کاهش خطر ابتلا به آلزایمر با این نوشیدنی ها
به گزارش وبلاگ اشاره، یک مطالعه اخیر رابطه بین مصرف قهوه و چای و کاهش سکته مغزی، زوال عقل پس از سکته را آنالیز کرد و نتایج این پژوهش حاکی از این است که نوشیدن قهوه، چای یا هر دو با کاهش خطر زوال عقل و سکته مغزی مرتبط است.
به گزارش ایسنا، این تحقیق که در مجله PLOS Medicine منتشر شده نشان داد، افرادی که 2 تا 3 فنجان قهوه در روز و 3 تا 5 فنجان چای و یا 4 تا 6 فنجان چای و قهوه در روز می نوشند، کمترین خطر زوال عقل و سکته مغزی را تجربه می نمایند.
به عبارت دیگر، شرکت نمایندگانی که 2 تا 3 فنجان چای و 2 تا 3 فنجان قهوه در روز می نوشیدند، در مقایسه با شرکت نمایندگانی که چای یا قهوه نمی نوشیدند، 32 درصد کمتر در معرض سکته مغزی و 28 درصد کمتر در معرض ابتلا به زوال عقل بودند.
بر اساس گزارش سازمان دنیای بهداشت (WHO)، بیش از 55 میلیون نفر در سراسر دنیا به زوال عقل مبتلا هستند و زوال عقل هفتمین دلیل مرگ و میر در دنیا است. بعلاوه مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) بیماری آلزایمر را شایع ترین نوع زوال عقل است.
زوال عقل نام عمومی برای انواع علائمی است که با کاهش پیشرونده شناختی تعیین می گردد و عمدتا افراد مسن را تحت تاثیر قرار می دهد.
سکته مغزی نیز یکی دیگر از علل اصلی مرگ و میر در دنیا است و زمانی اتفاق می افتد که خون رسانی به مغز مسدود یا یک رگ خونی در مغز پاره گردد، این موضوع باعث می گردد بافت مغز بمیرد یا آسیب ببیند.
سکته مغزی به طور قابل توجهی شانس ابتلا به زوال عقل را افزایش می دهد. محققان تخمین زده اند که پیشگیری از سکته مغزی می تواند از یک سوم موارد زوال عقل پیشگیری کند.
با توجه به شیوع زوال عقل و سکته مغزی، دانشمندان علاقه مند هستند که بفهمند کدام عوامل سبک زندگی بر کاهش خطر تأثیر می گذارد؛ مصرف چای و قهوه یکی از این عوامل است، بسیاری از مردم در سراسر دنیا به طور منظم چای یا قهوه می نوشند و بر اساس نتایج این تحقیق یک اثر بالقوه کوچک می تواند در جمعیت قابل توجهی اثرگذار باشد.
در مطالعه حاضر، نویسندگان خاطرنشان کردند که بعضی تحقیقات نشان داده که نوشیدن چای یا قهوه بیشتر با کاهش خطر زوال عقل مرتبط است.
با این حال، تحقیقات کمی در خصوص اینکه آیا ترکیب چای و قهوه نیز با همین اثر مرتبط است، وجود دارد. محققان این پژوهش معتقدند باید تحقیقات بیشتری انجام دهند تا بفهمند آیا این رابطه دلیل و معلولی است یا خیر؟
علاوه بر این، آن ها معتقدند که در خصوص ارتباط بین ترکیب چای و قهوه و خطر سکته مغزی و زوال عقل و زوال عقل پس از سکته اطلاعات کمی وجود دارد.
علاوه بر این، نویسندگان مطالعه تاکید کردند که یافته ها در خصوص اینکه آیا مصرف قهوه و چای با کاهش خطر سکته مغزی مرتبط است یا خیر، متناقض بوده است.
در این پژوهش، محققان از داده های Biobank بریتانیا استفاده کردند، پایگاه داده ای حاوی اطلاعات پزشکی و ژنتیکی دقیق از 500 هزار نفر در بریتانیا که در این تحقیق، آن ها از داده های 365 هزار 582 نفر از این شرکت نمایندگان بین سال های 2006 و 2010 استفاده کردند.
محققان سوابق پزشکی آن ها را تا سال 2020 پیگیری کردند. آن ها مقدار مصرف چای یا قهوه ای را به طور روزانه آنالیز کردند و سپس به آنالیز تعداد شرکت نمایندگانی که در طول دوره مطالعه دچار سکته مغزی یا زوال عقل شدند، پرداختند.
این پژوهشگران بعلاوه بعضی از عوامل دیگر که ممکن است بر زوال عقل یا خطر سکته مغزی تأثیر بگذارد مورد ارزیابی قرار دادند.
این عوامل شامل جنس، سن، قومیت، سطح تحصیل، عایدی، شاخص توده بدنی، شرایط سیگار کشیدن، مصرف الکل، فعالیت بدنی، الگو های رژیم غذایی، نشانگر های زیستی خاص و سابقه سرطان، دیابت، بیماری شریانی قلبی عروقی و فشار خون بالا بود.
به طور کلی، 5079 شرکت نماینده در طول دوره مطالعه دچار زوال عقل شدند و 10 هزار و 53 نفر سکته کردند.
نتایج حاکی از اثربخش بودن مصرف چای و قهوه در کاهش ابتلا به زوال عقل و کاهش خطر سکته مغزی است.
منبع: فرارو