شکر قهوه ای بخوریم یا شکر سفید؟

به گزارش وبلاگ اشاره، شکر یک ماده طبیعی است که هزاران سال بخشی از رژیم غذایی انسان بوده است. انواع مختلفی از شکر وجود دارد، شکر قهوه ای و سفید از محبوب ترین انواع آن هستند. (1) در این مقاله شکر قهوه ای و سفید را با هم مقایسه می کنیم تا به شما در تصمیم گیری و انتخاب کمک کنیم.

شکر قهوه ای بخوریم یا شکر سفید؟

تفاوت شکر قهوه ای و شکر سفید چیست؟

شکر سفید و قهوه ای هر دو منشأ یکسان دارند؛ یعنی همان نیشکر یا گیاه چغندرقند. در حقیقت، شکر قهوه ای ترکیبی از شکر و ملاس سفید است که نوعی شربت مشتق از شکر است. ملاس دلیل رنگ تیره شکر قهوه ای است و ارزش غذایی آن را کمی افزایش می دهد. قابل توجه ترین تفاوت غذایی بین این دو، این است که شکر قهوه ای کمی کلسیم، آهن و پتاسیم بیشتر دارد. برطبق همین گفته، مقادیر مواد معدنی موجود در شکر قهوه ای ناچیز است. بنابراین شکر قهوه ای منبع خوبی از ویتامین ها یا مواد معدنی نیست.(2، 3)

شکر قهوه ای همچنین حاوی کالری کمتری نسبت به شکر سفید است، اما تفاوت آن بسیار ناچیز است. یک قاشق چای خوری (4 گرم) شکر قهوه ای 15 کالری دارد، در حالی که همان اندازه شکر سفید 16.3 کالری دارد.

گذشته از این اختلافات جزئی، آن ها از نظر تغذیه ای مشابه هستند. تفاوت اصلی آنها سلیقه و رنگ آ نهاست.

خلاصه: شکر قهوه ای حاوی کمی مواد معدنی بیشتر و کالری کمتری نسبت به شکر سفید است و تفاوت های تغذیه ای بین این دو ناچیز است.

تفاوت در شیوه فراوری:

شکر معمولا در آب و هوای گرمسیری که در آن گیاهان نیشکر یا چغندر قند رشد می کنند فراوری می گردد. با این حال، روش های مورد استفاده برای تبدیل آن به شکر قهوه ای و سفید فرق دارد.

ابتدا، شهد شکر از نیشکر استخراج، تصفیه و گرم می گردد تا یک شربت غلیظ به نام ملاس تشکیل گردد.(4,5,6)

در مرحله بعد، شکر متبلور برای فراوری بلورهای شکر سانتریفیوژ می گردد. سانتریفیوژ دستگاهی است که بسیار سریع می چرخد تا بلورهای شکر از ملاس جدا شوند.(7)

سپس شکر سفید برای حذف هرگونه ملاس اضافی و ایجاد کریستال های کوچکتر بیشتر فرآوری می گردد. پس از آن، از یک سیستم تصفیه که اغلب با استخوان نیم سوز شده یا استخوان های خرد شده حیوانات ساخته می گردد و از آن عبور داده می گردد تا شکر سفید تشکیل گردد. شکر قهوه ای تصفیه شده همان شکر سفید است که ملاس ها دوباره به آن بازگشت داده می گردد. در همین حال، شکر قهوه ای تصفیه نشده نسبت به شکر سفید کمتر فرآوری می گردد که به آن اجازه می دهد اندازهی ملاس و رنگ قهوه ای طبیعی حفظ گردد.(8,9,10)

خلاصه: شکر سفید از طریق فرآیند تصفیه فراوری می گردد که یک شهد قهوه ای به نام ملاس را جدا می کند. از طرف دیگر، شکر قهوه ای برای حفظ محتوای ملاس خود کمتر تحت فراوری قرار می گیرد یا با مخلوط کردن شکر سفید با ملاس فراوری می گردد.

کاربردهای آشپزی هر 2 شکر را بدانیم:

شکر سفید و قهوه ای را می توان به روش های مختلفی در پخت و پز استفاده کرد. در حالی که بعضی اوقات آن ها می توانند به جای یکدیگر هم مورد استفاده قرار گیرند، انجام این کار ممکن است بر رنگ، عطر و طعم یا بافت نهایی غذای شما تأثیر بگذارد. ملاس موجود در شکر قهوه ای رطوبت را حفظ می کند، بنابراین استفاده از آن باعث می گردد آنچه پخته شده نرم و در عین حال متراکم تر باشند.

به عنوان مثال، شیرینی های درست شده با شکر قهوه ای مرطوب تر و متراکم تر خواهند بود، در حالی که شیرینی های درست شده با شکر سفید به اندازه بیشتری افزایش حجم می یابند و باعث می شوند هوای بیشتری به داخل خمیر برود و در نتیجه شیرینی پفکی تر گردد.

به همین دلیل، شکر سفید در تعدادی از محصولات و غذاها مورد استفاده قرار می گیرد که نیاز به پف بیشتر دارند، مانند کیک میوه ای. در مقابل، شکر قهوه ای برای محصولات و غذاهایی متراکم مانند نان و کلوچه استفاده می گردد.

موارد دیگر استفاده از شکر قهوه ای ممکن است شامل شیره ها و سس های غلیظ مانند سس باربکیو باشد.آن ها دارای رنگ و طعم متفاوتی هستند. تفاوت اصلی شکر سفید و قهوه ای در طعم و رنگ آنها است.

تعویض شکر سفید به جای شکر قهوه ای در دستور العمل های پخت روی رنگ غذاها تأثیر می گذارد و به غذا رنگ کارامل یا رنگ قهوه ای می بخشد. برعکس آن، پخت با شکر سفید به رنگ روشن تر غذا منجر می گردد. بنابراین، اینکه کدام را انتخاب کنید به نتیجهٔ دلخواه شما بستگی دارد.(11)

شکر قهوه ای و سفید همچنین دارای طعم خاص خود هستند. شکر قهوه ای به دلیل داشتن ملاس اضافه شده دارای طعم کارامل یا تافی مانند است. به همین دلیل در کیک های شکلاتی و کلوچه ها و همچنین کیک های میوه ای بیشتر کاربرد دارد. از طرف دیگر، شکر سفید شیرین تر است، بنابراین می توانید کمتر از آن استفاده کنید تا به طعم دلخواه خود برسید. عطر و طعم آن باعث شده تا به عنوان یک عنصر همه کاره در پخت، به خوبی در کیک های میوه ای و شیرینی های کاربرد داشته باشد.

خلاصه: شکر سفید و قهوه ای به طور مشابه در پخت و پز استفاده می گردد. با این حال، شکر قهوه ای حاوی ملاس است که این امر بر طعم و رنگ غذا تأثیر می گذارد.

بالاخره شکر قهوه ای را مصرف کنیم یا شکر سفید؟

اینکه شکر سفید را انتخاب کنید یا شکر قهوه ای، به ترجیح شخصی شما مربوط است. زیرا تفاوت اصلی این دو در طعم و رنگ دهی آنها به غذا است. اگرچه شکر قهوه ای حاوی مواد معدنی بیشتری نسبت به شکر سفید است، اما مقادیر این مواد معدنی به قدری اندک هستند که هیچ فایده ای برای سلامتی ندارند. در ضمنً شکر عامل مهمی در بروز بیماریهای چاقی و دلیل اصلی بیماریها از جمله دیابت نوع 2 و بیماریهای قلبی است. به همین دلیل، توصیه می گردد کمتر از 5-10٪ کالری روزانه خود را از شکر تأمین کنید. با این حال، این اندازه باید برای افزایش اندازه سلامتی حتی محدودتر هم بگردد.

هنگام انتخاب بین شکر قهوه ای یا سفید، اولویت شخصی خود را راهنمای خود قرار دهید، زیرا این دو تأثیرات یکسانی بر سلامتی شما خواهند گذاشت.

انتخاب بین شکر سفید یا قهوه ای به ترجیح شخصی شما برمی گردد. آن ها از نظر تغذیه ای مشابه هستند و در نتیجه اثرات سلامتی مشابهی دارند و فقط ممکن است در طعم دسرها تغییر ایجاد کنند.

حرف آخر

شکر قهوه ای و سفید دو تا از پرکاربردترین انواع شکر هستند. به دلیل اینکه آنها به طور متفاوتی فراوری می شوند، طعم و رنگ و کاربردهای آشپزی متفاوتی پیدا می کنند. شکر قهوه ای اغلب به راحتی از فرآوری شکر سفید با ملاس حاصل می گردد. برخلاف تصور رایج، آن ها از نظر تغذیه ای مشابه هستند. شکر قهوه ای حاوی مواد معدنی کمی بیشتر از شکر سفید است اما هیچ فایده ای برای سلامتی نخواهد داشت. در واقع، مصرف انواع شکر برای سلامتی مطلوب شما باید کنترل شده و محدود باشد.

این متن برگرفته از سایت معتبر healthline است.

منبع: اُکالا

به "شکر قهوه ای بخوریم یا شکر سفید؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شکر قهوه ای بخوریم یا شکر سفید؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید