درمان کمبود پتاسیوم

به گزارش وبلاگ اشاره، حتی کمبود جزئی پتاسیوم می تواند به یک بیماری تهدیدکننده زندگی تبدیل گردد. بنابراین نباید دست کم گرفته گردد. در این مقاله ویژه نگاهی می اندازیم به درمان هیپوکالمی و یک ایده اولیه درمورد فرایند درمان آن به شما خواهیم داد.

درمان کمبود پتاسیوم

مترجم: ایرج علیزاده

منبع:راسخون

حتی کمبود جزئی پتاسیوم می تواند به یک بیماری تهدیدنماینده زندگی تبدیل گردد. بنابراین نباید دست کم گرفته گردد. در این مقاله ویژه نگاهی می اندازیم به درمان هیپوکالمی و یک ایده اولیه درمورد فرایند درمان آن به شما خواهیم داد.

یک مطالعه منتشر شده در مجله امریکایی تغذیه های بالینی نشان می دهد که تنها دو درصد از بزرگسالان امریکایی اندازه توصیه شده پتاسیوم را به وسیله تغذیه روزانه خود دریافت می نمایند.

پتاسیوم نقش اساسی در بسیاری از فعالیت های بدن ایفا می نماید، از انقباض و آرام کردن عضلات گرفته تا انتقال پیغام ها به وسیله سیستم عصبی بنابراین ضروری است اندازه بهینه آن را در بدن حفظ کنیم. اندازه بهینه در این مورد در حد 3.6 تا 4.8 میلی لیتر است. یک افت در این اندازه به هیپوکالمی، یک شرایط پزشکی که کمبود پتاسیوم در بدن گزارش می گردد، منجر می گردد.

اگر اندازه پتاسیوم در بازه 3.0 تا 3.6 هزارم میلی لیتر باشد به اسم هیپوکالمی خفیف و اگر این اندازه کمتر از 3.0 هزارم میلی لیتر باشد به اسم هیپوکالمی شدید شناخته می گردد. اگر اندازه پتاسیوم خون به کمتر از 2.5 کاهش یابد می تواند عوارض و پیغامدهای مرگبار داشته باشد که زندگی را تهدید می نمایند.

کسی که از کمبود پتاسیوم رنج می برد بدون در نظر گرفتن خفیف یا شدید بودن آن، باید سریعاً مورد درمان قرارگیرد تا از هرگونه عوارض غیرضروری جلوگیری گردد.

کمبود پتاسیوم (هیپوکالمی) چگونه درمان می شد؟

اصولاً درمان کمبود پتاسیوم روی عوامل ایجاد نماینده آن متمرکز خواهد بود. برخی از علل این بیماری به از دست دادن پتاسیوم به وسیله ادرار و یا دستگاه گوارشی به اسم مسائل اساسی سلامتی، منجر خواهد شد. موارد دیگر اسهال، استفراغ، ناهنجاری های تغذیه ای، استفاده بیش از حد از مسهل ها و پیشاب آورها و حتی بعضاً ناتوانی مزمن کلیه را شامل می گردد. با این همه علت تعجب برانگیز عمومی کمبود پتاسیوم در بدن کمبود غذاهای غنی از پتاسیوم در وعده های غذایی می باشد.

گزینه های درمانی عموماً از افزایش اندازه پذیرش پتاسیوم بدن تا مکمل های درون سیاهرگی طبقه بندی می شوند، وابسته به اینکه همانطور که قبلا گفته شد، عامل اصلی آن چه باشد.

پزشک پس از انجام چند آزمایش برای پی بردن به بیماری، مناسب ترین گزینه درمانی را توصیه خواهد نمود. اگر کمبود پتاسیوم در نتیجه اسهال یا استفراغ ایجاد شده باشد پس داروی مورد احتیاج برای درمان این بیماری تجویز خواهد شد. بالعکس، اگر بیماری به خاطر تجویز داروهایی نظیر مسهل ها یا پیشاب آورها ایجاد شده باشد، داروهای های جایگزین با داروهای معارض جایگزین خواهند شد.

اگر شحصی از هیپوکالمی خفیف رنج می برد، جایی که اندازه پتاسیوم در خون از 3.0 بالاست اما از 3.6 مورداحتیاج پایین است، پزشک احتمالاً مکمل های دهانی پتاسیوم کلرید تجویز کند. درطرف مقابل اگر بیمار از هیپوکالمی شدید رنج می برد که اندازه پتاسیوم از 3.0 کمتر است پزشک مکمل های درون سیاهرگی برای آغاز سریع بازسازی تجویز خواهد نمود. درمورد مکمل های درون سیاهرگی شرایط بیمار برای جلوگیری از هرگونه عوارض کنترل خواهد شد.

راه های طبیعی برخورد با کمبود پتاسیوم

غیر از داروهای تجویزشده، غذاهای سرشار از پتاسیوم، مانند موز، پرتقال، سبزیجات برگ سبز، جوجه و.. هم می توانند در درمان کمبود پتاسیوم موثر باشند.

بعلاوه باید همیشه بدن خود را آبدار نگه دارید. متخصصان درمورد نوشیدن مقادیر زیاد آب خالص، که مواد معدنی را از بدن دفع خواهد نمود، هشدار می دهند.

گزینه دیگر استفاده از الکترولیت است. این مورد مخصوصا در مواردی که کمبود پتاسیوم به وسیله تعرق زیاد حاصل می گردد، موثر است.

اگر شخص کمبود شدید پتاسیوم دارد بهتر است برای تشخیص های بیشتر با یک پزشک مشاوره کند.

اگر معالجهت پس بهتر است در وحله اول از این شرایط جلوگیری کرد و ساده ترین چیز برای انجام دادن اضافه کردن میوه ها وسبزیجات غنی از پتاسیوم به وعده های غذایی است. محققانمصرف روزانه 4700میلی گرم پتاسیوم را توصیه می نمایند.

اگرشخص از علایم هیپوکالمی نظیر ضعف عضلانی، اضطراب، خستگی، آشفتگی و مسائل حافظه رنج می برد باید هرچه سریع تر با یک پزشک مشورت کند. همانطور که در ابتدا گفته شد، هیپوکالمی یک بیماری جدی است و نباید دست کم گرفته گردد.

منبع: راسخون

به "درمان کمبود پتاسیوم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "درمان کمبود پتاسیوم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید