به خاطر گوش کردن بلند به موسیقی، 1.35 میلیارد جوان در سراسر دنیا در معرض خطر کم شنوایی قرار گرفته اند
به گزارش وبلاگ اشاره، موسیقی جزء لاینفک زندگی انسان است. موسیقی همه جا اطراف ماست، درست مثل نور خورشید، حال و هوای ما را خوب میٰکند. ما آنقدر از آن لذت می بریم که بسیاری از ما همواره با گوشی موسیقی گوش می کنیم و موسیقی در سالن های کنسرت و حتی انتظار و داخل آسانسور پخش می گردد.
اما، بسیاری از ما ممکن است از صدای بلند سالن های موسیقی آزرده خاطر شده باشیم یا حتی از صدایی که از هدفون دیگران منتشر می گردد، ناخشنود باشیم.
یک آنالیز سیستماتیک که امروز در BMJ Global Health منتشر شد، گزارش می دهد که شیوه های ناامن گوش دادن در نوجوانان و جوانان از استفاده از دستگاه های شنیداری شخصی (مانند گوشی ها یا پخش نماینده های موسیقی دیجیتال) و رفتن به کلوپ ها و کنسرت های با صدای بلند رایج هستند و می توانند عامل مهم از دست دادن شنوایی شوند.
در واقع، نویسندگان تخمین می زنند که موسیقی های بلند تا 1.35 میلیارد جوان را در معرض خطر کم شنوایی در سراسر دنیا قرار دهد.
تجزیه و تحلیل سیستماتیک شامل آنالیز چندین مطالعه برای شناسایی یافته های سازگار است. در این مطالعه، نویسندگان 33 مطالعه آنالیز شده را که بین سال های 2000 تا 2021 منتشر شده بودند که بیش از 19000 نفر، بین سن 12 تا 34 ساله، را در بر می گرفت.
در این مطالعه، گوش دادن ناایمن به عنوان گوش دادن در سطوح بالاتر از 80 دسی بل برای بیش از 40 ساعت در هفته شناسایی شد. این همان سطحی است که در استرالیا در مراکز صنعتی فرآیندهای حفاظت از نویز مانند استفاده از محافظ های شنوایی الزامی می گردد.
این مطالعه تأیید می نماید که اندازه شیوه های گوش دادن ناایمن در نوجوانان و بزرگسالان جوان بالا است: 23.81 درصد از آنها در سطوح ناامن و 48.2 درصد در مکان های تفریح با صدای بلند به موسیقی گوش می دادند.
بر اساس برآوردهای دنیای، 1.35 میلیارد جوان در سراسر دنیا در معرض خطر کم شنوایی قرار گرفته اند. سازمان بهداشت دنیای (WHO) تخمین می زند که بیش از 430 میلیون نفر در سراسر دنیا از کم شنوایی ناتوان نماینده رنج می برند و اگر پیشگیری از کم شنوایی در اولویت قرار نگیرد، شیوع آن دو برابر می گردد.
نتایج با مطالعات قبلی اجرا شده به وسیله آزمایشگاه ملی آکوستیک استرالیا و مرکز تحقیقات تعاونی HEARing مطابقت دارد.
13 درصد از جوانان استرالیایی (18 تا 35 ساله) در کلوپ های شبانه، کنسرت ها و فعالیت های ورزشی دوز سالانه نویز دریافت می نمایند که بیش از حدبیشتر دوز قابل قبول در صنعت است.
در سال 2015، WHO ابتکار عمل گوش دادن ایمن را برای تشویق جوانان به محافظت از شنوایی خود راه اندازی کرد.
مشکل موسیقی بلند چیست؟
مانند نور خورشید، قرار گرفتن در معرض بیش از حد می تواند منجر به آسیب گردد.
صدای بلند، از جمله موسیقی، می تواند سلول های مویی و غشای گوش داخلی (حلزون گوش) را از بین ببرد. هنگامی که شنوایی از بین می رود، ممکن است فرد نتواند گفتار یا صداهای اطراف خود را بشنود یا درک کند.
یک قاعده خوب گوش این است که اگر هنگام گوش دادنصدای زنگ در گوش خود بشنوید، در خطر آسیب به شنوایی خود هستید. این نوع کم شنوایی دائمی است و ممکن است احتیاج به استفاده از سمعک یا کاشت حلزون داشته باشد.
پس چه کنیم، جز اینکه هدفون هایمان را دور بیندازیم و از باشگاه و موسیقی زنده پرهیز کنیم؟
ابتدا، درست مانند نور خورشید و پوست، باید از خطرات شنوایی خود مطلع باشیم و اقدامات لازم را برای محافظت از خود انجام دهیم. ما باید از اندازه صدای بلند اطرافمان مطلع باشیم.
ما می توانیم این کار را با استفاده از محافظ شنوایی شخصی در کلوپ ها (مانند گوش گیرها)، یا محدود کردن تعداد دفعات بازدید از مکان های موسیقی پر سر و صدا یا مدت اقامت در مکان های واقعاً بلند انجام دهیم.
در استرالیا، مردم می توانند به یک ماشین حساب رایگان خطر نویز دسترسی داشته باشند تا خطرات شخصی خود را با استفاده از یک صداسنج آنلاین محاسبه نمایند و آنالیز نمایند که چگونه تغییرات در سبک زندگی می تواند از شنوایی آنها محافظت کند و در عین حال به آنها امکان لذت بردن از موسیقی را می دهد.
اکنون بیشتر گوشی ها دارای نرم افزاری هستند که می تواند سطوح گوش دادن ایمن را کنترل نموده و صدادهی را محدود کند.
حفاظت شنوایی در سطح محل برگزاری چالش برانگیزتر است و ممکن است به روینمودهای نظارتی و مبتنی بر صنعت احتیاج داشته باشد. تحقیقات در سال 2020 کنترل های مخاطره ای را برای مکان های تفریح شناسایی کرد، مانند تغییر صدا بین سطوح بلندتر و ملایم تر، چرخش کارکنان، ارائه اتاق های آرام، و بالا بردن مکان های بلندگو بالاتر از ارتفاع سر.
منبع: The Conversation
منبع: یک پزشک