تفاوت سرماخوردن در تابستان با سرماخوردگی در زمستان چیست؟
به گزارش وبلاگ اشاره، هر چند شاید متفاوت به نظر برسند؛ اما در واقع تفاوتی بین سرماخوردگی در تابستان و سرماخوردگی در زمستان وجود ندارد. هر دو سرماخوردگی ناشی از ویروس هایی هستند که می توانند منتشر شده و افراد را در هر هوایی مبتلا نمایند. هر دو سرماخوردگی اغلب با زدن دست آلوده به بینی، دهان یا چشم ها منتقل می شوند و به این علت که هر دو ویروسی هستند هیچ کدام با آنتی بیوتیک درمان نمی شوند.
به گزارش ایرنا، بزرگ ترین تفاوت بین سرماخوردگی تابستانی و زمستانی در نحوهٔ واکنش ما به آنهاست. در زمستان ما طبیعتاً در کوشش برای خوب شدن و درمان سرماخوردگی تمایل داریم در خانه و زیر پتوی گرم ونرم بمانیم، درحالی که در تابستان دلمان می خواهد بیشتر بیرون باشیم و از هوای گرم و تابستانی استفاده کنیم.
از کجا بدانیم سرما خورده ایم یا دچار آلرژی شده ایم؟
سرماخوردگی در تابستان و آلرژی ها ویژگی های مشابهی دارند مثل آبریزش بینی، عطسه، گرفتگی بینی، خارش گلو و...، اما به طورکلی سرماخوردگی شامل علائم دیگری نیز می گردد، مثل عرق کردن، تب و سرفه. اگر علائمتان بعد از دو هفته رفع شوند پس نشانهٔ سرماخوردگی است که دوره اش را طی نموده است. اما علائم آلرژی معمولاً طولانی تر و مداوم اند.
علائم سرماخوردگی معمولاً در ابتدا خفیف اند، به مرور بدتر می شوند و سپس دوباره خفیف شده و رفع می شوند.
آغاز علائم در سرماخوردگی و آلرژی نیز فرق دارد. در سرماخوردگی آغاز علائم می تواند در زمان های مختلفی رخ بدهد؛ اما در آلرژی معمولاً علائم به یکباره ظاهر می شوند.
اگر علائمتان با رفتن به ناحیه ای متفاوت بدتر شدند پس به احتمال زیاد آلرژی دارید، زیرا آلرژن ها و گیاهان حساسیت زا می توانند در هر منطقه ای به طرز محسوسی متفاوت باشند.
آیا ویروس ها و باکتری های کاملا مشابهی باعث سرماخوردگی در تابستان و زمستان می شوند؟
پاسخ منفی است. سرماخوردگی های زمستانی معمولاً ناشی از رینوویروس ها هستند و تقریباً 200 نوع یا بیشتر رینوویروس وجود دارد. رینوویروس ها در هوای سرد بهتر دوام می آورند. اما سرماخوردگی های تابستانی معمولاً ناشی از یک انتروویروس اند که در روده زندگی می نماید. انتروویروس علاوه بر علائم معمول سرماخوردگی، به علت اینکه در روده ها زندگی می نماید می تواند موجب تهوع، استفراغ و گاهی راش های پوستی نیز بگردد.
خوب است این را نیز بدانید که سرماخوردگی زمستانی ممکن است کوتاه و شدید باشد؛ اما انواع تابستانی دوست دارند برای مدت بیشتری باقی بمانند. علاوه بر این سرماخوردگی تابستانی عادت به تکرار دارد!
برترین راه درمان سرماخوردگی تابستان چیست؟
به گزارش وب گاه تبیان، طول مدت بیماری بستگی به سیستم ایمنی بدنتان دارد که آن نیز وابسته به مایعاتی است که می نوشید، غذا هایی که می خورید و فعالیت هایی که انجام می دهید. بسیاری از راه چاره های سنتی درمان سرماخوردگی در زمستان برای درمان سرماخوردگی در تابستان نیز به کار می روند و با خیلی از آن ها آشنا هستید:. وقتی خورشید می درخشد و فعالیت های بیرون در فضای باز شما را وسوسه می نمایند واقعاً سخت است که در خانه بمانید. اما بدن شما برای اینکه بتواند خودش را از دست ویروس ها نجات بدهد و التیام پیدا کند احتیاج دارید به اندازه کافی استراحت کنید و بخوابید. شما نباید فعالیت بدنی زیادی انجام دهید؛ چون سیستم ایمنی تان دچار چالش خواهد شد و نمی تواند با عوامل بیماری زایی که مهمان ناخوانده بدنتان هستند خوب مبارزه کند.. آب زیاد بنوشید و غذا های مقوی بخورید. نوشیدن آب زیاد یاری می نماید بدنتان دهیدراته نگردد. آب پرتقال می تواند بسیار مفید باشد؛ زیرا ویتامین c قابل توجهی دارد. نوشیدنی های گرم مثل چای نیز می توانند تسکین دهنده باشند و علائم را تخفیف بدهند. از نوشیدن قهوه و نوشابه های انرژی زا خودداری کنید و به اندازه زیاد ویتامین و املاح به بدنتان برسانید. میوه و سبزی تازه حاوی مواد مغذی مثل زینک و آهن و ویتامین c زیاد بخورید.. دست هایتان را تمیز نگه دارید، زیرا میکروب ها معمولاً مستقیم یا غیرمستقیم از افراد مبتلا به افراد سالم و به وسیله دست منتقل می گردد و بزرگ ترین دفاع شما رعایت بهداشت دست هایتان است. یعنی شما باید مکرراً و چندین بار طی روز دست ها را با آب گرم و صابون خوب بشویید. اگر دسترسی به آب و صابون ندارید حتماً از ضدعفونی نماینده دست بهره ببرید.
راه چاره های مقابله با سرماخوردگی تابستانی. مدتی از روز در فضای باز باشید. مطمئناً قرار نیست به جا های شلوغ بروید یا با فعالیت های زیاد خودتان را خسته کنید؛ اما واقعیت این است که احتمال ابتلا به سرماخوردگی در تابستان در فضای بسته داخل بیشتر است. محیط بسته و کولر و پنکه احتمال انتشار ویروس ها را بیشتر می نمایند و در نهایت با اینکه تابستان است؛ ولی به سرماخوردگی دچار خواهید شد. پس توصیه می کنیم مدت زمان کوتاهی را در فضای باز و زیر نور خورشید باشید؛ چون برایتان واقعاً مفید است و پرتو های فرابنفش خورشید می توانند ویروس های سرماخوردگی را از بین ببرند.. دم نوش گیاهی مصرف کنید. گیاهان مستقیماً سرماخوردگی را از بین نمی برند؛ اما طبق یافته های علمی دم نوش های گیاهی می توانند سیستم ایمنی تان را تقویت نموده و به بدنتان یاری نمایند با سرماخوردگی بهتر بجنگد. ریشه شیرین بیان، دم نوش زنجبیل و سیر و چای بابونه و پونه گزینه های خوبی هستند.. درمان علائم. هر چند درمان خاصی برای علائم سرماخوردگی وجود ندارد؛ اما بعضی از دارو های بدون نسخه می توانند در تسکین علائم به شما یاری نمایند، مثل استامینوفن برای تب، اسپری های ضد احتقان بینی و شربت های سرفه.
منبع: فرارو