مواد غذایی مفید برای ترک سیگار

به گزارش وبلاگ اشاره، از آنجایی که تمام افراد درگیر با این بیماری جمعیت دودی هستند (سیگاری ها) و گرایش جوانان به استعمال دخانیات از فرایند رو به رشدی برخوردار است، برآن شدیم تا راه کارهایی را برای ترک سیگار به شما توصیه کنیم، زیرا استعمال دخانیات، نه تنها مضرات فردی را در پی خواهد داشت، بلکه اشخاص مرتبط با افراد سیگاری هم جزو جمعیت در معرض خطر به تعداد می آیند.

مواد غذایی مفید برای ترک سیگار

مواد غذایی مفید برای ترک سیگار

نویسنده: دکتر منصور ریسمانچیان

درحال حاضر سرطان ریه بیشتری مقدار کشتار را در میان انواع سرطان ها (بدون در نظر گرفتن سرطان پوست) به خود اختصاص داده است.

از آنجایی که تمام افراد درگیر با این بیماری جمعیت دودی هستند (سیگاری ها) و گرایش جوانان به استعمال دخانیات از فرایند رو به رشدی برخوردار است، برآن شدیم تا راه کارهایی را برای ترک سیگار به شما توصیه کنیم، زیرا استعمال دخانیات، نه تنها مضرات فردی را در پی خواهد داشت، بلکه اشخاص مرتبط با افراد سیگاری هم جزو جمعیت در معرض خطر به تعداد می آیند.

اگر تصمیم گرفته اید سیگار را ترک کنید، از بعضی مواد غذایی که ممکن است وابستگی شدید شما را به دود سیگار کاهش دهد ، بهره ببرید.

جو دوسر

خوردن جو دوسر و فرآورده های آن ممکن است به شما برای ترک سیگار و رهایی از اعتیاد به نیکوتین یاری کند. این ماده غذایی سرشار از فیبر، ویتامین BI (چیزی که برای آرامش اعصاب و روان ضروری است)، ویتامین های E و C و سایر املاح است. در آزمایشی که در یک جمعیت سیزده نفره در هند، انجام گرفته بود، مشاهده شد 5 نفر از آنهایی که از جو دوسر استفاده نموده بودند به طور کلی سیگار را ترک کردند و در 7 نفر، تعداد سیگاری که دود می کردند به نصف کاهش یافته و فقط یک نفر بود که مصرف جودوسر در او تغییری ایجاد ننموده بود (مقاوم به هر نوع درمان)!! نتیجه آزمایش، یافتن عصاره جو دوسر به اسم یک ماده مؤثر در ترک اعتیاد به سیگار بود.

اسفناج

اسفناج و برگ چغندر حاوی اسید فولیک، ویتامین C، بتاکاروتن و قند هستند که به علت قلیایی کردن محیط بدن در ترک سیگار مؤثرند. اثر این مواد به این شکل است که مقدار ماده اعتیاد آور نیکوتین را در بدن تا مدتی در سطح بالایی نگه می دارند و در نتیجه احتیاج شخص به مصرف نیکوتین را کاهش می دهند، بنابراین افزایش مصرف مواد غذایی که محیط بدن را قلیایی می نمایند، در ترک سیگار مفید هستند.

کشمس، انجیر خشک و بادام

این مواد غذایی به راحتی قلیایی بودن بدن را افزایش می دهند، بنابراین تمایل به سیگار را کم نموده، در نتیجه ترک سیگار را راحت تر خواهند کرد. بنابراین اگر مقداری آجیل در جیب خود بگذارید، هربار که به قصد سیگار، دست در جیب می کنید کشمش، انجیر خشک و بادام به جای سیگار در می آورید.

آدامس های نیکوتین دار

بهتر است یادآور شویم که اگر از آدامس های حاوی نیکوتین که مخصوص ترک سیگار هستند، استفاده می کنید، مواد اسیدی را (موادی که محیط بدن را اسیدی می نمایند) مصرف نکنید، زیرا خاصیت خنثی نماینده خواهند داشت. مواد اسیدی شامل: انواع نوشابه (کولا، قهوه، آبمیوه و ماءالشعیر)، گوشت قرمز، ماهی، تخم مرغ، بادام زمینی، حبوبات و... است. کارشناسان توصیه می نمایند حد اقل 15 دقیقه قبل از مصرف این آدامس ها، از خوردن مواد اسیدی خودداری گردد.

جوش شیرین

جوش شیرین در واقع یک ماده قلیایی است که قادر است میل به سیگار را از بین ببرد. در آزمونی که به وسیله دکتر داوتن انجام شد، این نتیجه به دست آمد: عده ای سیگاری ها که از جوش شیرین استفاده نموده بودند پس از 5 هفته به طور کلی سیگار را ترک کردند. اما از آنجایی که جوش شیرین ماده ای است که از بین برنده ویتامین ها به خصوص ویتامین BI در بدن است، مصرف آن توصیه نمی گردد.

سیر

امروزه سیر، اولین گیاه دارویی در بین گیاهان است که دارای ماده ضد باکتری و مواد فرار گوگرد و سیلیس و ید می باشد. سیر دارای خواص ضد عفونی نماینده بی تعداد بوده که از عفونت های تنفسی و مسائل احتمالی به شدت جلوگیری می نماید.

ولی مصرف سیر به افرادی که مسائل گوارشی داشته یا آسپرین مصرف می نمایند یا از ناراحتی های پوستی رنج می برند، توصیه نمی گردد و به جای آن می توانند از پودر سیر استفاده نمایند.

شاه تره

عرق شاه تره که در فصل تابستان علاوه بر خواص درمانی، نوشیدنی گوارایی محسوب می گردد، مدر بوده و ضد کمبود ویتامین C است (مسئله ای که افراد سیگاری به طور قطع با آن روبرو هستند). اشتها آور است و به تصفیه خون یاری می نماید.

در اینجا ضروری است به ذکر موادی بپردازیم که دارای خاصیت عکس بوده و تمایل به کشیدن سیگار را افزایش می دهند. مواد غذایی شبیه گوشت که ادرار را بیشتر اسیدی می نمایند، باعث از دست دادن سریع نیکوتین شده و در نتیجه علاقه به مصرف سیگار را در شخص افزایش می دهند. از این مواد می توان به گوشت قرمز، سوسیس و کالباس، غذاهای کنسروی شده، غذاهای پخته شده در مایکروویو، الکل، جگر، دل و قلوه، سیرابی، جوانه گندم، عدس، جوجه، تخم مرغ، پنیر، بادام زمینی، گردو و قهوه اشاره نمود.

توتون یک عامل محرک سرطان است و ترک کردن سیگار همواره مهم ترین عامل مؤثر برای جلوگیری از سرطان ریه است و رژیم غذایی ضد سرطان ریه به شما یاری می نماید تا خطرات احتمالی که در طول دوران سیگاری بودن به بدن شما وارد شده است، تعدیل کنید. مهم ترین و مؤثرترین مواد غذایی برای جلوگیری از ابتلا به سرطان ریه شامل سبزی های برگ سبز تیره، هویج، فرآورده های دانه سویا، میوه های تازه، ماهی های تازه و چرب است.

گوشت قرمز، سوسیس و کالباس، غذاهای کنسرو شده، غذاهای پخته شده در مایکروویو، الکل، جگر، دل و قلوه، سیرابی، جوانه گندم، عدس، جوجه، تخم مرغ، پنیر، بادام زمینی، گردو و قهوه تمایل به کشیدن سیگار را افزایش می دهد.

سبزی های برگ سبز تیره از مهم ترین و مناسب ترین منابع تغذیه ای برای جلوگیری از سرطان به تعداد می آیند. بنابراین از خوردن برگ های سبز تیره کاهو به علت خشن بودن، صرف نظر نکنید، زیرا حاوی مواد غذایی بی تعدادی نسبت به برگهای سبز روشن هستند. چای سبز از دیگر مواد بسیار مفید در جلوگیری از سرطان ریه به تعداد می آید، چنانچه در ژاپن حتی بین اشخاص معتاد به سیگار، تعداد سرطان ریه کم تر از سایر کشورها (نظیر کشورهای اروپایی و آمریکایی) است. سبزی خوردن به خصوص ترب، تره، پیازچه و ... بسیار مفید و سودمند هستند علاوه بر داشتن فیبر و ویتامین C دارای مواد ضد میکروب هم هستند. مواد غذایی که دارای اسید فولیک هستند، مقاومت سلول ها را در مقابل سرطان ریه افزایش می دهند ، بنابراین دانشمندان توصیه می نمایند برای مبارزه با سرطان ریه تا جایی که می توانید بیشتراز این خوراکی ها بهره ببرید: اسفناج، کلم برگ، برگ چغندر، کلم بروکلی، کلم بروکسل، لوبیای خشک و دانه سویا. انگور و انار، دو میوه بسیار مؤثر و مفید برای حفظ سلامت بدن به تعداد می آیند و در واقع یک داروخانه طبیعی محسوب می شوند. برای اعصاب مفیدند و به پاکسازی خون یاری می نمایند.

در خاتمه بهتراست به نقش بسیار چشمیگر هویج اشاره کنیم. اگر حداقل هفته ای دو بار یک عدد هویج میانه خام خورده گردد، ممکن است احتمال ابتلا به سرطان ریه 60 درصد کاهش یابد و اگر بیش از یک بار در هفته یک لیوان کلم بروکلی خام خورده گردد، ابتلا به سرطان ریه 70 درصد کاهش می یابد و اگر بیش از یک بار هفته یک لیوان اسفناج خام خورده گردد، 40 درصد احتمال ابتلا به این نوع سرطان کاهش می یابد.

امید است به اسم اولین اصل برای تضمین سلامتی خود و کسانی که دوستشان دارید و در کنار شما زندگی می نمایند کشیدن سیگار را ترک کنید، تغذیه سالم و مناسبی را در پیش بگیرید، آب سالم بنوشید و به ورزش کردن بپردازید.

منبع: پیغام پزشک تعداده 48

منبع: راسخون

به "مواد غذایی مفید برای ترک سیگار" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مواد غذایی مفید برای ترک سیگار"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید