بر شهرری درود که شد نینوای تو

به گزارش وبلاگ اشاره، در اهمیت نقش حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) در ایران، بارها و بارها نوشته شده است.

بر شهرری درود که شد نینوای تو

خود ما در گروه فرهنگ روزنامه جام جم بارها به ایشان پرداخته ایم؛ یک بار از برکات حضور ایشان در شهرری نوشتیم. این که این حضور شریف، به لحاظ علمی و فرهنگی، چه اعتباری به این شهر داده است. بار دیگر، به بزرگانی که در این شهر و در حرم ایشان به خاک سپرده شده و به وزن فرهنگی شهر افزوده اند پرداختیم. یک بار هم همه وقایع تاریخی را که در حرم ایشان رخ داده آنالیز کردیم.

این ها همه برآیند حضور موثر ایشان در جنوب پایتخت بوده است. اما غریب و عجیب این که، ادبیات و هنر ایران، قدردان این حضور و تصویرگر عظمت آن نبوده است. ضروری است به عالم سینما، ادبیات، تئاتر و هنرهای تجسمی سرک بکشید تا دست خالی بازگردید. حتی اگر جست و جویتان را از سرک کشیدن فراتر ببرید و وقت بسیاری هم سپری کنید، باز در نتیجه تغییری رخ نخواهد داد. در همه این حوزه ها فعالیت های جسته و گریخته ای برای شناساندن ابعاد مختلف شخصیتی ایشان اجرا شده اما اگرچه که کیفیت این آثار در حد نسبتا مطلوبی واقع شده است ولی به لحاظ کمیت، واقعا دچار خلأ بزرگی هستیم. امروز، سالروز وفات ایشان در شهرری است. نتیجه مرور ما را از نظر می گذرانید.

هنرهای تصویری

سینما و تلویزیون: هنوز که هنوز است تنها اثر سینمایی درخور حضرت، همان فیلم سینمایی مسافر ری به کارگردانی داوود میرباقری است که در سال 1379 در سینماها اکران شد. از آن موقع تا به امروز 21 سال می گذرد و هنوز کسی این دغدغه را در خود احساس ننموده که در عالم سینما برای حضرت عبدالعظیم(ع) که چشم و چراغ تهرانی ها و اساسا همه مردم ایران است، اثر قابل توجهی در قد و قواره مسافر ری فراوری کند. از فیلم سینمایی مسافر ری بعدها نسخه ای سریالی نیز به دست آمد و در پنج قسمت از تلویزیون پخش شد.

ادبیات

داستان: کتاب های متعددی در حوزه های غیر از ادبیات به حضرت عبدالعظیم پرداخته اند اما عجیب است که تنها یک بار، نویسندگان ما، داستان زندگی ایشان را به در قالب ادبیات داستانی نگاشته اند؛ مروارید ری را می گوییم که ابراهیم حسن بیگی سال 1377 آن را بر اساس زندگی حضرت عبدالعظیم منتشر نموده است. از انتشار این کتاب هم مثل فیلم مسافر ری بیش از دو دهه گذشته است.

شعر: شعرهای پراکنده ای به مناسبت های وفات و ولادت حضرت عبدالعظیم نوشته و منتشر شده، اما هیچ گاه هیچ ناشر و شاعری همت ننموده که این ها را در قالب کتابی مدون کند.

ادبیات نمایشی

نمایش رادیویی: تک و توک اشاراتی در بعضی نمایشنامه ها به زندگی و زمانه حضرت عبدالعظیم(ع) صورت پذیرفته است، اما تنها نمایشی که تا به امروز در این باره اجرا شده، یک نمایش رادیویی به نام نمایشنامه خورشید ری به تهیه کنندگی و کارگردانی امیررضا رئوف بوده است. این نمایشنامه به داستانی از زمان مهاجرت عبدالعظیم حسنی به شهرری بنا بر دستور امام هادی(ع) می پردازد. خورشید ری در سه قسمت 30 دقیقه ای به همت نگار تشکری تحقیق و نوشته شده است. نمی دانیم این نمایشنامه بالاخره در رادیو زیارت پخش هم شده یا نه.

موسیقی

نماآهنگ: بگذارید در این باره چیزی نگوییم؛ هستند تک و توک آهنگ هایی به مناسبت میلاد حضرت عبدالعظیم (ع) که در این سال ها فراوری شده اند، اما آن قدر کیفیت آثار نازل است که دل مان نمی آید حتی به آنالیز شان بنشینیم. جدای از این که این را باید بگوییم هنوز هیچ اجرای شاخص که متناسب با شأن ایشان باشد فراوری نشده است.

هنرهای تجسمی

بگذریم ... .

[تیتر گزارش، سطری است از سروده غلامرضا سازگار

برای حضرت عبدالعظیم حسنی(ع).]

کیوان امجدیان - روزنامه نگار / روزنامه وبلاگ اشاره

منبع: جام جم آنلاین

به "بر شهرری درود که شد نینوای تو" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بر شهرری درود که شد نینوای تو"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید