چند قدم از سرطان فاصله بگیرید
به گزارش وبلاگ اشاره، آنالیز ها نشان داده است که دو سوم سرطان ها از طریق ی عوامل سرطانزای محیطی مانند آلودگی هوا، سوخت های دیزلی، مواد شیمیایی، پرتوها، نورخورشید، عفونت، بی تحرکی و رژیم غذایی نامناسب و سیگار ایجاد می شوند. هر چند کنترل بعضی از این عوامل بطور کامل در دست ما نیست، اما با کنترل مواردی مانند ورزش و فعالیت بدنی، رژیم غذایی مناسب، دوری از سیگار و مراجعه به موقع به پزشک می توان احتمال ابتلا به این بیماری را تا حد زیادی کاهش داد
چند قدم از سرطان فاصله بگیرید
نویسنده: حسین حیدری
آنالیز ها نشان داده است که دو سوم سرطان ها از طریق ی عوامل سرطانزای محیطی مانند آلودگی هوا، سوخت های دیزلی، مواد شیمیایی، پرتوها، نورخورشید، عفونت، بی تحرکی و رژیم غذایی نامناسب و سیگار ایجاد می شوند. هر چند کنترل بعضی از این عوامل بطور کامل در دست ما نیست، اما با کنترل مواردی مانند ورزش و فعالیت بدنی، رژیم غذایی مناسب، دوری از سیگار و مراجعه به موقع به پزشک می توان احتمال ابتلا به این بیماری را تا حد زیادی کاهش داد
سیگار عامل ایجاد سرطان
چهارهزار ماده ی شیمیایی در دود سیگار شناسایی شده است که بیش از شصت موردشان سرطانزا هستند. سیگار تقریبا به تمام اندام های بدن آسیب می رساند و با دوازده نوع سرطان و سی درصد مرگ و میرهای ناشی از آن ارتباط دارد. اگر سیگار می کشید، برای پیشگیری از سرطان هر چه زودتر سیگار را ترک کنید. طبق مطالعات و آنالیز های اجرا شده سیگار عامل ایجاد سرطان ریه، حنجره، تومورهای دهان و دندان، گلو، مری و مثانه است و به نظر می رسد با سرطان های لوزالمده، رحم، کلیه، معده و خون هم ارتباط داشته باشد. سیگار عامل حدود85درصد مرگ و میرناشی از سرطان های ریه است. افرادی که سیگار نمی کشند، بسیار کمتر در معر ض ابتلا به سرطان ریه و سایر بیماری ها و آسیب های مربوط به ریه قرار می گیرندچاقی دوست سرطان است
آنالیز ها نشان داده است که چاقی و اضافه وزن احتمال ابتلا به انواع سرطان را افزایش می دهد. برای کاهش احتمال ابتلا به سرطان توصیه می گردد وزن تان را در حد طبیعی نگهداری و اگر چاق هستید یا اضافه وزن دارید، با ورزش، تحرک و رژیم غذایی مناسب وزن تان را کم کنید. طبق اعلام انجمن سرطان آمریکا، بیست درصد مردان و چهارده درصد زنانی که در اثر ابتلا به سرطان جان شان را از دست داده اند، اضافه وزن داشته اند
از نور خورشید تا سرطان پوست
تحقیقات نشان داده است ویتامینDاحتمال ابتلا به سرطان پستان، کولون و لنفوم را کاهش می دهد. اما از طرفی پرتوهای ماورای بنفش نور خورشید با بیشتر سرطان های پوست ارتباط دارد و قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید سلامت پوست را به خطر می اندازد. قرار گرفتن در معرض نور خورشید چند روز در هفته و هر بار به مدت ده تا پانزده دقیقه مزایایی دارد. البته می توانید از مکمل ویتامین Dروزانه به اندازه چهارصدIUبهره ببرید. در صورتی که بیش از این زمان در معرض نور خورشید هستید توصیه می گردد حتما از ضد آفتاب بهره ببریداستفاده از ضد افتاب را تنها به زمان هایی که در فضای باز هستید محدود نکنید. پرتوهای ماورای بنفش نور خورشید از شیشه هم عبور می نماید و در فضاهای بسته هم باید مراقبت های لازم را انجام داد. کرم های ضد آفتاب شما را به طور کامل از پرتوهای ماورای بنفش محافظت نمی نمایند. بهتر است زیر نور مستقیم قرار نگیرید و در سایه بایستید. لباس های آستین بلند و کلاه لبه دار و ضد آفتاب با درجه ی حفاظت بیشتر از پانزده بهره ببرید و برای محافظت از چشم ها، عینک آفتابی را نباید فراموش کنید
ورزش علیه سرطان
ورزش سبک و فعالیت بدنی منظم سرطان تخمدان را در زنان سی درصد کاهش می دهد. بعلاوه آنالیز نشان داده است ورزش در کاهش احتمال ابتلا به سرطان روده و پروستان مؤثر است. حداقل پنج روز در هفته و روزی سی دقیقه فعالیت بدنی انجامدهید. به جای اینکه منتظر آسانسور بمانید، از پله بالا بروید. فعالیت هایی مانند تماشای تلویزیون و نشستن پای رایانه را محدود کنیدده توصیه تغذیه یی ضد سرطان
آنچه می نوشید و می خورید و نوع تغذیه شما می تواند شما را در معرض ابتلا به سرطان قرار دهد. سی درصد سرطان ها مربوط به رژیم غذایی نامناسب است رعایت این نکات در کاهش احتمال ابتلا به سرطان موثر است1ـ روزی یک پرتقال بخورید. باکتری اچ. پیلوریکه در ایجاد زخم های گوارشی نقش دارد می تواند به سرطان معده منجر گردد. محققان سانفراسیسکو با آنالیز افراد آلوده به این باکتری مشاهده کردند که احتمال ابتلا به سرطان معده در افراد آلوده به این باکتری که ویتامین Cخون شان بالاست، کمتر است
2ـ زیاد سوسیس نخورید. محققان با آنالیز دویست هزار فرد که هر روز سوسیس می خوردند، دریافتند مصرف مداوم سوسیس احتمال ابتلا به سرطان پانکراس را تا68درصد بیشتر می نماید
3ـ سالم ترین روش پخت را انتخاب کنید. هر چند کباب کردن گوشت راهی برای کنترل کالری دریافتی است، اما برررسی ها نشان داده است که قرار دادن غذا روی آتش موجب می گردد، مواد سرطانزایی به نامآمین های هتروسیکلیکایجاد گردد. توصیه می گردد گوشت را بطور مستقیم روی شعله قرار ندهید و برای کاهش این تاثیر آن را با نعناع، آویشن، ریحان و سایر مواد حاوی آنتی اکسیدان مصرف کنید
4ـ بروکلی را بخارپز بخورید. مصرف بروکلی سرطان تخمدان، معده، ریه، مثانه و روده را کاهش می دهد. اگر این سبزی سه تا چهار دقیقه بخارپز گردد. تأثیر ضد سرطانی اش بیشتر می گردد و ماده ی سولفورافانکه رشد سلول های سرطانی را کند می نماید. در آن بیشتر می گردد. بهتر است همراه آن اندازهی تخم آفتابگردان. مغزها و دانه های روغنی و قارچ مصرف کنید. آنالیز ها نشان داده است که سولفورافان وقتی با ماده ی معدنیسلنیومترکیب گردد اثر محافظتی اش سیزده برابر بیشتر می گردد
5ـ فیبر بیشتر و نان سفید کمتر بهره ببرید. محققان دانشکده ی پزشکی دانشگاه هاروارد با آنالیز 38هزار زن دریافتند مصرف موادی مانند نان سفید، پاستا، سیب زمینی کهاندیس گلایسمیبالایی دارند و موجب می شوند قند خون به سرعت بالا برود. احتمال ابتلا به سرطان روده را افزایش می دهند. این محققان توصیه می نمایند که مصرف این مواد را محدود و از مواد حاوی فیبر بیشتر بهره ببرید
6ـ هویج خام بخورید. نتایج تحقیقات پژوهشگران بیمارستان بیرمنگهام نشان داده است احتمال ابتلا به سرطان تخمدان در زنانی که چهار تاپنج بار در هفته هویج خام مصرف می نمایند در مقایسه با زنانی که کمتر از یک بار در ماه هویج می خورند54درصد کمتر است
7ـ در سالادتان گوجه فرنگی بریزید. گوجه فرنگی حاوی اندازه زیادیلیکوپن است. محققان آلمانی با آنالیز 165بیمار دریافتند که احتمال وجود غدد سرطانیکلورکتالدر افرادی که لیکوپن خون شان کمتر است در مقایسه با سایر افراد بیشتر است. بعلاوه آنالیز ها نشان داده است مصرف گوجه فرنگی در پیشگیری از سرطان پروستان هم مؤثر است
8ـ حبوب را در رژیم غذایی تان قرار دهید. حبوب منبع پروتئین گیاهی هستند و به علت فیبر بالا و کالری کم، مصرف شان توصیه می وشد. محققان دانشگاه هاروارد با آنالیز صد هزار نفر دریافتند زنانی که حبوب می خورند،24درصد کمتر به سرطان پستان مبتلا می شوند
9ـ ماهی سالمون را انتخاب کنید. تحقیقات پژوهشگران دانشگاه آریزونا نشان داده است که استفاده از غذاهای غنی از ویتامین B6مانند سالمون همراه با غذاهای حاوی فولاتمانند سبزی هایی که برگ سبز تیره دارند احتمال ابتلا به سرطان کلورکتال را کمتر می نماید و پیشرفت این بیمار را تا39درصد کاهش می دهد.
10ـ روغن زیتون را نباید فراموش کنید. روغن زیتون فواید زیادی بر سلامت انسان دارد و به اسم یکی از سالم ترین انواع روغن به افراد توصیه می گردد. این ورغن خاصیت ضد سرطانی هم دارد. آنالیز ها نشان داده است اسید اولئیکموجود در روغن زیتون سرطان پستان را کاهش می دهد
منبع: مجله 7روز زندگی (ش 99)
منبع: راسخون