9 روش نگهداری ماست چکیده، ساده و موسیر برای مدت طولانی
به گزارش وبلاگ اشاره، بلد بودن روش های صحیح نگهداری ماست چکیده، ساده و موسیر موجب افزایش ماندگاری ماست شما می شود. اگر با اصول نگهداری از انواع ماست به خوبی آشنا باشید، می توانید از بدمزه شدن طعم ماست جلوگیری کنید و برای مدت بیشتری از آن استفاده کنید. به طور کلی روش های نگهداری انواع ماست بسیار شبیه به هم است. در این مقاله از سرویس در می توانید با چند راه چاره ساده برای روش نگهداری انواع ماست چکیده، ساده و موسیر آشنا شوید. در انتهای مقاله به سوالات متداول در مورد روش نگهداری ماست برای مدت طولانی پاسخ خواهیم داد.
با چند روش نگهداری ماست چکیده، ساده و موسیر آشنا شوید
به طور کلی روش نگهداری ماست چکیده، ساده و موسیر شباهت زیادی به هم دارد. قرار دادن ماست در فضای بیرون از یخچال موجب می شود تا طعم ماست شما ترش شود، از بین برود و ماندگاری آن کاهش پیدا کند.
بهترین دما برای نگهداری ماست قرار دادن آن در دمای 5 تا 7 درجه سانتی گراد است. در این دما سرعت رشد کپک ها کاهش پیدا می کند و مدت نگهداری ماست بیشتر خواهد شد. اما چطور از ماست نگهداری کنیم که طعم و مزه آن تغییر نکند و برای مدت طولانی تری سالم بماند. در ادامه می توانید با روش های نگهداری انواع ماست آشنا شوید.
1- ماست را در یخچال قرار دهید
اولین و مهم ترین نکته برای نگهداری ماست این است که باید آن را در یخچال قرار دهید. گرما موجب فساد ماست می شود و سرعت واکنش های شیمیایی منفی را در آن افزایش می دهد.
در این شرایط ماست شما خیلی زود کیفیت خود را از دست می دهد و بدطعم و ترش مزه می شود. قرار دادن ماست برای مدت طولانی در بیرون از یخچال می تواند سبب فساد و کپک زدن ماست شود.
اگر به هر علتی شرایط نگهداری ماست در یخچال را ندارید، بهتر است آن را در خنک ترین قسمت خانه و دور از نور، رطوبت و گرما قرار دهید. برای نگهداری ماست چکیده، ساده و موسیر در یخچال بهتر است دمای یخچال شما بین 5 تا 7 درجه سانتی گراد باشد.
2- ماست را دور از نور خورشید قرار دهید
تابش نور خورشید به ظرف ماست موجب فعالیت میکروارگانیسم های ماست می شود و کیفیت آن را به شدت کاهش می دهد. اگر ماست برای مدت طولانی در معرض نور آفتاب قرار بگیرد، خیلی زود ترش و فاسد می شود و حالتی بریده بریده پیدا می کند.
3- ماست را دور از رطوبت نگهداری کنید
یکی دیگر از نکات مهم در روش نگهداری ماست چکیده، ساده و موسیر قرار دادن انواع ماست دور از محیط مرطوب است. رطوبت موجب رشد قارچ ها و کپک ها در ماست می شود و سبب می شود.
4- برای نگهداری ماست از ظرف درب دار استفاده کنید
نکته بعدی در روش نگهداری و استفاده از ظرف درب دار است. باز بودن درب ماست موجب می شود تا بوی های مختلف انواع غذاهای موجود در یخچال با آن ترکیب شود و ماست کیفیت خود را از دست دهد.
به علاوه زمانی که درب ماست باز باشد، سطح ماست شما شروع به خشک شدن و زرد شدن می کند و دیگر قابل استفاده نخواهد بود.
5- از ظرف مناسبی برای نگهداری ماست استفاده کنید
دیگر روش نگهداری انواع ماست چکیده، ساده و موسیر که باید به آن دقت کنید، انتخاب ظرف مناسب است. به طور کلی بهترین ظرف برای نگهداری ماست، ظرف سفالی است که به کوزه ماست نیز معروف است. زمانی که ماست داخل کوزه نگهداری می شود، طعم و مزه خود را بهتر حفظ می کند و آب کمتری در اطراف آن جمع خواهد شد.
مکندگی ظروف سفالی موجب می شود تا آب اضافی ماست به سمت خارج ظرف هدایت شود و ماست شما بافت سفت تری پیدا کند. به خاطر داشته باشید که ظروف بدون رنگ و یا ظروفی که رنگ آن ها زرد سفالی است، از ظروف آبی رنگ برای نگهداری ماست مناسب تر هستند.
6- برای افزایش ماندگاری ماست از ظرف و قاشق تمیز استفاده کنید
برداشتن ماست با قاشق چرب و آلوده به غذا موجب ورود باکتری ها به داخل ماست می شود و کیفیت آن را تغییر می کند. این کار موجب می شود تا ماست شما زودتر از حالت عادی خراب شود. برای برداشتن ماست باید از یک قاشق تمیز استفاده کنید و به هیچ عنوان ماستی که مصرف شده و پر از تکه های غذا است را داخل ظرف اصلی ماست نریزید.
7- ماست را در مکان تاریک قرار دهید
نکته بعدی در مورد روش های نگهداری انواع ماست این است که باید آن را در محیطی تاریک قرار دهید. قرار گرفتن ماست در نور زیاد موجب کاهش کیفیت ماست، ترش شدن مزه آن و بریدن ماست می شود. از طرف دیگر زمانی که ماست برای مدت طولانی در معرض نور قرار بگیرد، زودتر از حالت نرمال فاسد می شود.
8- به مدت نگهداری ماست پاستوریزه دقت کنید
در زمان خرید ماست پاستوریزه حتما به زمان تولید و تاریخ مصرف آن توجه کنید. ماست پاستوریزه معمولا باید تا 2 هفته بعد از تولید مصرف شود. بنابراین در زمان خرید ماست هایی را انتخاب کنید که تازه تر هستند تا ماندگاری ماست شما بیشتر شود.
روش نگهداری ماست در فریزر
یک روش نگهداری ماست برای مدت طولانی قرار دادن آن در فریزر است. در صورتی که حجم ماستی که دارید زیاد است و مطمئن هستید که تا نهایتا 2 هفته دیگر نمی توانید ماست را مصرف کنید، بهتر است آن را در فریزر قرار دهید.
مدت زمان نگهداری ماست در فریزر تا حدود دو ماه است، اما ممکن است طعم و مزه ماست شما بعد از این مدت کمی تغییر کند و کیفیت اولیه خود را از دست بدهد. برای فریزر کردن ماست در فریزر باید آن را داخل شیشه پیرکس درب دار بریزید و به مقدار 2 سانتی متر از روی ظرف را خالی بگذارید. این کار به علت افزایش حجم ماست بعد از منجمد شدن، انجام می شود.
بیشتر بخوانید: 30 علت ترش شدن، کپک زدن و شل شدن ماست
روش های تشخیص ماست فاسد
تنها کمی بی توجهی در روش صحیح نگهداری ماست می تواند آن را در معرض فساد و خرابی قرار دهد. به طور کلی بافت ماست سالم لطیف، یکدست و بدون بریدگی است روی آن نباید هیچ نقطه رنگی وجود داشته باشد.
*ماست سالم بوی بسیار مطبوعی دارد، اما زمانی که ماست فاسد می شود، بوی آن تغییر می کند. در حالت عادی ماست طعم خوبی دارد، اما ماست فاسد ممکن است بیش از حد ترش یا بیش از حد شیرین باشد و همراه آن طعمی تلخ و زننده دارد. تلخ شدن ماست در اثر واکنش های شیمیایی در پروتئین های ماست ایجاد می شود.
*اگر در زمان مصرف ماست متوجه لکه های قرمز روی ماست شدید، حتما بلافاصله ماست را دور بریزید. لکه های قرمز روی ماست یک نوع کپک فوق العاده خطرناک است که می تواند آسیب جدی به سلامت شما وارد کند. نقطه های سبز و قهوه ای روی ماست نیز به معنای رشد کپک ها است که آن ماست باید دور ریخته شود.
*هیچ گاه کپک روی ماست را برندارید و بقیه ماست را مصرف نکنید. کپک به سرعت در تمام لایه های ماست نفوذ می کند و آن را آلوده می کند. مصرف این ماست ممکن است موجب بیماری و مسائل شدید گوارشی شود.
*در صورت تمایل برای تهیه از برندهای معتبر بازار به صورت اینترنتی، حضوری یا تلفنی از فروشگاه های زنجیره ای اقدام کنید.
سوالات متداول
چی کار کنیم ماست دیر خراب بشه؟
بهترین روش نگهداری ماست چکیده، ساده و موسیر این است که ماست را در ظرف درب دار و در یخچال قرار دهید و برای برداشتن آن از قاشق تمیز استفاده کنید.
از کجا بفهمیم ماست خراب شده است؟
برای تشخیص ماست خراب باید به بوی ماست، بافت، رنگ و مزه آن توجه کنید. وجود نقاط رنگی روی ماست، بد بو شدن، بریده بریده شدن و تلخ شدن ماست نشانه فساد آن است.
بهترین روش های جلوگیری از کپک زدن ماست چکیده چیست؟
مهم ترین علت کپک زدن ماست وارد شدن آلودگی به ماست و یا قرار دادن آن در یک فضای گرم و مرطوب است. برای جلوگیری از کپک زدن ماست چکیده باید آن را در یخچال قرار دهید و برای برداشتن ماست از قاشق تمیز و خشک استفاده کنید.
منبع: افق کوروش