سرانجام تصویربرداری مستندی درباره تاریخچه ضبط موسیقی

به گزارش وبلاگ اشاره، مستند دیافراگم به کارگردانی جواد وطنی که تصویربرداری آن به تازگی سرانجام یافته، به تاریخچه ضبط موسیقی در ایران در دوره های قاجار تا پهلوی می پردازد.

سرانجام تصویربرداری مستندی درباره تاریخچه ضبط موسیقی

به گزارش وبلاگ اشاره به نقل از روابط عمومی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، تصویربرداری مستند دیافراگم پس از دو سال به تازگی سرانجام یافته و این فیلم که به مستندنگاری ورود و تحول صنعت ضبط موسیقی روی صفحه گرامافون و تاثیرات فرهنگی، اجتماعی و مالی آن در ایران می پردازد، وارد مرحله تدوین و صداگذاری شده است.

وطنی درباره شکل گیری این مستند شرح داد: در ابتدا قرار بود مستند- پرتره ای با حضور یکی از دوستانم بنام علی ابوالخیریان که مجموعه دار گرامافون و صفحه های ایرانی ست، فراوری کنم، اما به دلیل گستردگی و اهمیت ضبط موسیقی و صفحه، با حضور چند کاراکتر اصلی مانند علیرضا میرعلی نقی، علی ابوالخیریان، محمدرضا شرایلی و... تاریخچه ضبط موسیقی در ایران را آنالیز و ثبت کردم. ورود دستگاه های فنوگراف و گرامافون، سرآغاز ضبط صدا، موسیقی اصیل ایرانی و اجرای بسیاری از هنرمندان روی صفحه های گرامافون شد که بازگوکننده شیوه آوازی، ردیف و دستگاه های موسیقی ایرانی در بیش از یکصد سال گذشته است.

این مستندساز با اشاره به سختی های پیش روی فیلمسازان برای ساخت مستندهای آرشیوی اعلام کرد: فراوری و ساخت فیلم های آرشیوی، پژوهش محور و تاریخی همیشه به دلیل نبود و یا دسترسی محدود به منابع پژوهشی و هزینه بالای تهیه مواد و متریال آرشیوی سخت است؛ اما نمی توان از جذابیت و لذت دست یافتن به این منابع و اسناد تاریخی چشم پوشی کرد. همین لذت کشف و جستجو در تاریخ ضبط موسیقی ایران، انگیزه اصلی من برای ساخت دیافراگم بعد از مستند وَرس شد.

عوامل فراوری مستند دیافراگم عبارتند از: پژوهشگران: سارا اقبال، جواد وطنی، نویسنده، کارگردان و تهیه کننده: جواد وطنی، فیلمبرداران: فربد صالحی، جواد وطنی، صدابردار: منوچهر معصومی، تدوین: آرش زاهدی اصل، صداگذار: حسن مهدوی، مدیر فراوری: پارسا خزاعی، تهیه شده در مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی.

منبع: همشهری آنلاین

به "سرانجام تصویربرداری مستندی درباره تاریخچه ضبط موسیقی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سرانجام تصویربرداری مستندی درباره تاریخچه ضبط موسیقی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید