همه چیز درباره خواص ذرت
به گزارش وبلاگ اشاره، خواص ذرت بر کسی پوشیده نیست زیرا ذرت محبوب ترین غله در سطح دنیا است. ذرت در میان متخصصین با نام علمی Zea mays شناخته می شود. ذرت انواع مختلف (در رنگ های متفاوت) دارد و بیش از 60 نژاد از آن در دنیا کشت و برداشت می شود. ذرت شیرین و پاپ کورن از محبوب ترین نژادهای ذرت هستند. پیشینهٔ ذرت به جنوب قارهٔ آمریکا باز می شود. براساس مستندات تاریخی، اولین کشت ذرت در سرزمین های سرخ پوست نشین این قاره اجرا شده است. رشد سریع، طعم خوش و خواص ذرت به وسیله مشتقاتی گوناگون منشعب شده از آن، باعث شده است این غله به محبوب ترین و پر مصرف ترین غله در دنیا تبدیل شود. بنابراین در این مقاله شما را با فواید آن آشنا می کنیم.
آشنایی با خواص ذرت
خواص ذرت مانند تمام غلات، به قدری زیاد است که در مصارف مختلفی اعم از خوراکی، پزشکی، آرایشی و دارویی استفاده می گردد. به عنوان مثال از ذرت شیرین به صورت مستقیم در صنعت غذا و به طور غیر مستقیم در تهیه مواردی چون چیپس تورتیلا، پولنتا، آرد ذرت، شربت ذرت و روغن ذرت استفاده می گردد. یکی دیگر از فواید ذرت ذرت، استفاده از آن در مصارف آرایشی بهداشتی است. ذرت دارای سبوس است و از آن می توان هم به صورت خوراکی و هم به صورت روغن در تهیه مواد آرایشی و بهداشتی استفاده کرد.
خواص ذرت، موضوع اصلی این مقاله است. اما از آنجائی که مصرف بیش از حد هر نوع غله ای، سیستم سلامتی بدن را دچار اختلال می نماید، باید به مضرات ذرت نیز توجه داشت. در ادامه این مقاله در خصوص فواید ذرت، مضرات ذرت و ارزش غذایی آن به تفصیل صحبت خواهیم کرد. دانستن ارزش غذایی ذرت، مقدار کالری، مقدار مصرف در طول شبانه روز و مواردی این چنین به شما یاری می نماید، بدون هیچ گونه نگرانی این غله شیرین و خوشمزه را در رژیم غذایی خود جای دهید.
ارزش غذایی ذرت
وقتی از خواص ذرت سخن می گوییم، به این معناست که می خواهیم در خصوص ویتامین ها و مواد آلی موجود در آن صحبت کنیم. باید به این نکته توجه داشته باشید که ذرت را به صورت دانهٔ ذرت شیرین پخته و پاپ کورن استفاده می نمایند. از این رو ارزش غذایی این دو نوع ذرت می تواند متفاوت از یکدیگر باشد. با مطالعه جداول زیر و به تفکیک می توان از خواص ذرت براساس ارزش غذایی آن پی برد. البته در ادامه و به طور مفصل درباره ارزش غذایی ذرت صحبت خواهد شد.
ارزش غذایی 100 گرم ذرت خشک شده
کالری | 386 کیلوکالری | ویتامین K | 0.9 میلی گرم | کلسیم | 15 میلی گرم |
کربوهیدرات | 74.93 گرم | ویتامین C | 0 میلی گرم | آهن | 1.92 میلی گرم |
پروتئین | 9.88 گرم | ویتامین B1 | 0.2 میلی گرم | منیزیم | 124 میلی گرم |
چربی | 5.22 گرم | ریبوفلاوین (B2) | 0.07 میلی گرم | فسفر | 332 میلی گرم |
آب | 8.10 گرم | ویتامین B3 | 3.3 میلی گرم | پتاسیم | 511 میلی گرم |
فیبر | 0 گرم | ویتامین B4 | 0 میلی گرم | سدیم | 13 میلی گرم |
قند | 5.3 گرم | ویتامین B5 | 0.38 میلی گرم | روی | 3 میلی گرم |
ویتامین A | 0 میلی گرم | فولات (B9) | 77 میلی گرم | مس | 0.2 میلی گرم |
ویتامین D | 0 میلی گرم | ویتامین B6 | 0.37 میلی گرم | منگنز | 0.85 میلی گرم |
ویتامین E | 0 میلی گرم | ویتامین B12 | 0 میلی گرم | سلنیوم | 0 میلی گرم |
ارزش غذایی 100 گرم ذرت تازه خام
کالری | 86 کیلوکالری | ویتامین K | 0.3 میلی گرم | کلسیم | 2 میلی گرم |
کربوهیدرات | 18.7 گرم | ویتامین C | 6.08 میلی گرم | آهن | 0.52 میلی گرم |
پروتئین | 3.27 گرم | ویتامین B1 | 0.16 میلی گرم | منیزیم | 37 میلی گرم |
چربی | 1.35 گرم | ویتامین B2 | 0.06 میلی گرم | فسفر | 89 میلی گرم |
آب | 76.05 گرم | ویتامین B3 | 1.77 میلی گرم | پتاسیم | 270 میلی گرم |
فیبر | 2 گرم | ویتامین B4 | 23 میلی گرم | سدیم | 15 میلی گرم |
قند | 6.26 گرم | ویتامین B5 | 0.72 میلی گرم | روی | 0.46 میلی گرم |
ویتامین A | 9 میلی گرم | ویتامین B9 | 42 میلی گرم | مس | 0.05 میلی گرم |
ویتامین D | 0 میلی گرم | ویتامین B6 | 0.09 میلی گرم | منگنز | 0.16 میلی گرم |
ویتامین E | 0.07 میلی گرم | ویتامین B12 | 0 میلی گرم | سلنیوم | 0.6 میلی گرم |
ارزش غذایی 100 گرم ذرت پخته (آب پز بدون نمک)
کالری | 96 کیلوکالری | ویتامین K | 0.4 میلی گرم | کلسیم | 3 میلی گرم |
کربوهیدرات | 20.98 گرم | ویتامین C | 5.5 میلی گرم | آهن | 0.45 میلی گرم |
پروتئین | 3.41 گرم | ویتامین B1 | 0.09 میلی گرم | منیزیم | 26 میلی گرم |
چربی | 1.5 گرم | ویتامین B2 | 0.06 میلی گرم | فسفر | 77 میلی گرم |
آب | 73.41 گرم | ویتامین B3 | 1.68 میلی گرم | پتاسیم | 218 میلی گرم |
فیبر | 2.4 گرم | ویتامین B4 | 29.1 میلی گرم | سدیم | 253 میلی گرم |
قند | 4.54 گرم | ویتامین B5 | 0.79 میلی گرم | روی | 0.62 میلی گرم |
ویتامین A | 13 میلی گرم | ویتامین B9 | 0.14 میلی گرم | مس | 0.05 میلی گرم |
ویتامین D | 0 میلی گرم | ویتامین B6 | 23 میلی گرم | منگنز | 0.17 میلی گرم |
ویتامین E | 0.09 میلی گرم | ویتامین B12 | 0 میلی گرم | سلنیوم | 0.2 میلی گرم |
خواص انواع ذرت براساس ارزش غذایی
براساس جداول بالا می توان نتیجه گرفت که خواص ذرت بیشتر بر اثر چندین ماده معدنی است که در زیر به آن اشاره شده است.
- ذرت خشک سرشار از فولات، کلسیم، فسفر و پتاسیم است. (این مواد آلی تأثیر به سزایی بر سلامت و تقویت عملکرد مغز دارند.)
- ذرت خام سرشار از ویتامین A، فولات، منیزیم، فسفر و پتاسیم است. (مصرف ذرت خام علاوه بر تقویت عملکرد مغز به بهبود بینایی بسیار یاری می نماید.)
- ذرت پخته شده بدون نمک سرشار از ویتامین A و B6، فولات، منیزیم، فسفر، پتاسیم و سدیم است. (مصرف ذرت پخته در بهبود بینایی و سلامت پوست و مو بسیار تأثیرگذار خواهد بود.)
خواص ذرت شیرین
از آنجائی که ذرت هم به صورت خام و هم به صورت پخته منبعی غنی از ویتامین های و مواد معدنی است و هر یک از آنها خواص بسیاری برای سلامتی بدن در بردارند، توصیه می گردد حتماً از دانه ذرت شیرین در رژیم غذایی خود بهره ببرید. مجموعه فواید ذرت به صورت زیر است.
خواص ذرت برای پوست و مو
ذرت سرشار از ویتامین های A ،E و خانواده B است. تمام این موارد باعث بهبود اختلالات پوستی و مو می شوند. اگر بخواهیم به طور اختصاصی به خواص ذرت (فواید ذرت) برای پوست و مو بپردازیم، می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم.
- ویتامین E مهمترین عامل در زیبایی و حفاظت از پوست است. هرچه مقدار این ویتامین بیشتر باشد، پوست شفاف و زیباتری خواهید داشت. زیرا باعث بهبود جای زخم، آب رسانی به پوست و تقویت بافت و سلول های پوستی می گردد. با مصرف به مقدار ذرت می توانید از پیری زودرس جلوگیری کنید.
- وجود خانواده ویتامین B در رژیم غذایی بسیار ضروری است، زیرا تأثیر مستقیم بر رشد مو و جلوگیری از ریزش و انواع اختلالات مو می گردد. وجود انواع ویتامین B در ذرت شیرین باعث افزایش گردش خون، استحکام مو می گردد.
- ویتامین A موجود در ذرت شیرین باعث بهبود بینایی و تقویت ماهیچه های چشم می گردد.
- آنتی بیوتیک دارد و باعث کاهش التهابات گلو و ریه و در نهایت درمان سرماخوردگی می گردد.
خواص ذرت برای سلامتی
خواص ذرت فقط به زیبایی پوست و مو ختم نمی گردد. این غله پر ارزش سرشار از مواد معدنی است. بعضی از آن مواد مانند آنتی اکسیدان عمل می نمایند. بعضی دیگر موجب تقویت قلب و عروق می شوند و به همین ترتیب، تمام مواد آلی موجود در ذرت فواید خاص خود را در پی دارند. در این بخش به تمامی مواردی که از خواص ذرت محسوب می شوند، اشاره شده است.
- ذرت به صورت ملین برای روده است و درمان یبوست خواهد شد.
- ذرت با داشتن مقدار قابل توجهی از کربوهیدرات، چربی و قند به افراد لاغر یاری می نماید تا به راحتی وزن خود را افزایش دهند.
- وجود ماده کمیاب و پر فایده ای مانند سلنیوم در ذرت باعث افزایش تراکم استخوان، کاهش کلسترول و تقویت عملکرد قلب و کلیه ها می گردد.
- کنترل دیابت به وسیله مصرف ذرت شیرین امکان پذیر است زیرا قند موجود در این دانه گیاهی بسیار کم و از نوع قند طبیعی است.
مضرات ذرت
تا به اینجا در خصوص خواص ذرت صحبت فراوان شد. اما باید همیشه این نکته را در نظر داشته باشید که مصرف بیش از حد هر نوع غله ای مضرات خاص خود را به همراه دارد. موارد زیر از جمله مضرات ذرت در اثر مصرف بیش از حد آن است.
- ایجاد نفخ، سوء هاضمه و اختلالات گوارشی
- خطر ابتلا به پلاگر (عدم جذب ویتامین B3)
- تحریک رود و احتمال ابتلا به اسهال
- افزایش وزن
- افزایش خواب آلودگی
- پوسیدگی دندان
مصرف ذرت در لوازم آرایشی
یکی از کاربردهای مهم ذرت، تهیه انواع مواد آرایشی و بهداشتی است. از تمام قسمت های گیاه ذرت (انواع ذرت) می توان انواع روغن و پودرهای آرایشی به دست می آورد. به عنوان مثال از نشاسته ذرت در موارد زیر استفاده می گردد.
- برنزه کردن پوست
- مات نماینده رژ لب
- فیکساتور آرایشی
- غلیظ نماینده مایع ریمل
- ساخت انواع ماسک براش محکم کردن پوست، بهبود آفتاب سوختگی
- ساخت صابون و بهبود لک یا جای زخم روی پوست
- خوشبو نماینده بدن انسان و حیوان
کلام آخر
خواص ذرت بی شمار است. زیرا ذرت به عنوان پر مصرف ترین غله جهانی شناخته می گردد و فواید بسیاری برای سلامتی بدن در پی دارد. در این مقاله به موضوعاتی چون خواص ذرت، مضرات ذرت و ارزش غذایی ذرت پرداختیم. چنانچه از مطالعه این مقاله لذت برده اید، لطفاً نظرات و پیشنهادات خود را برای ما ارسال کنید.
منبع: اسنپ مارکت