طبع بادمجان گرم است یا سرد؟ (معرفی مصلحات و خواص بادمجان)

به گزارش وبلاگ اشاره، بادمجان ها معمولا به نام سبزی شناخته می شوند، اما از خانواده کدو و جزء میوه ها به تعداد می آیند. این میوه در اصل بومی قاره هند بوده که در حال حاضر در سراسر دنیا، در انواع غذاها استفاده می شود. طبع بادمجان و وجود ترکیبات خاص در آن، بادمجان را به یک داروی طبیعی در طب سنتی برای درمان بسیاری از عارضه ها تبدیل کرده است.

طبع بادمجان گرم است یا سرد؟ (معرفی مصلحات و خواص بادمجان)

در این مقاله ابتدا طبع بادمجان و انواع مصلحات آن از نظر طب سنتی را بیان کرده و سپس به بررسی خواص درمانی این ماده غذایی پرطرفدار می پردازیم.

طبع بادمجان چیست؟

مزاج بادمجان از نظر طب سنتی گرم و خشک است و انواع مصلحات آن گوشت بره، روغن گاوی تازه، سرکه، زیره، گلپر، دانه انار، کشک، آب انار ترش و شیرین و گاهی سرکه معرفی شده است.

مزاجانواع مصلحات
گرم و خشکگوشت بره، روغن گاوی تازه، سرکه، زیره، گلپر، دانه انار، کشک، آب انار ترش و شیرین و گاهی سرکه

خواص بادمجان برای سلامتی بدن چیست؟

1. یک گزینه عالی در رژیم غذایی لاغری

انجمن قلب آمریکا توصیه می کند یک رژیم غذایی معمولی شامل 2000 کالری در روز، باید به مقدار 25 الی 30 گرم فیبر داشته باشد. به همین دلیل باید مقدار غذاهای فیبر دار در رژیم غذایی خود را افزایش دهید. همچنین به دلیل چربی و کلسترول پایین و مقدار آب فراوانی که در این میوه است، یک خوراک عالی برای افراد دارای رژیم لاغری محسوب می شود.

فیبر موجود در این ماده غذایی نقش یک پرکننده را دارد. به این معنی که مانع از انتشار هورمونی به نام گرلین می شود. گرلین هورمونی است که به فکر ما می گوید دوباره گرسنه هستیم!

2. پیشگیری و درمان سرطان پوست

در پوست بادمجان عصاره ای وجود دارد که می تواند در صورت مصرف موضعی، سلول های سرطانی پوست را از بین ببرد. در مجله بین المللی پزشکی دو مورد از افرادی که با کمک بادمجان توانسته اند عارضه های پوستی غیر ملانوم خود را درمان کنند گزارش شده است.

3. کمک به هضم بهتر غذا

بادمجان ها، مانند بسکمک از سبزیجات و میوه های دیگر، منابع خوبی از فیبر هستند که یک عنصر ضروری در هر رژیم غذایی متعادل هستند. فیبر موجود در این ماده غذایی علاوه بر منظم کردن حرکات روده ای باعث بزرگ تر شدن مدفوع می شود که در نتیجه راحت تر از دستگاه گوارش عبور کرده و دفع می شود.

به علاوه بادمجان باعث تحریک حرکت پریستالتیک می شود. این حرکت ماهیچه های صاف در قسمت تحتانی را منقبض کرده و به بیرون کشیدن مواد غذایی جذب نشده از بدن کمک می کند. از طرفی فیبر باعث افزایش ترشحات هضم کننده معده شده و فرآوری مواد غذایی را آسان تر می کند. فیبر همچنین با کاهش بیماری های قلبی مرتبط است، زیرا برخی از کلسترول های بد بدن را که می توانند شریان ها و رگ ها را مسدود کند، از بین برد و در نتیجه از سکته قلبی و سکته مغزی جلوگیری می کند.

4. افزایش سلامت و تقویت استخوان ها

بادمجان برای افرادی که در معرض خطر بالای تخریب استخوان و پوکی استخوان قرار دارند بسیار مناسب است. زیرا آن ها حاوی ترکیبات فنولیک هستند، و این همان چیزی است که به بادمجان ها و بسکمک از میوه های دیگر رنگ بی نظیری می بخشد. به علاوه این ترکیبات باعث کاهش نشانه های پوکی استخوان، افزایش استخوان های قوی تر و افزایش تراکم معدنی استخوان می شوند. بادمجان ها همچنین مقادیر قابل توجهی آهن و کلسیم دارند که مواد اصلی تشکیل دهنده و تقویت کننده استخوان ها هستند.

5. کمک به عملکرد بهتر قلب

ویژگی های مختلفی وجود دارد که از طریق آن ها بادمجان ها می توانند سلامت قلب شما را افزایش دهند که یکی از آن ها مقدار بالای فیبر است. فیبرها می توانند وجود کلسترول بد LDL را در بدن کاهش دهند و جذب کلسترول HDL خوب را تحریک کنند. تعادل کلسترول در بدن براساس غذاهایی که می خوریم به طور مداوم در حال نوسان است.

هر چه کلسترول HDL بیشتر باشد، از نظر سلامت قلبی بهتر خواهیم بود. کاهش سطح کلسترول LDL می تواند از حمله قلبی و سکته مغزی جلوگیری کند. پایان، بیوفلاونوئیدهای موجود در بادمجان ها برای کاهش فشار خون بسیار عالی هستند که باعث کاهش فشار و استرس در سیستم قلبی عروقی می شوند و از این طریق سلامت قلب شما را بهبود می بخشند.

6. پیشگیری از کم خونی

کمبود آهن برای سلامتی کلی بدن بسیار خطرناک است و می تواند به صورت بیماری کم خونی بروز کند. کم خونی با علائمی مانند سردردها (برخی در سطح میگرن)، خستگی، ضعف، افسردگی و حتی اختلالات شناختی مشخص می شود. بنابراین، خوردن غذاهای سرشار از آهن به مبارزه با کم خونی کمک می کند، و بادمجان ها غذایی سرشار از آهن هستند. این گیاهان همچنین از نظر مس بسیار غنی هستند که مانند آهن یکی دیگر از اجزای اساسی تولید گلبول های قرمز (RBCs) در بدن هستند. با کمبود آهن و مس، گلبول های قرمز بدن نمی توانند به طور عادی عمل کنند.

با وجود گلبول های قرمز سالم تر در رگ های شما، افزایش قابل توجهی در انرژی و قدرت بدنی خود مشاهده خواهید کرد که این امر احساس خستگی را به سرعت از بین می برد.

7. بهبود عملکرد مغز

این خوراکی خوشمزه منبع شگفت انگیزی از ترکیبات دارویی است که به نظر می رسد باعث تقویت فعالیت های شناختی و سلامت روانی عمومی هم می شود؛ نه تنها در برابر فعالیت رادیکال های آزاد دفاع می کنند، بلکه جریان خون به مغز را هم افزایش می دهند. فیتونوترینس ها و پتاسیم موجود در بادمجان می توانند به نام تقویت کننده مغز، خون غنی از اکسیژن را به مغز منتقل کنند.

8. کنترل قند خون و مدیریت دیابت

برنامه ملی آموزش دیابت و انجمن دیابت آمریکا رژیم غذایی مبتنی بر بادمجان را به نام گزینه ای برای مدیریت دیابت نوع 2 توصیه می کند. برای آشنایی بیشتر با این نوع دیابت می توانید مطلب دیابت ملیتوس را در وبلاگ اشاره بخوانید.

بنابراین به دلیل داشتن فیبر زیاد و مقدار کم کربوهیدرات های محلول، بادمجان یک ماده غذایی ایده آل برای مدیریت این بیماری است. خصوصیات بادمجان ها باعث می شود آن ها به نام تنظیم کننده فعالیت گلوکز و انسولین در بدن مفید باشند. هنگامی که سطح انسولین پایدار است و بدن دچار نوسانات شدید در قند خون نمی شود، از عوارض جانبی خطرناک دیابت جلوگیری می شود.

9. جلوگیری از نقص جنین هنگام تولد

بادمجان منبعی غنی از اسید فولیک است، که آن ها را برای خانم های باردار ایده آل می کند. مقادیر کافی اسیدفولیک به طور مستقیم نوزادان را از نقص لوله عصبی یا همان نقص عضو در هنگام تولد محافظت می کند، که می تواند در قسمت های مختلف بدن نوزاد ایجاد شود. بنابراین، همیشه توصیه می شود مادران باردار مقدار مصرف اسید فولیک خود را به حد مناسب برسانند. استفاده از مواد غذایی حاوی اسیدفولیک راه بهتری نسبت به استفاده از قرص ها و مکمل های اسیدفولیک است.

سخن آخر

همانطور که گفته شد، بادمجان شامل خواص درمانی بسیار زیادی برای بدن است. اما باید توجه داشت این خواص زمانی به طور کامل برای بدن موثر هستند که روش طبخ بادمجان به صورت صحیح باشد. سرخ کردن بادمجان که اغلب به دلیل خوش طعم شدنش در ایران رواج دارد، علاوه بر ضررهایی که به دلیل جذب روغن زیاد به بدن می رساند باعث می شود برخی از فواید غذایی داخل آن خنثی شده و خواص گفته شده را برای بدن ایجاد نکند.

برای ما در پایین همین صفحه بنویسید شما بادمجان را به چه روش هایی و در چه غذایی استفاده می کنید؟ شما می توانید در وبلاگ اشاره با پخت 10 نوع غذا با بادمجان از سنتی تا مدرن هم آشنا شوید.

منبع: مجله انگیزه

به "طبع بادمجان گرم است یا سرد؟ (معرفی مصلحات و خواص بادمجان)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طبع بادمجان گرم است یا سرد؟ (معرفی مصلحات و خواص بادمجان)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید