید بیرون بروید و پیاده روی کنید.

به یک منطقه یا شهر دیگر نقل مکان می کنید:

  • باشگاه ها، پارک ها و گروه های ورزشی در پیرامون خود را پیدا کنید و به آنجا بروید.
  • اکنون فرصت این را دارید تا چیزهای تازه را امتحان کنید. ببینید در موقعیت تازهتان چه چیزی توجه شما را جلب می نماید.

بیمار شده اید و برای چند هفته درگیر آن هستید:

  • صبر کنید تا حالتان خوب گردد، سپس دوباره ورزش را از سر بگیرید.
  • کار خود را به آرامی شروع کنید تا با گذشت زمان به سطح پیشین خود برسید.

در دوره بهبودی پس از آسیب دیدگی یا عمل جراحی هستید:

  • از پزشک خود مشورت بگیرید و بخواهید تمرین های مناسب را برای شرایط فیزیکی شما معرفی کند.
  • ورزش را به آرامی از سر بگیرید و با گذشت زمان و قوی تر شدن، سطح تمرین های خود را بالاتر ببرید.

سخن خاتمهی

ورزش دارای فواید فراوانی بوده و برای هر کس در هر سنی مناسب است. با افزایش سن، اهمیت ورزش کردن و فعال بودن بسیار بیشتر می گردد. ولی شوربختانه بسیاری از مردمی که پا به سن می گذارند، دیگر سمت ورزش نمی فرایند و بهانه های گوناگونی می تراشند!

با در نظر گرفتن فوایدی که آنالیز کردیم، باید هرچه زودتر بهانه را کنار بگذارید و ورزش کردن را شروع کنید. البته به نکاتی که گفتیم هم دقت داشته باشید تا بهتر نتیجه بگیرید و با آسیب دیدگی و مسائل گوناگون روبه رو نشوید.

اگر احساس می کنید انگیزه ورزش کردن ندارید یا پیشتر آن را امتحان نموده اید ولی نتوانسته اید به طور منظم پیش بروید، کوشش کنید روی اهداف کوچک و کوتاه مدت تمرکز کنید، پس از جلسه تمرینی به خودتان پاداش دهید، پیشرفت خود را پیگیری کنید و از دوستان یا اعضای خانواده بخواهید شما را همراهی و تشویق نمایند. بعلاوه یادتان باشد حتما با پزشک خود مشورت کنید و در صورت سابقه بیماری از انجام ورزش های مضر خودداری کنید.

این مطلب صرفا جنبه آموزش و اطلاع رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه برطرف مسؤولیت وبلاگ اشاره مگ را بخوانید.

منبع: HelpGuide

منبع: دیجیکالا مگ

به "ورزش سالمندان؛ باورهای غلط، فواید و تمام نکاتی که باید بدانید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ورزش سالمندان؛ باورهای غلط، فواید و تمام نکاتی که باید بدانید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید