فوت و فن تهیه خوراک غاز مجلسی

به گزارش وبلاگ اشاره، در شهرهای شمال ایران، خوراک غاز غذای ویژه ای برای مهمانی هاست. خوراکی که برای تهیه کردنش بهتر است سراغ غاز ماده که میزان کوچکتری دارد بروید و با روشی که در ادامه مطلب پیشنهاد نموده ایم، آن را طعم دار و آماده کنید.

فوت و فن تهیه خوراک غاز مجلسی

مواد لازم برای تهیه خوراک غاز

  • غاز: یک عدد (میانه)
  • جعفری خرد شده: دو قاشق غذاخوری
  • آلو بخارا: چهار عدد
  • هویج: دو عدد
  • پیاز: دو عدد
  • زعفران آب شده: دو قاشق غذاخوری
  • رب انار: یک قاشق غذاخوری پر
  • نمک و فلفل: به میزان لازم
  • کره: 100 گرم

طرز تهیه خوراک غاز

اگر قصد دارید غاز را درسته طبخ کنید، یک شکاف روی شکم آن ایجاد کنید و سعی کنید محتویات شکم را کامل خارج کنید. وقتی شکم غاز به خوبی تمیز شد، آن را بشویید و در یک کاسه یا دیس بزرگ بگذارید.

کره را به شیوه بن ماری آب کنید، زعفران، نمک، جعفری ساطوری، فلفل و رب انار را در یک کاسه با کره مخلوط کنید. سپس با دست این مواد را خوب به دیواره های داخلی شکم غاز بمالید و این کار را روی غاز تکرار کنید.

آلوها، هویج حلقه شده و پیاز ساطوری شده را در شکم غاز قرار دهید و با نخ و سوزن شکم را بدوزید تا در جریان پخت مواد از آن بیرون نریزند.

پاهای غاز را توی شکمش جمع کنید و با نخ ببندید. آن را در قابلمه بزرگ قرار دهید، روی قابلمه فویل بکشید و آن را در فر با 180 درجه سانتی گراد قرار دهید تا با آب خودش بپزد. اگر در میانه پخت آب غاز خشک شد، در قابلمه یک لیوان آب جوش بریزید و دوباره روی آن را با فویلی که سوراخ شده است بپوشانید.

خوراک غاز شما قبل از سرو شدن باید خوب برشته و طلایی گردد. برای این کار می توانید پس از تمام پخت فویل را بردارید و شعله گریل بالای فر را روشن کنید.

قبل از سرو نخ ها را باز کنید و غاز را به شکل سالم در ظرف دلخواهتان قرار دهید.

چند نکته …

  • یک غاز 3 تا 5 کیلوگرمی، معمولا غذای 6 تا 8 نفر را تامین می نماید.
  • اگر چربی های چسبیده به دیواره داخلی بدن غاز را خوب جدا نکنید، غذایتان بیش از میزان چرب می گردد و در زمان پخت، روغن در قابلمه به راه می افتد. چربی زیاد طعم غذای شما را خراب خواهد نمود.
  • می توانید غاز را به جای زعفران، با ترکیب سیر تازه فراوان و رب آلوچه طعم دار کنید. اضافه کردن سیر به این غذا، بوی گوشت را محو می نماید.
  • می توانید، قبل از آغاز پخت گوشت غاز را چند ساعت در پیاز رنده شده فراوان بخوابانید تا بوی گوشت کمتر گردد.
منبع: کتاب کاله

به "فوت و فن تهیه خوراک غاز مجلسی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فوت و فن تهیه خوراک غاز مجلسی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید